Canon imagePROGRAF iPF610 Спецификации

ТЕХНОЛОГИЈА

Вид на печатач

5 бои - 24"/609,6mm

Технологија за печатење

Bubblejet on Demand 6-боен интегриран тип од Canon (6 чипа по глава на печатач x 1 глава на печатач)

Број на млазници

Вкупно: 15.360 MBK: 5.120 млазници
C, M, Y, BK: 2.560 млазници по боја

Резолуција на печатење

2.400 x 1.200 dpi

Растојание помеѓу млазници

1.200 x 2 вклучува откривање на неактивни млазници и систем за компензација

Гарантирана минимална ширина на линија

0,02 mm

Линиска прецизност

±0,1 % или помалку

Големина на капка мастило

4 пиколитри по боја

Капацитет на мастило

Вклучено почетно мастило: 90ml
Продажно мастило: 130ml

Тип на мастило

Реактивно мастило со боја/пигмент
Боја: цијан, магента, жолта, црна
Пигмент: 2 x мат црн

Компатибилност со оперативни системи

Windows 32-битен - XP, Vista, 7, 8, 8.1, Server 2003/2003R2, Server 2008
Windows 64-битен - Vista, 7, 8, 8.1, Server 2003/2003R2, Server 2008/2008R2, Server 2012/2012R2
Mac: OSX - 10.6.8 - 10.10.x

Јазици на печатачот

GARO (графички јазик со растерски операции), HP-GL/2, HP RTL

Стандардни интерфејси

USB 2.0 High-Speed
Етернет 10/100 Base-T/TX
Изборно: IEEE 1394 (Firewire®)

ГОЛЕМИНА НА СТРАНИЦА ЗА ПЕЧАТЕЊЕ/БРЗИНА НА ПЕЧАТЕЊЕ

Големина A1, обична хартија

0:31 (брзо-CAD)

Големина A1, обложена хартија

1:36 (стандардно-CAD)

Големина A1, сјајна фотохартија

2:44 (стандардно-слика во боја)

МЕМОРИЈА

RAM меѓумеморија

256Mb

Хард диск

НЕМА

РАКУВАЊЕ СО ХАРТИЈА

Широчина на медиум

Касета: 203 - 432 mm
Хартија во ролна: 254 - 610 mm
Рачно снабдување на сечена хартија: 203,2 - 610 mm

Дебелина на медиум

Валјак: 0,07 - 0,8mm
Касета: 0,08 - 0,3 mm
Рачно полнење од горната страна: 0,07 - 0,8mm
Рачно полнење од предната страна: 0,5 - 1,5mm

Минимална должина на која може да се печати

Ролна: 203 mm,
Касета: 279 mm
Рачно снабдување од горна страна: 279 mm
Рачно снабдување од предна страна: 520 mm

Максимална должина на која може да се печати

18m (се менува во зависност од OS и апликацијата)

Максимален дијаметар на медиуми со ролна

150,0 mm

Начин на снабдување со хартија

Снабдување со ролна: една ролна, излез од предна страна
Касета: полнење од предна страна, излез од предна страна
Рачно полнење од горната страна: еден лист, излез од предна страна
Рачно полнење од предната страна: еден лист, излез од предна страна

Капацитет за снабдување со медиуми

Касета: за обична хартија од 75g/m², A4/големина на писмо: 25mm (250 листови), A3+: 100 листови, A2: 50 листови

Ширина на печатење без рабови (само ролна)

Валјак: 10" (254 mm), B4 (257 mm), A3+ (329 mm), 14" (356 mm), 16" (407 mm), A2 (420 mm), A2+/17" (432 mm), B2 (515 mm), A1 (594 mm), 24" (610 mm)

ДИМЕНЗИИ И ТЕЖИНА

Надворешни димензии и тежина

Печатач: (вкл. автоматска единица за снабдување со ролна) 997 (Ш) x 810 (Д) x 344 (В)mm
Тежина: прибл. 51 kg (печатач, касета, излезен фах, фах за рачно полнење)
Печатач со држач за печатач: 997 (Ш) x 991 (Д) x 989 (В)mm
Тежина: 68 kg прибл.

-

-

Вклучен софтвер

Драјвер за печатач од Canon, статусен монитор/монитор за печатење, драјвер за печатач ExtraKit - бесплатна копија за распоред и iR зголемување, модул за оптимизирање на драјвери за печатачи за AutoCAD, Media Configuration Tool, PosterArtist Lite (само за PC), дополнителна компонента за печатење за Microsoft® Office (само за PC), Direct Print & Share, Custom Installer Creation Tool

ПОТРЕБНИ УСЛОВИ ЗА РАКУВАЊЕ И НАПОЈУВАЊЕ

Напојување со енергија

AC 220 - 240 V (50/60Hz)

Потрошувачка на енергија

При ракување: 100W или помалку
При исклучено напојување во режим на подготвеност: 1W или помалку
Потрошувачка на енергија во режим на мирување : 5W или помалку
Време за премин во режим на мирување: прибл. 5 минути

Работни услови

15 - 30°C, 10 - 80 % (без кондензација)

Ниво на шум (прибл.)

При ракување: 52 dB или помалку
Режим на подготвеност: 35 dB или помалку
Акустична моќ: 6,6 бели

Регулативи

Европа: ознака CE (EN60950, EN55022 classB, EN61000-3-2, EN-61000-3-3, EN55024), Германија: TUV, GS, Русија: Gost-R

Сертификати за животна средина

ENERGY STAR (WW), RoHS Directive (WW), The ECO Declaration (TED) (Европа), WEEE (Европа)

ШТО Е ВКЛУЧЕНО

Што содржи кутијата?

1 x глава за печатење, 1 x комплет резервоари за мастило за почеток (C, M, Y, BK, MBK x 2 - 90ml), адаптери од 3 инчи, водич за поставување, CD-ROM со кориснички софтвер (OSX и Win), леток за претпазливост при носењето, леток за безбедност/стандарди за животната средина, леток за PosterArtist Lite, CD-ROM со софтверот PosterArtist Lite, леток за EAC, водич за брз почеток.

ОПЦИИ

Изборни елементи

Комплет со држач за ролни: RH2-24
Плоча за проширување IEEE1394: EB-05

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

Елементи кои може да ги замени корисникот

Глава за печатење: PF-03
Резервоари за мастило: PFI-102 (130 ml); C, M, Y, BK, 2 x MBK
Картриџ за одржување: MC-16