Canon imagePROGRAF iPF655 Спецификации

ОСНОВНИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Класа

24 инчи

Тип на мастило

Реактивно мастило со пигмент и боја, 5 бои (MBK x 2, BK, C, M, Y)

Максимална резолуција на печатење

2400 x 1200dpi

Брзина на печатење

(А1, слика во боја)


Обична хартија: 0,30 (режим на скици), 0,43 (стандарден режим)


Обложена хартија: 0,43 (режим на скици)1,18 (стандарден режим), 2,06 (висококвалитетен режим)

Димензии, Тежина

Нето:


iPF650: Само главна единица: 997 (Ш) x 698 (Д) x 507 (В)mm; Тежина: прибл. 43,4kg


iPF655: Само главна единица: 997 (Ш) x 698 (Д) x 507 (В)mm; Тежина: прибл. 43.6kg


iPF650: Главна единица со корпа и држач за печатач: 997 (Ш) x 870 (Д) x 1062 (В)mm; Тежина прибл. 53,7kg (вклучен држач за ролна, без мастила, без глави за печатење)


iPF655: Главна единица со корпа и држач за печатач: 997 (Ш) x 870 (Д) x 1062 (В)mm; Тежина прибл. 53,9kg (вклучен држач за ролна, без мастила, без глави за печатење)


Во пакет:


iPF650: Само главна единица: 1127 (Ш) x 830 (Д) x 762 (В)mm; Тежина: прибл. 63kg


iPF655: Само главна единица: 1127 (Ш) x 830 (Д) x 762 (В)mm; Тежина: прибл. 63,2kg


iPF650: Држач и корпа: 1073 (Ш) x 766 (Д) x 263 (В)mm; Тежина: прибл. 15,8kg


iPF655: Држач и корпа: 1073 (Ш) x 766 (Д) x 263 (В)mm; Тежина: прибл. 15,8kg

Напојување со енергија

Влезно напојување со енергија: AC 100-240V (50/60Hz)


Потрошувачка на енергија: 140W или помалку


Потрошувачка во режим на подготвеност (во низок режим на напојување): 220V - 240V: 6 W или помалку; 100V - 120V: 5 W или помалку


Исклучено напојување (режим на подготвеност): 1 W или помалку (во согласност со Извршната наредба на Претседателот на Соединетите Американски Држави)

Работни услови

Температура: 15-30 степени Целзиусови, влажност: 10 - -80% (без кондензација)

Акустичен шум

Притисок: Работа: 47 dB (A) или помалку, режим на подготвеност: 35 dB (A) или помалку


Моќност: Работа: 6,4 Бели или помалку

Минимална широчина на линија

0,02mm (теоретска вредност)

Линиска прецизност

+/-0,1% или помалку (Потребно е регулирање од страна на корисник. Медиумите при печатење мора да одговараат на оние кои се користат за регулирање. Потребна е CAD хартија: обична хартија, CAD паус хартија, обложена хартија, само CAD проѕирен матиран филм).

Екран на оперативен панел

Голем LCD: 160 x 128 точки, копчиња x 13, LED x 5

HARD DISK

Јазик на оперативен панел

САД-Англиски, Јапонски

Јазик на LCD

САД-Англиски, Француски, Германски, Италијански, Шпански, Кинески (едноставен), Корејски, Јапонски (Канџи), Руски

Јазик на печатар

GARO, HP-GL/2, HP RTL

Интерфејс

Тип: Вграден


Режим: Полна брзина (12 Mbit/sec), Голема брзина (480 Mbit/sec), Групен пренос


Тип на приклучок: Серија B (4 пинови)

Етернет

Тип: Вграден


Стандардно: IEEE 802,3 10base-T, IEE 802,3u 100base-TX/ Auto-Negotiation


IEEE 802,3 x Full Duplex, IEEE 802,3ab 1000base-T/Auto-Negotiation

Протокол

IPX/SPX (Netware 4,2 9J), 5,1 (J), 6,0 (J))


SNMP (Canon-MIB), HTTP, TCP/IP, AppleTalk

REGULATIONS

Поддржани оперативни системи

Windows: 2000 (32)/XP (32 & 64)/ Server 2003 (32 & 64)/ Server 2008 (32 & 64)/ Vista (32 & 64)


Macintosh: OS X (32 & 64)

