Кино зум за целосна слика

Canon CN-E45-135mm T2.4 L F / FP

Спецификации

Спецификации

 • Целосна слика

  Покриеност на објективот

 • 45-135mm

  Фокусна должина

 • T2,4

  Непроменлива максимална решетка

 • Поддршка за метаподатоци од објективот

  Cooke /i Technology™ и ZEISS eXtended Data™

 • Резолуција 8K

  Поддршка за HDR

 • 11 сечила на ирисот

  Филмско дефокусирање

 • EF-приклучок / PL-приклучок

  Заменливи објективи

 • Приспособување на растојанието помеѓу отворот на куќиштето и сензорот

  За задно и предно фокусирање

Детални спецификации

 • Кружна слика
  Целосна слика (може да се промени во форматот Super 35 mm со помош на комплет за пренос од Canon)
 • Приклучок
  EF-приклучок / PL-приклучок
 • Сооднос на зумирање
  3x
 • Фокусна должина
  45 - 135 mm
 • Сооднос на максимален дијаметар (T-број)
  T2,4
 • Број на сечила на ирисот
  11
 • Агол на гледање
  Сооднос на слика 1,9:1
  Димензии 40,96 x 21,6 mm
  48,9°x 27,0° при 45 mm
  17,3°x 9,1° при 135 mm

  Сооднос на слика 1,5:1
  Димензии 36 x 24 mm
  43,6°x 29,9° при 45 mm
  15,2°x 10,2° при 135 mm

  Сооднос на слика 1,78:1
  Димензии 35,7 x 20,1 mm
  43,3°x 25,2° при 45 mm
  15,1°x 8,5° при 135 mm

  Сооднос на слика 1,9:1
  Димензии 38,1 x 20,1 mm
  45,9°x 25,2° при 45 mm
  16,1°x 8,5° при 135 mm
 • Минимално растојание на фотографирање
  2,5x
  1,0 m / 3’4”
 • Опсег на фотографирање при најкратко растојание
  1,9:1
  40,96 x 21,6 mm
  77,1 x 40,6 cm при 45 mm
  24,7 x 13,0 cm при 135 mm

  1,5:1
  36 x 24 mm
  67,7 x 45,2 cm при 45 mm
  21,7 x 14,5 cm при 135 mm

  1,78:1
  35,7 x 20,1 mm
  67,2 x 37,8 cm при 45 mm
  21,6 x 12,1 cm при 135 mm

  1,9:1
  38,1 x 20,1 mm
  71,7 x 37,8 cm при 45 mm
  23,0 x 12,1 cm при 135 mm
 • Комуникација со објективот
  Поддржано
 • Преден дијаметар на објективот (mm)
  Φ 114 mm
 • Надворешни димензии (Ш x Д x В):
  Прибл. 131,2 x 133,6 x 246,4 mm / прибл. 131,2 x 133,6 x 238,4 mm
 • Тежина
  Прибл. 3,4 kg