Canon SmartLF Gx+T 42 Спецификации

Максимална ширина на слика

42" (106,7cm)
Должина на слика: нема ограничување од скенерот

Максимална ширина на медиум

46" (117cm)
Дебелина: Gx+ 0,08" (2mm)/ Gx+T 0,8" (20mm)

Брзина на скенирање инчи/сек.

24-битни RGB бои при 200dpi (не во турбо режим)
8-битни нивоа на сива боја и црно-бела боја при 200dpi

Прецизност на скенирање

+/- 0,1% +/-1 пиксел

Оптичка резолуција

Точки по инч (dpi) (избор на корисникот е помеѓу режимите од 1200 x 1200 или 600 x 600)

Проширена резолуција

Линеарна интерполација од 100 до 9600dpi во чекори од 1dpi

Режими на скенирање

16,7 милиони бои RGB (24 бита)
256 и 16 бои RGB прилагодлива индексирана палета на бои (8 бита и 4 бита)
256 нивоа на сива боја (8 бита)
Црно-бела 1 бит

Дигитална обработка на слика

2D Intelligent Adaptive Thresholding (IAT) (режим со 1 бит)
Фиксен праг за црно-бело (режим со 1 бит)
Динамичка нормализација (DNA) со 16-битни податочни примероци

Простор на бои

Нормализиран/линеаризиран RAW RGB или sRGB податоци

Обработка на слики во боја

Прилагодување на гама, осветленост, црно-бела точка

Напреден погон со 2+3 тркала APT

Двојни, прецизни вајлаци со низок погон
Двојни, контурни валјаци со погон на тркала, со гуми со одлично прилепување
Единечен валјак за придржување на медиумот, оптимизиран за извонредно L/R спојување
Патека на медиум со предната страна свртена надолу, предно вметнување и излез од задна страна, со странично или централно порамнување
Автоматско откривање на големина на медиум со сигурни оптички сензори за медиум

Моторизирано прилагодување на дебели медиуми

Адаптирање на APT за медиуми со дебелина до 20mm (0,8")
Автоматско откривање на оптимален притисок на валјаците
Едноставно користење преку контролниот панел на скенерот со едно притиснување на копче

Целосно дигитална технологија на сензор за слика

6 x квадри-линеарни CCD елементи, секој со 10.800 пиксели (RGB + црно-бело)
Цврстото едноделно куќиште обезбедува прецизно поставување и лоцирање на камерата
Снимање на слика во боја со 48 бита за примарна точка
Снимање на слика со нијанси на сиво со 16 бита за примарна точка
Панхроматско, монохроматско и црно-бело

Светлосен извор

Двоен 2D LED систем за светлина со голема трајност за оптимално осветлување на објектот и можност за моментално скенирање

Оптика

6 x микро леќи со вграден инфрацрвен филтер

Кориснички статус и ракување со едно притиснување на копче

LCD контролниот панел на скенерот нуди едноставно ракување и избор на режим на скенерот од страна на корисникот со копчиња за запирање, премотување напред/назад, скенирање и копирање
Избор на IP адреса од страна на корисник, опции за локален јазик и приказ на панел
MTM контролни копчиња (Gx+T опсег)

Одржување на скенер и заменливи делови

Инсталирање од страна на корисник, plug & play скенер
Прецизна калибрација на медиуми со DNA 16-битни податочни примероци
Прилагодување на автоматско дигитално спојување/ едноставен пристап за чистење
Хемиски обработено стакло за скенирање со магнетни прицврстувачи, отпорно на гребење

SmartLF софтвер (вклучен)

Скенирање во фајл со преглед на слика во реално време
Скенирање во копија со преглед на слика во реално време
Скенирање во e-mail со преглед на слика во реално време
Драјвери, TIFF, JPEG, PDF формати на фајлови

Интерфејс (вклучен)

Гигабит етернет (2m) и USB2 (2m) податочни кабли/ локален кабел за напојување
Windows Image Acquisition (WIA)/ Still Image Interface (STI)

Димензии и тежина

56,7" (Ш) x 7" (В) x 14,6" (Д) (144 x 18 x 37cm), 97Ibs (44Kg)

Потреби за напојување

Потрошувачка на енергија при скенирање: 72Wh (скенирање), 4,5Wh (режим на подготвеност)
Надворешно напојување: 100-250 VAC со автоматско препознавање +/- 10%, 50-60Hz

Влијание врз животна средина

Усогласеност со ENERGY STAR и RoHS

Работни услови

10-35 степени Целзиус, 35%-80% RH без кондензација

Софтвер за скенирање

ScanWorks - професионално скенирање и архивирање и обработка на слика по скенирање

Софтвер за копирање

CopySmart - професионално скенирање и печатење со IT8 соодветност на боите

EDC софтвер

ISIS драјвер - одлично поврзување со EDM системи и бази на податоци

Дополнителна опрема на скенер

Држач за на под 32,3" (В) x 21,7" (Д) (82 x 55cm), 29Ibs (13Kg)
Корпа за прифаќање на хартијата (потребен е држач за на под)
Комплет за монтирање на PC и LCD монитор (потребен е држач за на под)
Универзален репрографски држач со комплет за монтирање на PC и LCD монитор
72" (Ш) x 53,5" (В) (макс. со вклучен скенер) x 31,5" (Д) (183 x 136 x 80cm), 99Ibs (45kg), макс. дозволена висина на печатач 45,5" (115,5cm)