Остри движења

Кога фотографирате спорт, објектите што се движат брзо може да изгледаат заматено бидејќи се движат постојано и со голема брзина. Користењето голема брзина на блендата може да го замрзне моментот за да добиете снимка со врвни детали, а користењето помала брзина на блендата овозможува додавање чувство на движење и возбуда во снимката, што е многу ефикасно.

Брзината на експозицијата што ќе ви биде потребна зависи од многу фактори, но можете да користите 1/500s како почетна точка за повеќето објекти.

Без разлика дали ќе се одлучите за користење креативно заматување (со помала брзина на блендата) или не, важно е да го држите објектот во фокус. EOS 7D Mark II се одликува со напредни технологии што го предвидуваат движењето на објектот. iTR AF користи функции за следење лица и бои за да ја предвиди положбата на објектите во движење. Потоа ја избира соодветната фокусна точка за да добиете остра слика.

Фотографирање движења - остри фотографии