Canon imagePROGRAF iPF825 Спецификации

ОСНОВНИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Класа

44 инчи

Тип на мастило

Реактивно мастило со боја и пигмент: BK, MBK, C, M, Y

Максимална резолуција на печатење

2400 x 1200 dpi

Брзина на печатење

Обична хартија (A0 ролна): 0,45 (режим на скици)
1,16 (стандарден режим)
Обложена хартија (A0 ролна): 1,16 (режим на скици)
2,29 (стандарден режим)
3,38 (висококвалитетен режим)

Димензии, Тежина

Главна единица со држач за печатач и стандардна корпа 1.893 (Ш) x 975 (Д) x 1.144 (В) mm
Тежина: прибл. 138 kg
(вкл.: Комплет со држач за ролни; без: мастило и глава на печатач)

Напојување со енергија

Влезно напојување: AC 100 - 240 V (50 - 60 Hz)
Потрошувачка на енергија при ракување: 190 W или помалку
Потрошувачка на енергија во режим на подготвеност 100 V - 120V 5 W или помалку
(во низок режим на напојување) 220 V - 240 V 6 W или помалку
Исклучено напојување (режим на подготвеност) "1 W или помалку"

Работни услови

Температура: 15 - 30°C, Влажност: 10 - 80 % (без кондензација)

Акустичен шум

Акустичен притисок
При ракување: прибл. 52 dB (A)
Режим на подготвеност: 35 dB (A) или помалку
Акустична моќ (LWAd)
При ракување: 6,8 бели или помалку

Минимална широчина на линија

0,02mm (теоретска вредност)

Линиска прецизност

+/-0,1% (со влијание на услови)

Екран на оперативен панел

Приказ Голем LCD екран: 160 x 128 точки, LED x 5, копчиња x 12
Јазик на оперативен панел: Англиски-САД, Јапонски
Јазик кој може да се прикаже на LCD екранот: Англиски-САД, Француски, Германски, Италијански, Шпански, Кинески, Корејски, Руски, Јапонски (Канџи)

Hard Disk

160GB

Јазик на печатар

GARO (графички јазик со растерски операции), HP-GL/2, HP RTL

Интерфејс

Hi Speed USB Тип: вграден
Режим: полна брзина (12 Mbit/sec), голема брзина (480 Mbit/sec), групен пренос
Тип на приклучок: Серија B (4 пинови)

Етернет

Тип: Вграден
Стандард: IEEE 802,3 10base-T
IEEE 802,3u 100base-TX/IEEE 802,3u 100base-TX/Auto-Negotiation/IEEE 802,3x целосно двонасочно
Протокол: IPX/SPX(Netware 4,2 (J), 5,1 (J), 6,0 (J))
SNMP (Canon-MIB), HTTP, TCP/IP, AppleTalk

Меморија

32 GB (физичка DRAM: 384 MB)

ГЛАВА ЗА ПЕЧАТЕЊЕ

Модел

PF-03

Тип

Bubble-jet по потреба

Конфигурација на глава

6 бои, интегриран тип (6 чипови по глава на печатач x 1 глава на печатач)

Растојание помеѓу млазници

1200 dpi x 2

Млазници по чип

MBK: 5, 120 млазници, други бои: 2, 560 млазници

Големина на капки

4 pl по боја

ПАТРОН СО МАСТИЛО

Модел

PFI-303: BK, MBK, C, M, Y (330 ml)
PFI-703: BK, MBK, C, M, Y (700 ml)

РАБОТА СО МЕДИУМИ

Хартија во ролна

1 валјак (полнење од предна страна, излез од предна страна)

Сечена хартија:

Полнење од предна страна, излез од предна страна (рачно полнење со помош на рачката за заклучување на медиуми)

Тип на медиум

Матирана обложена хартија 90gsm
Сјајна хартија за фотографии 190gsm
Сјајна хартија за фотографии 240gsm
Сатенска хартија за фотографии 240gsm
HW сјајна фото-хартија
HW сатенска фото-хартија
Рекламна хартија за пробни отпечатоци
Сјајна хартија за фотографии 270gsm
Сатенска хартија за фотографии 270gsm
Стандардна хартија 1569B 80g
Стандардна хартија 1570B 90g
Матирана обложена хартија
Екстра матирана обложена хартија
Непроѕирна хартија
Матирана обложена хартија 140g
Хартија за графика со висока резолуција
Бисерна фото хартија 260g
Сјајна хартија за пробни отпечатоци 195g
Полусјајна хартија за пробни отпечатоци 195g
Полусјајна хартија за пробни отпечатоци 255g
Гранична хартија за висока резолуција

Големина на медиум

Хартија во ролна (широчина) ISO A3, A2, A1, A0
JIS B2, B1, B0
ARCH 24", 30", 36"
Други 10", 14", 16", 17", 42", 44"
Сечена хартија ISO A4, A3, A3+, A2, A2+, A1, A0, B4, B3, B2, B1, B0
DIN C4, C3, C2, C1, C0
JIS B4, B3, B2, B1, B0
ANSI 8,5 x 11", 8,5 x 14", 11 x 17", 13 x 19", 17 x 22", 22 x 34", 28 x 40", 34 x 44"
ARCH 9 x 12", 12 x 18", 18 x 24", 24 x 36", 26 x 38", 27 x 39", 30 x 42", 36 x 48"
Photo 20 x 24", 18 x 22", 14 x 17", 12 x 16", 10 x 12", 10 x 15", 8 x 10", 16 x 20" (големина на фотографија во САД)
Постер 20 x 30", 30 x 40", 42 x 60", 44 x 62", 300 x 900 mm
Друго 13 x 22"

Дебелина на медиум

0,07 - 0,8 mm

Максимален надворешен дијаметар на хартија во ролна

150,0 mm

Големина на јадро на медиум

Внатрешен пречник на јадро на ролна: 2" / 3"

Широчина на медиум

Хартија во ролна 254 - 1.118 mm
Сечена хартија 203 - 1.118 mm

Минимална должина на хартија на која може да се печати

203 mm

Максимална должина на хартија на која може да се печати

Хартија во ролна 18 m (се менува во зависност од OS и апликацијата)
Сечена хартија 1,6 m

Маргини (горе, долу, страна)

Препорачано подрачје:
Хартија во ролна: Горе: 20 mm, Долу: 5 mm, Страна: 5 mm
Сечена хартија: Горе: 20 mm, Долу: 23 mm, Страна: 5 mm
Подрачје во кое може да се печати:
Хартија во ролна: Горе: 3 mm, Долу: 3 mm, Страна: 3 mm
Хартија во ролна (без рабови): Горе: 0 mm, Долу: 0 mm, Страна: 0 mm
Сечена хартија: Горе: 3 mm, Долу: 23 mm, Страна: 3 mm

Широчина на медиум за печатење без рабови

515mm (JIS B2), 1.030 mm (JIS B0), 594mm (ISO A1), 841mm (ISO A0), 10", 14", 17", 24", 36", 42"

ОПЦИЈА

Printer Stand

ST-44

Media Take up Unit

TU-06

Portable Media Basket

BU-03

Комплет со држач за ролни

RH2-44

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

Патрон со мастило

PFI-303: BK, MBK, C, M, Y (330 ml)
PFI-703: BK, MBK, C, M, Y (700 ml)

Глава за печатење

PF-03

Кертриџ за одржување

MC-09