Рачно снимање фотографии при светлина која се намалува

Ако фотографирате рачно во темнина или при светлина која се намалува, понекогаш ќе добиете заматени резултати. Тоа најчесто се случува поради тоа што на фотоапаратот му треба подолго време за експозиција за да долови повеќе светлина.

Ако фотографирате рачно, тогаш не користете брзина на блендата помала од 1/60 секунда. Помали вредности од таа ќе го отежнат снимањето стабилни снимки. Користењето поголема вредност на ISO, исто така, ќе ви помогне да доловите повеќе од достапната светлина.

Ако рацете ви се тресат, можете да предизвикате несакана заматеност. Интелигентната стабилизација на слики од Canon автоматски и ефикасно го коригира вообичаеното тресење на фотоапаратот предизвикано од тресење на рацете. На тој начин нема да ја пропуштите одличната слика, дури и ако се движите.

Остри фотографии при слаба осветленост