Canon imagePROGRAF iPF670 MFP L24 Спецификации

ТЕХНОЛОГИЈА ЗА СКЕНЕРИ

Технологија за скенирање

SingleSensor и осветлување со повеќе LED светилки

Оптичка резолуција (dpi)

600dpi.

Резолуции за режим за СКЕНИРАЊЕ

200/400/600dpi

Резолуции за режим за КОПИРАЊЕ (скенирање/печатење)

300/300, 300/600, 600/600dpi

Патека на хартијата

Свртена нагоре, со излез од задната страна. Движење на документите само нанапред.


1 вклучен водич за враќање документи

Ширина на скенирање

24"/609,6mm

Мин. ширина на скенирање

6,2"/157,5mm

Ширина на документи

26"/660,4mm

Мак. должина на скенирање

109"/2768mm

Тежина на скенерот

5,36kg (11,8lbs) без водичот за враќање документи

Димензии - ширина

935mm

Димензии - висина

131mm

Димензии - длабочина

Со водичот за враќање документи - Преклопен фах за хартија: 146mm


Со водичот за враќање документи - Отворен фах за хартија: 193mm


Без водичот за враќање документи - Преклопен фах за хартија: 206mm


Без водичот за враќање документи - Отворен фах за хартија: 253mm

DIMENSIONS W X D X L

Макс. и мин. дебелина на документи

Дизајниран за скенирање CAD хартија за iPF печатачи од Canon.


Мин. = 0,07mm


Макс. = 0,5mm

Прецизност на скенирање

0,2% +/-1 пиксел

Напојување со енергија

Надворешен уред за напојување: Влез: 100 - 240V, 50-60Hz


Излез: 3,42A со 19V.

Максимална потрошувачка на енергија

Режим на подготвеност (мирување): 0,05W


Режим на мирување: 10,20W


Скенирање: 19,40W

Усогласеност со стандарди

Европа: CE mark, Русија: EAC, Други земји: CB Certification, Energy Star

Максимална брзина на скенирање (инчи/сек.)

КОПИРАЊЕ


300/300dpi Скица = 1ips во боја, 3ips црно-бело


300/600dpi Стандардно = 1ips во боја, 3ips црно-бело


600/600dpi Најдобро = 0,5ips во боја, 1,5ips црно-бело


СКЕНИРАЊЕ


200dpi Скица = 1ips во боја, 3ips црно-бело


400dpi Стандардно = 0,5ips во боја, 1,5ips црно-бело


600dpi Најдобро = 0,33ips во боја, 1ips црно-бело

Скенирање на USB

Се препорачува USB2 со 128 GB во FAT32 формат.

Скенирање кон мрежа - Апликација L Scan

GB етернет. Апликација L Scan - Поставува директориум за скенирање и вид на датотека.


Минимални компјутерски спецификации: • Windows 7/8/10.x - 32-битен. • Intel Celeron, Core-Duo, Core-2-Duo или 2,8GHz Hyper-Threading (HT) или AMD Dual-Core процесор • 2GB RAM • Сериски ATA (SATA) HDD со голема брзина од 7.200rpm со најмалку 2GB меморија за апликации и 20GB слободен простор за слики.


Препорачани компјутерски спецификации: • Windows 7/8/10.x - 64-битен. • Intel i3, i5 или i7 процесор • 4GB RAM • SATA 6,0Gbit/сек. и USB3 на матичната плоча и HDD контролер за SATA 6,0Gbit со 7.200 rpm.

Безбедност

Апликацијата L Scan нуди поддршка само за уникатниот модел на скенерот. Скенирањето не може да се активира далечински.

Режими

Скенирање кон USB - RGB/сиви тонови/црно-бело, TIFF


Скенирање кон мрежа - RGB/сиви тонови/црно-бело, Tiff, Jpeg, PDF, TiffG4


Копирање - RGB/сиви тонови/црно-бело


Поврзувањето со Cloud се врши преку софтверот Direct Print & Share од Canon како посебен процес. Истото се однесува и за ПЕЧАТЕЊЕТО.

Кориснички интерфејс на контролниот панел

Екран од 3" (не функционира на допир). Копчиња Home (Почетно мени), Left (Лево), OK, Right (Десно), Start (Почеток), Stop (Запри), Back (Назад), Paper Eject (Исфрли хартија).


