Canon TS-E 24mm f/3.5L II Спецификации

ЕКВИВАЛЕНТНА ФОКУСНА ДОЛЖИНА ЗА 35MM ФИЛМ

Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

74º


53º


84º

Изработка на објектив (елементи/групи)

16/11

Бр. на сечила на дијафрагма

8

Минимален отвор на бленда

22

Најмало растојание на фокусирање (m)

0.21

Максимално зголемување (x)

0.34

Информации за оддалеченост

Да

ОТПОРНОСТ НА ПРАВ/ВЛАГА

Дијаметар на филтер (mm)

82

Макс. дијаметар x должина (mm)

88,5 x 106,9

Тежина (g)

780

Зголемување - цевка за продолжување EF12 II

0,85-0,51¹

Зголемување - цевка за продолжување EF25 II

1,47-1,12

Капаче за објектив

E-82 / E-82II

Сенило на објектив

EW-88B

HARD CASE

Мека торбичка

LP1319

Фуснота

¹ Цевката за продолжување EF12 II може да се користи со EF објективите освен со EF 14mm f/2,8L USM и објективите кои не овозможуваат рачно фокусирање.