CINE-ОБЈЕКТИВ ЗА ЗУМИРАЊЕ SUPER 35 MM

Canon CN-E14-35mm T1.7 L S / SP

Спецификации

Спецификации

 • Super 35 mm

  Покриеност на објективот

 • 14-35 mm

  Фокусна должина

 • T1.7

  Непроменлива максимална решетка

 • Поддршка за метаподатоци од објективот

  Технологија Cooke /i™ и ZEISS eXtended Data™ и EF-комуникација

 • 4K-резолуција и 8K-резолуција

  Со поддршка за HDR

 • 11 сечила на ирисот

  Филмско дефокусирање

 • Конверзија на формат на слика

  Префрлувајте се меѓу Super 35 mm и целосна слика со комплети за пренасочување

 • EF-приклучок / PL-приклучок

  Заменливи објективи

 • Приспособување на растојанието помеѓу отворот на куќиштето и сензорот

  За задно и предно фокусирање

Детални спецификации

 • Кружна слика
  Super 35 mm (може да се промени во формат за целосна слика со помош на комплет за пренос од Canon)
 • Приклучок
  EF-приклучок/ PL-приклучок
 • Сооднос на зумирање
  2,5x
 • Фокусна должина
  14 - 35 mm
 • Сооднос на максимален дијаметар (T-број)
  T1,7
 • Број на сечила на ирисот
  11
 • Агол на гледање
  (Сооднос на слика 1,78:1
  Сензор 24,6 x 13,8 mm
  82,6°x 52,5° при 14 mm
  38,7°x 22,3° при 35 mm

  (Сооднос на слика 1,9:1
  Сензор 26,2 x 13,8 mm
  86,2°x 52,5° при 14 mm
  41,0°x 22,3° при 35 mm
 • Минимално растојание на фотографирање
  0,6 m / 2’
 • Опсег на фотографирање при најкратко растојание
  (Сооднос на слика 1,78:1
  Сензор 24,6 x 13,8 mm
  63,5 x 35,6 cm при 14 mm
  24,2 x 13,6 cm при 35 mm

  (Сооднос на слика 1,9:1
  Сензор 26,2 x 13,8 mm
  67,6 x 35,6 cm при 14 mm
  25,8 x 13,6 cm при 35 mm
 • Комуникација со објективот
  Технологија Cooke /i, Zeiss Extended Data (PL-приклучок)
  EF-комуникација (EF-приклучок)
 • Преден дијаметар на објективот (mm)
  Φ 114 mm
 • Надворешни димензии (Ш x Д x В):
  PL-приклучок прибл. 131,2 x 133,6 x 241,3 mm / EF-приклучок прибл. 131,2 x 133,6 x 233,3mm
 • Тежина
  Прибл. 3,4 kg