Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM Спецификации

Големина на слика

APS-C

Еквивалентна фокусна должина за 35mm филм

16-35

Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

97º 10' - 54º 30', 74º 10'- 37º 50', 107º 30' - 63º 30'

Изработка на објектив (елементи/групи)

13/10

Бр. на сечила на дијафрагма

6

Минимален отвор на бленда

22-27

Најмало растојание на фокусирање (m)

0.24

Максимално зголемување (x)

0,17 (при 22mm)

Информации за оддалеченост

Да

Стабилизатор на слика

Не

AF двигател

USM¹

Дијаметар на филтер (mm)

77

Макс. дијаметар x должина (mm)

83,5 x 89,8

Тежина (g)

385

Зголемување - цевка за продолжување EF12 II

0,77-0,58

Зголемување - цевка за продолжување EF25 II

1,51-1,28

Капаче за објектив

E-77U / E-77II

Сенило на објектив

EW-83E

Мека торбичка

LP1319

G.F.HOLDER IV (HOOD IV*)

Продолжувачи EF1.4x II и EF2x II

Не е компатибилно

Фуснота

¹ Вградено постојано механичко рачно фокусирање