LED светилка за статус

Јазици за апликацијата L Scan

Англиски, француски, германски, италијански, шпански, руски, португалски, чешки, полски

Животна средина

Температура: 10-35C


Влажност: 10-90%

Акустичен шум

48,4dB скенирање со сиви тонови

Што содржи кутијата?

• L скенер


• Држачи за монтирање на печатачот, завртки за прицврстување и алатка од 3mm


• Водичи за враќање документи (1 за L 24)


• Цел за калибрација


• CD за апликацијата L Scan (содржи PDF документација: Водич за L скенерот и Водич за L икони во различни јазици)


• Водич за L скенерот (содржи Водич за составување, Водич за користење и Водич за брз почеток).


• Ознаки за факторот за прилагодување размер


• Кабел за етернет (2 метри)


• Регионален уред за напојување - Кабел(кабли) за напојување

ТЕХНОЛОГИЈА ЗА ПЕЧАТАЧИ

Вид на печатач

5 бои - 24"/609,6mm

Технологија за печатење

Bubblejet on Demand 6-боен интегриран тип од Canon (6 чипа по глава на печатач x 1 глава на печатач)

Број на млазници

Вкупно: 15.360 MBK: 5.120 млазници


C, M, Y, BK: 2.560 млазници за секоја боја

Резолуција на печатење

2.400 x 1.200 dpi

Растојание помеѓу млазници

1.200 x 2 вклучува откривање на неактивни млазници и систем за компензација

Гарантирана минимална ширина на линија

0,02 mm

Линиска прецизност

±0,1 % или помалку

Големина на капка мастило

4 пиколитри по боја

Капацитет на мастило

Вклучено почетно мастило: C, M, Y, Bk, MBk 90ml


Продажно мастило: C, M, Y, Bk, MBK 130ml

Тип на мастило

Реактивно мастило со боја/пигмент


Боја: цијан, магента, жолта, црна


Пигмент: 2 x мат црн

Компатибилност со оперативни системи

Windows 32-битен – XP, Vista, 7, 8, 8.1, 10, Server 2003/2003R2, Server 2008


Windows 64-битен – Vista, 7, 8, 8.1, Server 2003/2003R2, Server 2008/2008R2, Server 2012/2012R2


Mac: OSX – 10.6.8 - 10.10.x

Јазици на печатачот

GARO (графички јазик со растерски операции), HP-GL/2, HP RTL

Стандардни интерфејси

USB 2.0 High-Speed


IEEE 802.3 10base-T


IEEE 802.3u 100base-TX/Auto-Negotiation


IEEE 802.3ab 1000base-T/Auto-Negotiation


IEEE 802.3x двонасочно


IEEE 802.3az EEE

ПЕЧАТЕЊЕ - ГОЛЕМИНА НА СТРАНИЦА/БРЗИНА НА ПЕЧАТЕЊЕ

Брзина на печатење (големина A0, обична хартија)

0:28 min (брз економичен режим)


0:28 min (брз режим)


0:42 min (стандарден режим)

Брзина на печатење (големина A0, обложена хартија)

0:43 min (брз режим)


1:17 min (стандарден режим)


2:05 min (висококвалитетен режим)

МЕМОРИЈА

Стандардна меморија

256MB

Хард диск

НЕМА

РАКУВАЊЕ СО ХАРТИЈА

Широчина на медиум

Хартија во ролна: 10"/254mm - 24"/609,6mm


Сечена хартија: 8"/203,2mm - 24"/609,6mm

Дебелина на медиум

Валјак: 0,07 - 0,8mm


Рачно полнење од горната страна: 0,07 - 0,8mm


Рачно полнење од предната страна: 0,5 - 1,5mm

Минимална големина за стандардни формати

Ролна: 203,2mm Сечена хартија: 279,4mm

Максимална должина на која може да се печати

Ролна: 18m (се менува во зависност од OS и апликацијата) Сечена хартија: 1,6m

Максимален дијаметар на медиуми со ролна

150,0 mm

Снабдување и исфрлување медиуми

Снабдување со ролна: една ролна, полнење од горна страна, излез од предна страна


Рачно полнење од горната страна: еден лист, излез од предна страна

Ширина на печатење без рабови (само ролна)

10" (254 mm), B4 (257 mm), A3 (297 mm), банер (300 mm), 14" (356 mm), A2 (420 mm), A2+/17" (432 mm), B2 (515 mm), A1 (594 mm), 24" (610 mm)

