Добивање јасна слика и детали при слаба осветленост

За доловување јасни детали при слаба осветленост е потребно малку размислување и експериментирање. Кога сакате да фотографирате при светлина која се намалува, обидете се да го направите тоа додека заоѓа сонцето за да се запознаете со локацијата. Исто така, ќе можете да ја искористите интересната атмосфера и боите на самракот.

За да снимате јасни детали честопати треба да користите висока поставка за ISO, но кога го правите тоа, земете го предвид зголемениот шум што може да направи резултатите да добијат зрнеста текстура. Таквиот ефект можете да го намалите со намалување на ISO и со користење помала брзина на блендата. Фотоапаратот треба да биде колку што е можно постабилен, па затоа користете стандарден статив, статив со една ногарка или цврста подлога за потпора.

Меѓутоа, со процесорот за слика DIGIC од Canon можете да фотографирате со поголема вредност на ISO. Технологијата интелигентно го намалува шумот и ги зачувува ситните детали. На тој начин добивате покреативни можности при слаба осветленост, како никогаш досега.

Детали при фотографирање при слаба осветленост