Canon imagePROGRAF iPF770 Спецификации

ТЕХНОЛОГИЈА

Вид на печатач

5 бои - 36"/914,4mm

Технологија за печатење

Bubblejet on Demand 6-боен интегриран тип од Canon (6 чипа по глава на печатач x 1 глава на печатач)

Број на млазници

Вкупно: 15.360 MBK: 5.120 млазници


C, M, Y, BK: 2.560 млазници за секоја боја

Резолуција на печатење

2.400 x 1.200 dpi

Растојание помеѓу млазници

1.200 x 2 вклучува откривање на неактивни млазници и систем за компензација

Гарантирана минимална ширина на линија

0,02 mm

Линиска прецизност

±0,1 % или помалку

Големина на капка мастило

4 пиколитри по боја

Капацитет на мастило

Вклучено почетно мастило: 90 ml


Продажно мастило: 130 ml

Тип на мастило

Реактивно мастило со боја/пигмент


Боја: цијан, магента, жолта, црна


Пигмент: 2 x мат црн

Компатибилност со оперативни системи

Windows 32-битен – XP, Vista, 7, 8, 8.1, Server 2003/2003R2, Server 2008


Windows 64-битен – Vista, 7, 8, 8.1, Server 2003/2003R2, Server 2008/2008R2, Server 2012/2012R2


Mac: OSX – 10.6.8 - 10.10.x

Јазици на печатачот

GARO (графички јазик со растерски операции), HP-GL/2, HP RTL

Стандардни интерфејси

USB 2.0 High-Speed


Етернет 10/100/1000 Base-T/TX

ГОЛЕМИНА НА СТРАНИЦА ЗА ПЕЧАТЕЊЕ/БРЗИНА НА ПЕЧАТЕЊЕ

Големина A0, обична хартија

0:48 min (брз економичен режим)


0:48 min (брз режим)


1:15 min (стандарден режим)

Големина A0, обложена хартија

1:15 min (брз режим)


2:24 min (стандарден режим)


3:50 min (висококвалитетен режим)

МЕМОРИЈА

RAM меѓумеморија

256Mb

Хард диск

НЕМА

РАКУВАЊЕ СО ХАРТИЈА

Широчина на медиум

Хартија во ролна: 254 - 914,4mm


Сечена хартија: 203,2 - 914,4mm

Дебелина на медиум

Валјак: 0,07 - 0,8mm


Рачно полнење од горната страна: 0,07 - 0,8mm


Рачно полнење од предната страна: 0,5 - 1,5mm

Минимална должина на која може да се печати

Ролна: 203,2mm


Сечена хартија: 279,4mm

Максимална должина на која може да се печати

18m (се менува во зависност од OS и апликацијата)

Максимален дијаметар на медиуми со ролна

150,0 mm

Начин на снабдување со хартија

Снабдување со ролна: една ролна, полнење од горна страна, излез од предна страна


Рачно полнење од горната страна: еден лист, излез од предна страна


Рачно полнење од предната страна: еден лист, излез од предна страна

Капацитет за снабдување со медиуми

НЕМА

Ширина на печатење без рабови (само ролна)

10" (254 mm), B4 (257 mm), A3 (297 mm), плакат (300 mm), 14" (356 mm), A2 (420 mm), A2+/17" (432 mm), B2 (515 mm), A1 (594 mm), 24" (610 mm), B1 (728 mm), A0 (841 mm), 36" (914 mm)

ДИМЕНЗИИ И ТЕЖИНА

Надворешни димензии и тежина

Главен уред со држач за печатач и отворена корпа: 1304 (Ш) x 887 (Д) x 1062 (В) mm


Главен уред со корпа во издолжена положба за редење врз рамното лежиште: 1304 (Ш) x 1100 (Д) x 1062 (В) mm


Тежина на главен уред со држач: 64,6kg (ST-34, вклучен држач за ролна, без мастила, без глави за печатење)

-

Вклучен софтвер

Драјвер за печатач од Canon, статусен монитор/монитор за печатење, драјвер за печатач ExtraKit – бесплатна копија за распоред и iR зголемување, модул за оптимизирање на драјвери за печатачи за AutoCAD, Media Configuration Tool, PosterArtist Lite (само за PC), дополнителна компонента за печатење за Microsoft® Office (само за PC), Direct Print & Share, Custom Installer Creation Tool

ПОТРЕБНИ УСЛОВИ ЗА РАКУВАЊЕ И НАПОЈУВАЊЕ

Напојување со енергија

AC 100 - 240 V (50-60 Hz)

Потрошувачка на енергија

При ракување: 140W или помалку


При исклучено напојување во режим на подготвеност: 0,5 W или помалку


Потрошувачка на енергија во режим на мирување : 5W или помалку


Време за премин во режим на мирување: прибл. 5 минути

Работни услови

15 - 30°C, 10 - 80 % (без кондензација)

Ниво на шум (прибл.)

При ракување: прибл. 46 dB


Режим на подготвеност: 35 dB или помалку


Акустична моќ: 6,4 бели


Врз основа на ISO 7779

Регулативи

Европа: ознака CE (EN60950, EN55022 classB, EN61000-3-2, EN-61000-3-3, EN55024), Германија: TUV, Русија: Gost-R (се добива локално), Tentative EAC

Сертификати за животна средина

ENERGY STAR (WW), RoHS (EU), WEEE (EU), ErP Directive (Lot6, 26), China RoHS, Регулатива за хемиски супстанции, Сертификат за батерии (ЕУ, Јапонија, САД, Кина, Тајван), Регулатива за материјали за пакување(ЕУ, САД, Кореја)

ШТО Е ВКЛУЧЕНО

Што содржи кутијата?

1 x глава за печатење, 1 x комплет резервоари за мастило за почеток - (C, M, Y, BK, 2 x MBK) секој по 90ml, адаптери од 3 инчи, водич за поставување, основен водич, CD-ROM со упатство, CD-ROM со кориснички софтвер (Mac и Win), леток за претпазливост при носењето, лист за калибрација за A2 формат, леток за безбедност/стандарди за животната средина, медиум-примерок - листови, леток за PosterArtist Lite, CD-ROM со софтверот PosterArtist Lite, кабел за напојување за EU/UK

ОПЦИИ

Изборни елементи

Комплет со држач за ролни: RH2-33

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

Елементи кои може да ги замени корисникот

Глава за печатење: PF-04


Резервоари за мастило: PFI-107 C, M, Y, BK, 2 x MBK


Картриџ за одржување: MC-10