Објективи RF

Canon RF 100-400mm F5.6-8 IS USM Спецификации

Спецификации

 • Зум од 100-400 mm

  Одлична флексибилност за диви животни и спорт

 • Оптичка стабилизација на слика2 со 5,5 чекори

  Врвна стабилност за рачно фотографирање

 • Компактен, лесен дизајн

  Тежина од 635 g и должина од 164,7 mm

 • Nano USM

  Рамномерно, тивко и брзо фокусирање3

 • UD-стакло

  Извонредна контрола на аберацијата

 • Слој Super Spectra

  За богати и природни бои

 • Контролен прстен за објективот

  Интуитивна контрола на поставките

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

Дополнителна опрема

Спецификации со додатокот за продолжување од 1,4x

Спецификации со додатокот за продолжување од 2x

Физички спецификации

Dual Pixel CMOS AF и мерењето се поддржани во границите на следните параметри
- EOS R, EOS RP
Хоризонтално: прибл. 88%, вертикално: прибл. 100%
Со додаток за продолжување RF1,4× хоризонтално: прибл. 80%, вертикално: прибл. 80%
Со додаток за продолжување RF2× хоризонтално: прибл. 40%, вертикално: прибл. 60%

- EOS R5, EOS R6
Хоризонтално: прибл. 90%, вертикално: прибл. 100%
Лице+Следење хоризонтално: прибл. 100%, вертикално: прибл. 100%
Со додаток за продолжување RF1,4× хоризонтално: прибл. 80%, вертикално: прибл. 80%
Со додаток за продолжување RF2× хоризонтално: прибл. 40%, вертикално: прибл. 60%
 1. 1,2 m при 100 mm / 0,88 m при 200 mm / 0,95 m при 300 mm / 1,05 m при 400 mm
 2. 0,09x при 100 mm / 0,24x при 200 mm / 0,34x при 300 mm / 0,41x при 400 mm
 3. CIPA-стандард
 4. CIPA-стандард
 5. Достапно како изборна дополнителна опрема
 6. Достапно како изборна дополнителна опрема