Canon PRISMAprepare Спецификации

СОФТВЕРСКИ ПОБАРУВАЊА

Оперативен систем

Оперативен систем од 32 бита:


MS-Windows Server 2008 SP2 Standard и Enterprise


MS-Windows 7 SP1 Professional, Enterprise и Ultimate


MS-Windows 8 / 8.1 или Update 1 Professional, Enterprise


MS-Windows 10 Professional, Enterprise


Оперативен систем од 64 бита:


MS-Windows 7 SP1 Professional, Enterprise и Ultimate


MS-Windows 8 / 8.1 или Update 1 Professional, Enterprise


MS-Windows Server 2008 R2 SP1 Standard, Enterprise


MS-Windows Server 2012 Datacenter, Standard, Essential и Foundation


MS_Windows Server 2012 R2 Datacenter, Standard, Essential и Foundation

Јазична поддршка

Англиски (САД), Англиски (Обединето Кралство), Холандски, Германски, Француски, Италијански, Шпански, Португалски, Дански, Шведски, Норвешки, Фински, Полски, Чешки, Унгарски, едноставен Кинески, Руски и Јапонски

Компоненти на Windows

Microsoft Net Framework v4.5.2


Microsoft Core XML Services (MSXML) 6.0

Систем на датотеки

NTFS, >= 40 GB слободен простор

Мрежа

TCP/IP (IPV4 и IPV6)


100/1000 MB/s


Протоколот LPR е овозможен, доколку е потребен за напојување на печатачот(ите)

Предуслови за документите

Големина на PDF страница 5-1500 mm

Друго

Најнови важни ажурирања од Windows

ВООБИЧАЕНИ ХАРДВЕРСКИ ПОБАРУВАЊА

Процесор

Перформанси >= Intel Core i5. Може да се користи еквивалент на Intel (како AMD) или Vmware Gx сервер кој е во согласност со овие побарувања за перформанси. Нема ограничувања во однос на 32-битен/64-битен хардвер и единечно/двојно јадро.

Меморија

За самостоен PRISMAprepare: >= 2 GB


На Vmware серверите може да биде потребна поголема меморија

Хард диск

>= 80 GB (UDMA, SATA/SCSI U320)


RPM >= 7,2K


просечно пребарување <= 10ms


просечно време за пристап <= 5ms

Видео

> = 1280 x 1024, True Colors (24/32 бита)

Екран

> = 19” рамен екран, по можност широк екран

Скенер

Скенер компатибилен со TWAIN (за вчитување на оригинални хартиени документи)

FINISHING

Серија VarioPrint

VP i300


VP6160 / 6200 / 6250/ 6320


Печатачи за производствено печатење 160 / 200 / 250 / 320


VP 4110 / 4120


VP 2100 / 2110


VP 1105


VP 2045 / 2050 / 2055 / 2060 / 2062 / 2065 / 2070 / 2075


VP 1055 / 1065 / 1075


VP 2090


VP 5100 advanced


VP 2105


3145 / 3155 / 3165


VP 95 /105 / 110 / 120 / 135


VP 110 / 120 / 135


Серија CPS


CPS 800 / 900


CPS 700

Серија CS

CS 163 / 173 / 193


CS 170 / 220


CS 173 / 193 / 231 / 240 / 250


CS 180


CS 230


CS231 / 240 / 250


CS520


CS 550 / 620 / 655 / 665


CS 655 / 665

Серија VL

VL4522c / 5522c / 6522c


VL6022 / 7522


VL9522

Серија од Canon

Canon imagePRESS C60 / C600 / C600i C700 / C800


Canon imagePRESS C10000VP/C8000VP


Canon IR 110/150


Canon iPR 1110/1125/1135 (+)


Canon iPR C6000/C6000VP/C7000VP


Canon iPR C6010/C6010VP/C7010VP


Canon iPR C6010S/C6010VPS/C7010VPS


Canon imagePRESS C7011VP / C6011VP/ C6011


Canon iRA 6075/6065/6055


Canon iRA 6275i / 6265i / 6255i


Canon iRA 6575i / 6565i / 6655i


Canon iRA C7065i/C7055i


Canon iRA C7280i/C7270i/C7260i


Canon iRA 8105/8095/8085


Canon iRA 8105/8095/8085 PRO


Canon iRA 8205/8295/8285 PRO


Canon iRA 8505/8595/8585 PRO


Canon iRA C9070 PRO/C9060 PRO


Canon iRA C9075 PRO/C9065 PRO


Canon iRA C9270 PRO


Canon iRA C9280 PRO


Canon iRA C9070S PRO/C9060S PRO


Canon iRA C9075S PRO/C9065S PRO


Canon iR 7086 / 7105

Друго

Xerox DocuTech 6100 / 6115 / 6135 / 6155 / 6180


Xerox Nuvera 100 / 120 / 144


Kodak Digimaster 9110, Heidelberg Digimaster 9110


CM 4520


IM 6020 / 7520 9220, MP 1060 / 1075,


PRISMAproduction

Широк формат

ColorWave 500/650/700/900


Plotwave 340/360/500


Plotwave 900

Поддршка за општи печатачи

Кој било печатач со Windows којшто користи технологија со драјвер за Windows