Снимање јасни фотографии и споделување

Добивањето остри резултати понекогаш може да биде тешко, без разлика дали снимате фотографии со компактен фотоапарат или, пак, видеоснимки со DSLR. Со децении, нашата иновативна технологија за стабилизација на слика им помага на фотографите и снимателите да го надминат тресењето на фотоапаратот. Ова несакано тресење може да биде чест проблем кога зумирате и фокусирате некој објект во далечина или кога снимате видеоснимки додека одите или трчате.

Независно од фотоапаратот што го користите, постојат неколку совети за појасно и поостро фотографирање без статив. Прво, обидете се да го свиткате левиот лакот кон горниот дел на вашето тело за да направите потпора за фотоапаратот и за да го држите стабилно. Заземете цврст став, стоејќи со едната нога удобно пред другата, малку раздвоени. Направете потпора за фотоапаратот за да ги намалите сите движења и внимавајте да ги задржите хоризонталните и вертикалните аспекти на кадарот, особено кога одите со фотоапаратот.

Нашите најнови фотоапарати нудат интелигентна стабилизација на слика со 5 оски која се прилагодува кон сцената што ја снимате, за да ви помогне да добиете остри слики при слаба осветленост или при максимален зум. Кога снимате видеоснимки рачно, динамичката стабилизација на слика нуди одлично стабилизирање на сликата, дури и кога одите или трчате.

Снимање појасни фотографии