Canon imagePROGRAF iPF610

imagePROGRAF iPF610

Повеќенаменскиот печатач iPF610 A1 нуди живописни бои, прецизно рендерирање на линии и ненадминати перформанси за сите ваши CAD/GIS апликации.

Придобивки

  • Печатење на A1 формат за 31 секунда
  • Беспрекорна интеграција со CAD и поддршка за HPGL/2 и HP RTL
  • 1.200dpi за поостри, потенки линии и црна боја со голема густина за печатење CAD планови
  • Печатење со 5 бои за врвна графика
  • 4 достапни опции за снабдување со медиуми

Детални карактеристики

Погледнете подетални информации за Canon imagePROGRAF iPF610

Извонредни испечатени материјали во голем формат за вашите дизајни


imagePROGRAF iPF610 е печатач за големи формати од 24” (A1) кој нуди извонредни резултати – независно дали станува збор за создавање привлечна графика за вашите клиенти или исцртување детални архитектонски планови од вашите CAD апликации.

Оптимален квалитет на слика и продуктивност за вашето деловно работење


iPF610 применува систем на мастила со боја и пигмент во 5 бои од Canon за оптимални резултати во вашето деловно работење. Главата за печатење од 1” од Canon се одликува со печатење од 1200 dpi, големина на капки од 4 pl и импресивен број од вкупно 15.360 млазници. Реактивниот систем на мастила во пет бои го зголемува квалитетот на отпечатениот материјал преку намалување на растекувањето на бојата и задржување на постојаноста на сликите, при што обезбедува отпечатени материјали со поголема прецизност и острина – без разлика колку детали содржат.

Големите брзини на печатење (31 секунда за печатење A1 формати во брз режим) го прават iPF610 идеален за брзо создавање детални планови секогаш кога имате потреба за тоа - без потреба да испраќате работа на локални специјалисти за печатење.

Идеален за специјализирани CAD апликации


iPF610 е дизајниран да обезбеди квалитетно линиско рендерирање и продуктивност кои се потребни за специјализирана CAD употреба. Повикувајќи се на успехот на неговиот претходник iPF600, iPF610 сега нуди целосна поддршка за специјализирани CAD формати HP-GL/2, HP RTL формати, како и HDI драјвер за Windows. Големата меморија од 256MB овозможува едноставна обработка дури и на најсложените фајлови.

Добро опремен и едноставен за користење


LCD контролниот панел располага со графички анимации за побрзо и попрактично користење на уредот – дури и ако никогаш претходно не сте користеле печатач за големи формати. Моќниот, а сепак практичен софтвер го олеснува процесот – за уште полесно завршување на посложените задачи.

И покрај неговиот компактен дизајн, iPF610 се одликува со 4 патеки за медиуми – ролна, касета и два рачни механизми - и автоматско менување на медиуми со ролна за уште поголема практичност. Всушност, системот за снабдување со касетни медиуми овозможува снабдување со нови листови уште пред да се исфрли претходниот лист. Новодизајнираниот систем на вентилатори му овозможува на уредот да биде извонредно тивок – за да ве запаметат по испечатените материјали а не по буката.

Спецификации за производот

Дознајте повеќе за Canon imagePROGRAF iPF610, неговите функции и можности.