Меморија

Стандардна меморија: 256Mb

ГЛАВА ЗА ПЕЧАТЕЊЕ

Модел

PF-04

Тип

Bubble-jet по потреба

Конфигурација на глава

6 бои, интегриран тип (6 чипови по глава за печатење)

Растојание помеѓу млазници

1200 dpi

Млазници по чип

MBK: 5120 млазници, Други бои: 2560 млазници по боја

Големина на капки

4 pl по боја

ПАТРОН СО МАСТИЛО

Модел

PF-102 (130ml): MBK/BK/C/Y, PFI-104 (130ml): М

РАБОТА СО МЕДИУМИ

Хартија во ролна

Една ролна, полнење од предна страна, излез од предна страна

Сечена хартија:

Полнење од горна страна, излез од горна страна (рачно полнење со помош на рачката за заклучување на медиуми)

PAPER PATH SWITCH

Тип на медиум

Хартија во ролна:


Стандардна хартија 80gsm, стандардна хартија 90gsm, матирана обложена хартија 90gsm, сјајна хартија со фото квалитет 190gsm/240gsm/300gsm, сатенска хартија со фото квалитет 190gsm/240gsm/300gsm, бисерна фото хартија 260gsm, матирана обложена хартија 120gsm/140gsm/180gsm, непроѕирна бела хартија 120gsm, самолеплива графичка хартија за висока резолуција 140gsm, гранична хартија за висока резолуција 180gsm, сјајна хартија за проверка 195gsm, полусјајна хартија за проверка 195gsm/255gsm

Големина на медиум

Хартија во ролна (широчина): ISO: A3, A2, A2+, A1; JIS: BS, B4; ARCH: 24"; Друго: 10", 14", 16", 17", Банер (300mm)


Сечена хартија: ISO: A4, A3, A3+, A2, A2+, A1, B4, B3, B2; DIN: C4, C3, C2; JIS: B4, B3, B2; ANSI: 8,5 x 11", 8,5 x 14", 11 x 17", 13 x 19", 17 x 22", 22 x 34"; ARCH: 9 x 12", 12 x 18", 18 x 24", 24 x 36"; Фото: 20 x 24", 18 x 22", 14 x 17", 12 x 16", 10 x 12", 10 x 15", 16 x 20" (САД фото големина); Постер: 20 x 30", 300 x 900mm; Друго: 13 x 22"

Дебелина на медиум

Хартија во ролна и сечена хартија: 0,07-0,8mm

Максимален надворешен дијаметар на хартија во ролна

150mm

Големина на јадро на медиум

Внатрешен дијаметар на јадро на ролна: 2"/3"

Широчина на медиум

Хартија во ролна: 254-609,6mm (24")


Сечена хартија: 203,2-609,6mm (24")

Минимална должина на хартија на која може да се печати

Хартија во ролна: 203,2mm (8")


Сечена хартија: 279,4mm (11"): Големина на букви (долга страна)

Максимална должина на хартија на која може да се печати

Хартија во ролна: 18m (се менува во зависност од OS и апликацијата)


Сечена хартија: 1,6m (се менува во зависност од OS и апликацијата)

Маргини (горе, долу, страна)

Препорачано подрачје:


Хартија во ролна: горе: 20mm, голу: 5mm, страна: 5mm


Сечена хартија: горе: 20mm, долу: 23mm, страна: 5mm


Подрачје во кое може да се печати:


Хартија во ролна: горе: 3mm, долу: 3mm, страна: 3mm


Хартија во ролна (печатење без рабови): горе: 0mm, долу: 0mm, страна: 0mm


Сечена хартија: горе: 3mm, долу: 23mm, страна: 3mm

Широчина на медиум за печатење без рабови

10" (254mm), B4 (257mm), A3 (297mm), банер (300mm), 14" (356mm), A2 (420mm), A2+/17" (432mm), B2 (515mm), A1 (594mm), 24" (610mm)

ОПЦИЈА

Printer Stand

ST-26

PORTABLE MEDIA BASKET

Комплет со држач за ролни

2" оска на јадро со 3" јадро на медиуми со ролна: RH2-26

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

Патрон со мастило

PFI-102 (130ml): MBK/BK/C/Y, PFI-104: M

Глава за печатење

PF-04

CUTTER BLADE

Кертриџ за одржување

MC-10