A hand holding a smartphone displaying the Creative Park app. Canon printer paper and Creative Park templates and designs are arranged on the table.

ПЕЧАТЕЊЕ И ИЗРАБОТКА НА МОДЕЛИ

Пет работи што треба да ги знаете за апликацијата Creative Park

Апликацијата Creative Park ќе ви понуди инспирација и забава со часови, независно од вашата возраст и вештини за изработка на модели. Благодарение на огромниот избор на проекти за изработка на модели, вклучувајќи забавни начини за персонализирање на вашите предмети, модели за изработка, па дури и игри во кои може да уживате, ќе пронајдете нешто што може да правите во домот, независно дали сами или заедно со семејството или пријателите. Апликацијата Creative Park нуди едноставен начин за пристапување до вашите идеи и нивно печатење директно од вашиот мобилен телефон. Достапна е и за iOS и за Android, во повеќе јазици. За да започнете треба само да ја преземете апликацијата од App Store или Google Play. Ќе ви кажеме пет од нашите омилени работи што можеби не ги знаете за апликацијата Creative Park, како и неколку совети за почеток.

1. Бесплатна е и едноставна за користење

 A personalised card on the paper tray of a Canon printer.
Апликацијата Creative Park е потполно бесплатна за користење - сè што ви треба е Canon ID и поддржан печатач од Canon .

Апликацијата Creative Park е потполно бесплатна! Треба само да ја преземете во вашиот паметен уред. Првиот пат кога ќе ја активирате апликацијата, таа треба автоматски да ве пренесе на веб-страницата за завршување на едноставниот процес за регистрација на Canon ID, а може да се регистрирате (или да се најавите доколку веќе имате Canon ID) ако одите во горната десна картичка на менито и допрете Confirm/Create Canon ID (Потврди/создади Canon ID).
За да печатите од апликацијата Creative Park ќе треба да поврзете компатибилен инк-џет печатач PIXMA од Canon - погледнете ја листата на поддржани модели на печатачи*. За да го поврзете вашиот печатач, одете во десната картичка на менито и изберете „Add Printer“ (Додај печатач) во „Settings“ (Поставки).

2. Пронаоѓањето инспирација е едноставно

Слични написи
A child sat at a table with an adult creating colourful papercrafts using a Canon printer.

ПЕЧАТЕЊЕ И ИЗРАБОТКА НА МОДЕЛИ

Откријте стотици бесплатни и забавни проекти за изработка на модели од хартија

Од куклени претстави до друштвени игри, помагала за учење и лавиринти што ја поттикнуваат свесноста, користете ја палетата на модели од хартија на Creative Park за да им овозможите целодневна занимација и забава на децата.

A tablet displaying the Creative Park app sits on botanical themed paper, next to custom invitations and colourful bunting.

ПЕЧАТЕЊЕ И ИЗРАБОТКА НА МОДЕЛИ

Отпечатете сè што ви е потребно за вашата забава со апликацијата Creative Park

Реализирајте ги плановите за вашата забава со украси и реквизити што може да ги отпечатите дома со помош на апликацијата Creative Park.

A smartphone displaying the Creative Park app surrounded by Canon printer paper, Creative Park designs and crafting tools.
Без разлика дали сакате да направите украси за забава, приспособени честитки или игри за целото семејство, Creative Park ќе ви понуди соодветен проект за тоа.

Creative Park нуди сè - од макети од хартија и приспособливи честитки до украси за забави и 3D-модели. Без разлика каква активност за изработка на модели или тематски шаблон сакате да употребите, апликацијата Creative Park ќе ви овозможи лесен пристап до нив. Главното мени на почетната страница е поделено во четири главни дела - „Top“ (Најдобри), „Featured“ (Популарни), „Category“ (Категорија) и „New“ (Ново). Сезонските теми што се популарни во моментот ќе се прикажат во делот „Featured“ (Популарни), а новите изданија секогаш ќе се прикажуваат во делот „New“ (Ново). Ако барате нешто специфично, делот „Category“ (Категорија) ги групира сите шаблони во поткатегории што може да ги отворите со само неколку допири. Зачувајте ги сите шаблони што сакате со допирање на ѕвездичката за да ги додадете во вашите „Favourites“ (Омилени).

3. Достапен е голем избор на модели

A Creative Park template emerging from a Canon printer.
Имајте го светот во дланка со огромниот избор на проекти за изработка на модели што ги нуди Creative Park, вклучувајќи 3D-модели и многу повеќе.

Отпечатете и направете оригами од цело семејство на пингвини, приспособете писмо во стил на фламинго или отпечатете кактус врз хартија за пренос на слики со пеглање за да направите уникатна маичка. Движете се низ менијата на апликацијата Creative Park и ќе пронајдете доволно содржини што ќе ве забавуваат со часови. За активности како што е изработката на кукла од оригами ви препорачуваме да ја користите хартијата MP-101 од Canon, остри ножици и силен лепак за хартија. Делот „Kids“ (Деца) е наменет за деца и родители и се наоѓа во менито „Category“ (Категорија), а нуди различни активности почнувајќи од табели со налепници, постери со броеви и букви па сè до печатење и изработка на животни, храна и возила во 3D. Можностите се бесконечни со апликацијата Creative Park и таа ќе ве инспирира независно од вашата возраст и интереси.

4. Може да приспособите речиси сè

A hand holding a smartphone displaying the Creative Park app. A personalised card is on the table.
Изработувајте приспособени честитки и подароци со лесно додавање текст и слики од вашиот паметен уред.

Една од придобивките што ги нуди апликацијата Creative Park е можноста да ги приспособите речиси сите шаблони и да ги направите уникатни. Штом го изберете саканиот шаблон, допрете на картичката „Edit“ (Уреди) и тој ќе почне да се презема. Откако ќе го преземете ќе можете да додавате сопствен текст или слики од вашиот паметен уред со допирање на картичките +. Потоа продолжете со приспособување сè додека не го добиете саканиот конечен дизајн. Исто така, може да го зумирате и одзумирате шаблонот и да ја користите алатката во вид на рака за лесна навигација.

5. Можете да прилагодите скоро сè.

A personalised card created with the Creative Park app next to a Canon printer.
Приспособувајте ги дизајните, додавајте текст и слики и печатете директно од вашиот паметен уред преку компатибилен печатач од Canon - сето тоа може да се направи лесно преку апликацијата Creative Park.

Апликацијата Creative Park не е само инстинктивна и лесна за ракување, туку и ви овозможува да додавате слики и дизајни директно од вашиот паметен уред. Штом се одлучите за конечниот дизајн, едноставно притиснете „Print“ (Печати) во апликацијата и оставете го вашиот печатач PIXMA од Canon да се погрижи за сè. Ако сакате да се вратите за да правите промени на шаблонот во иднина, тогаш допрете „Save“ (Зачувај) и шаблонот ќе се зачува во менито „Your Items“ (Ваши елементи).

Сега кога знаете како функционира апликацијата Creative Park, ништо нема да може да ве запре! Работете, бидете креативни и започнете да изработувате модели веднаш со малку хартија и инк-џет печатач од Canon. Преземете ја апликацијата и започнете денес!

Напишано од Claire Gillo

*Ако вашиот печатач не е поддржан, тогаш одете на веб-сајтот на Creative Park.

Слични производи

Слични производи

Слични производи

Слични статии

Get Inspired е најголемиот извор на практични совети за фотографирање, водичи за купување и информативни интервјуа - сè што ви е потребно за да го пронајдете најдобриот фотоапарат или најдобриот печатач и да ја реализирате вашата следна креативна идеја.

Назад до сите совети и техники