ДИМЕНЗИИ И ТЕЖИНА

Надворешни димензии и тежина

Главен уред: 997 (Ш) x 698 (Д) x 507 (В) mm


(без потрошни материјали и држач за печатач)


Главен уред со држач за печатач и отворена корпа: 997 (Ш) x 887 (Д) x 1.062 (В) mm


Главен уред со корпа во издолжена положба за редење врз рамното лежиште: 997 (Ш) x 1100 (Д) x 1062 (В) mm


Главен уред: 46,0 kg


Главен уред + држач за печатач: 56,7 kg

Вклучен софтвер

Драјвер за печатач од Canon, статусен монитор/монитор за печатење, драјвер за печатач ExtraKit – бесплатна копија за распоред и iR зголемување, модул за оптимизирање на драјвери за печатачи за AutoCAD, Media Configuration Tool, PosterArtist Lite (само за PC), дополнителна компонента за печатење за Microsoft® Office (само за PC), Direct Print & Share, Custom Installer Creation Tool

ПОТРЕБНИ УСЛОВИ ЗА РАКУВАЊЕ И НАПОЈУВАЊЕ

Напојување со енергија

AC 100 - 240 V (50-60 Hz)

Потрошувачка на енергија

При ракување: 140W или помалку


При исклучено напојување во режим на подготвеност: 0,5W или помалку


Потрошувачка на енергија во режим на мирување : 5W или помалку


Време за премин во режим на мирување: прибл. 5 минути

Работни услови

15 - 30°C, 10 - 80 % (без кондензација)

Акустичен шум

При работа: 47 dB прибл.


Режим на подготвеност: 35 dB или помалку


Акустична моќ: 6,4 бели


Врз основа на ISO 7779

Регулативи

Европа: CE mark, Германија: TUV, Русија: EAC, Други земји: CB Certification

Сертификати за животна средина

ENERGY STAR (WW), RoHS (EU), WEEE (EU), ErP Directive (Lot6, 26), China RoHS, Регулатива за хемиски супстанции, Сертификат за батерии (ЕУ, Јапонија, САД, Кина, Тајван), Регулатива за материјали за пакување(ЕУ, САД, Кореја)

ШТО Е ВКЛУЧЕНО

Што содржи кутијата?

1 x глава за печатење, 1 x комплет резервоари за мастило за почеток - (C, M, Y, BK, 2 x MBK) секој по 90ml, адаптери од 3 инчи, водич за поставување, основен водич, CD-ROM со упатство, CD-ROM со кориснички софтвер (Mac и Win), леток за претпазливост при носењето, лист за калибрација за A2 формат, леток за безбедност/стандарди за животната средина, медиум-примерок - листови, леток за PosterArtist Lite, CD-ROM со софтверот PosterArtist Lite, кабел за напојување за EU/UK

ОПЦИИ

Изборни елементи

Комплет со држач за ролни: RH2-26


Држач/корпа: ST-27

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

Елементи кои може да ги замени корисникот

Резервоари за мастило: PFI-107: C, M, Y, BK, 2 x MBK (130 ml)


Глава за печатење: PF-04


Картриџ за одржување: MC-10

ЗАБЕЛЕШКИ И ПРЕПОРАКИ

Забелешка 1

Завитканите документи треба да се исправат колку што е можно повеќе, а корисникот треба да го насочува документот додека тој влегува во скенерот за да спречи повторно навлегување на оригиналниот документ во скенерот.

Забелешка 2

Режимите СКЕНИРАЊЕ кон USB и КОПИРАЊЕ прво скенираат кон внатрешната меморија, а потоа ги испраќаат податоците во USB меморискиот уред или печатачот. Времето потребно за скенирање кон USB мемориски уред ќе биде различно во зависност од USB мемориските уреди.

Забелешка 3

СКЕНИРАЊЕ кон мрежен компјутер - скенира директно кон мрежата, па затоа компјутерот треба да ги исполнува потребните спецификации за да може да ги обработи големите количини на податоци од скенирањата на големи формати.

Забелешка 4

Само 1 копија од апликацијата L Scan треба да биде активна на подмрежата со скенерот. Не може да го изберете компјутерот преку скенерот.

Забелешка 5

Само 1 поддржан печатач смее да биде поврзан на подмрежата со скенерот. Не може да го изберете печатачот преку скенерот.