Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM Спецификации

Големина на слика

APS-C

Еквивалентна фокусна должина за 35mm филм

27-88

Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

48º - 15º 40',


68º 40' - 23º 20',


78º 30' - 27º 50'

Изработка на објектив (елементи/групи)

19/12

Бр. на сечила на дијафрагма

7

Минимален отвор на бленда

22

Најмало растојание на фокусирање (m)

0.35

Максимално зголемување (x)

0,17 (при 55mm)

Информации за оддалеченост

Да

Стабилизатор на слика

3-запирања

AF двигател

Прстенест USM¹

Дијаметар на филтер (mm)

77

Макс. дијаметар x должина (mm)

83,5 x 110,6

Тежина (g)

645

Зголемување - цевка за продолжување EF12 II

0,45-0,23¹

Зголемување - цевка за продолжување EF25 II

1,71-0,51

Капаче за објектив

E-77U / E-77II

Сенило на објектив

EW-83J

Мека торбичка

LP1219

G.F.HOLDER IV (HOOD IV*)

Продолжувачи EF1.4x II и EF2x II

Не е компатибилно

Фуснота

¹ Вградено постојано механичко рачно фокусирање

¹ Компатибилно само при теле.