A child sat at a table with a parent creating colourful papercrafts using a Canon printer.

ПЕЧАТЕЊЕ И ИЗРАБОТКА НА МОДЕЛИ

Образовајте и забавувајте ги вашите деца со изработка на модели со Creative Park

Без разлика дали денот е дождлив и ви треба нешто за да ги забавувате децата или премногу долго не сте излегле од дома и сакате со уметност да ги привлечете и образовате младите умови, изработката на модели од хартија може да помогне! Тоа е одлична забава за целото семејство, терапевтско е и навистина може да помогне и со свесноста. Creative Park од Canon е бесплатен онлајн ресурс со разновидни функции што му овозможува на секое лице кое има печатач од Canon да преземе стотици возбудливи проекти за изработка на модели од хартија. Делот Забавно семејно дружење содржи голем број интересни опции, вклучувајќи игри, табели за награди, лавиринти, математички помагала, повеќејазични азбуки - па вклучете го печатачот и да започнеме!

Ви треба:

  • Печатач - дознајте кој печатач е соодветен за вас
  • Хартија
  • Ножици/нож
  • Лепак за хартија и лепак за дрво
  • Прав или триаголен линијар
  • Молив
  • Предмет со зашилен врв
  • Чепкалка
  • Пинцета

Друштвени игри

A colourful, customisable printed board game, with papercrafted characters on a tabletop.
Разбудете ја фантазијата на вашите деца со оваа авантуристичка друштвена игра, прилагодена со ваши прашања и предизвици.

Секој обожава друштвени игри, а Sugoroku ви овозможува да создадете сопствена. Во оваа авантуристичка друштвена игра, до осум животни-авантуристи поминуваат низ повеќе живеалишта за да го најдат ковчегот со богатство што ги чека на целта. Со голем број празни простори, родителите (или децата) може да создаваат приспособени чекори и упатства за уникатно и персонализирано искуство при играњето. Зошто да не додадете квиз-прашања или математички проблеми за да внесете образовен елемент во забавата на вашите деца?

Совет за изработување модели: можете да користите обична хартија за да ја отпечатите играта, или обидете се со мат фотохартија за потрајна завршна обработка.

Изработка на кукли

Paper fortune tellers puppets that resemble fictional characters.
Овие кукли со ликови од бајките кои ја претскажуваат судбината содржат прашања и загадочни пораки што ќе ја поттикнат фантазијата на децата.

Љубителите на бајки ќе уживаат со овие три кукли од хартија претставувајќи ги Црвенкапа, нејзината баба и Лошиот волк. Откако ќе се исечат и превиткаат според едноставните упатства, овие кукли може да се приспособат со прашања, гатанки и шеги.

Совет за изработување модели: дозволете му на вашето дете да користи пинцети при подигнувањето и прикачувањето на малите делови - ова не само што ќе доведе до попрецизна завршна обработка, туку ќе помогне и во подобрувањето на нивната фина моторика.

Ветерница со бои на виножитото

A papercraft colourful windmill.
Обидете се со едноставни дизајни како оваа ветерница со бои на виножитото за да им овозможите интересни начини за забава на вашите деца.

Покрај тоа што се многу забавни, моделите од хартија што ги нуди Creative Park може да претставуваат и интерактивен начин за споделување знаење со вашето дете. На пример, оваа ветерница со бои на виножитото не служи само за играње при ветровито време, туку може да се користи и како образовна алатка за да се објасни како функционира ветерната енергија и основните принципи на преносот на енергија.

Совет за изработување модели: пред да нанесете лепак, не заборавајте да ја превиткате хартијата долж линиите за превиткување и да ги направите сите важни облини.

Прекрасни кутии

Papercraft boxes folded to resemble sweet treats.
Размислувајте креативно со разнобојните кутии на Creative Park за безбедно и сигурно чување на вашите скапоцени предмети.

Чувајте секакви работи, од слатки до украсни предмети, во овие прекрасни кутии за чување со голем избор на привлечни дизајни како што се колачиња, сладолед, овошје и дури и возила. Откако вашите деца ќе ги изработат и наполнат кутиите, може да ги подарат на некој кој им значи или може да си ги зачуваат за себе.

Совет за изработување модели: користете пенкало со исушено мастило, пенкало за цртање шаблони или друг зашилен предмет и линијар за да повлечете линии за превиткување за поостри и попрецизни превиткувања.

Смирувачко боење

A printed colouring in page showing spot the difference.
Боењето помага во поттикнување на фантазијата и сосредоточување на вниманието. Додека игрите како забележи ја разликата се забавен начин за поминување на времето.

Боењето е една од најсмирувачките и најкреативни активности за децата. Го фокусира умот на сегашноста и помага да се смират анксиозните и стресни мисли. Покрај големиот број прекрасни листови за боење - вклучувајќи го и овој диносаурус за помладите деца - Creative Park содржи забавна и разновидна збирка на забележи ги разликите, лавиринти и поврзување точки кои се забавни за вашите деца и ја поттикнуваат свесноста.

Совет за изработување модели: одете во делот „Играј“ на Creative Park, во „Образовната“ област и ќе откриете широк избор на отпечатени материјали.

Напишано од Natalie Denton

Слични написи
Create a papercraft safari

КРЕАТИВНО ПЕЧАТЕЊЕ

Создадете сафари од хартија

Инспирирајте се од природата и отпечатете своја семејна активност со животни со помош на Creative Park од Canon.

Print family life story

КРЕАТИВНО ПЕЧАТЕЊЕ

Отпечатете ја животната приказна на вашето семејство

Печатете и изработувајте модели од слики од драгоцените спомени на семејството.

Create your own family treasure hunt

КРЕАТИВНО ПЕЧАТЕЊЕ

Создајте домашна семејна потрага по богатство

Откријте како може да го користите вашиот печатач PIXMA и малку фантазија за да создадете возбудлива авантура.

Слични производи

Слични производи

Слични производи

Слични производи

Препорачани апликации

Слични статии

Get Inspired е најголемиот извор на практични совети за фотографирање, водичи за купување и информативни интервјуа - сè што ви е потребно за да го пронајдете најдобриот фотоапарат или најдобриот печатач и да ја реализирате вашата следна креативна идеја.

Назад до сите совети и техники