Canon MAXIFY iB4050 Спецификации

ПРЕГЛЕД

Краток извештај

Брз и економичен печатач за мали канцеларии

Функции

Печатење, Wi-Fi, етернет + Cloud Link

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧ

Брзина на печатење (прибл.)

23,0 слики/мин., црно-бело A4¹


15,0 слики/мин., во боја A4¹

Потребно време до излегување на првата страница (прибл.)

Црно-бело: 7 сек. (кога е активен) / 11 сек. (од мирување)


Во боја: 9 сек. (кога е активен) / 14 сек. (од мирување)

Технологија за печатење

FINE инк-џет глава за печатење

Максимална резолуција на печатење

600 x 1200 dpi

Маргини на печатење (мин.)

Горе: 3mm, долу: 5mm, лево и десно: 3,4mm

2-страно печатење

Автоматски (A4, LTR обична хартија)

СПЕЦИФИКАЦИИ НА СКЕНЕР

СПЕЦИФИКАЦИИ НА КОПИР

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ФАКС

МАСТИЛА И ПОТРОШУВАЧКА

Тип на мастило

Мастило со голема густина и двојна отпорност


4 резервоари со мастило (црна, цијан, магента, жолта)

XL мастила

PGI-2500XL BK (2500 страници)¹


PGI-2500XL C (1755 страници)¹


PGI-2500XL M (1295 страници)¹


PGI-2500XL Y (1520 страници)¹


Просечна потрошувачка на резервоарите со мастило во боја (CMY): 1500 страници¹

ПОДДРШКА ЗА ХАРТИЈА

Видови на хартија

Обична хартија


Пликови (DL, COM10)


Хартија за висока резолуција (HR-101N) од Canon


Matte (MP-101) од Canon


Pro Luster (LU-101) од Canon


Plus Semi-gloss (SG-201) од Canon


Plus Glossy II (PP-201) од Canon


Сјајна за "секојдневна употреба" од Canon (GP-501)

Максимален внес на хартија

Горна касета: 250 листови обична хартија


Долна касета: 250 листови обична хартија

Големини на хартија

Обична хартија: A4, A5, B5, писмо, правни


Фото-хартија: A4, LTR, 20x25cm, 13x18cm, 10x15cm


Прилагодени големини: ширина 89-215,9 mm, должина 127-355,6 mm

Тежина на хартија

Обична хартија: 64 - 105 г/м²


Фото-хартија од Canon до 275 g/m²

ПОВРЗУВАЊЕ

Поврзување со кабел

Hi-Speed USB 2.0


Етернет 10/100Mbps (автоматско префрлување)

Безжично поврзување

Wi-Fi IEEE802.11 b/g/n¹


Режим на пристапна точка


Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4GHz

Поддршка за апликации

Апликација MAXIFY Printing Solutions


MAXIFY Cloud Link (од паметен уред)


Дополнителна компонента за Print Service од Canon (Android)


Apple AirPrint


Google Cloud Print


Печатење од е-mail

СОФТВЕР

Поддржани оперативни системи

Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista SP1 и SP2 / XP SP3 32-битен


Windows Server 2003, 2003 R2, 2008, 2008 R2, 2012, 2012 R2


Mac OS X v10.6.8 или понов

Поддржани системи за мобилни уреди

iOS


Android


Windows RT

Минимални системски предуслови

Windows: Internet Explorer 8, поврзување на интернет или CD-ROM


Mac: Safari 5 и поврзување на интернет


Екран: 1024x768 или поголема

Вклучен софтвер

Canon Quick Toolbox


Easy-WebPrint EX (за Windows)

ОПШТИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Тип и големина на екран

Екран исполнет со точки

Димензии (Ш x Д x В)

463 x 394 x 290 mm


463 x 459 x 290 mm (кога е ставена хартија)

Тежина

9,8kg

Извор на напојување со енергија

AC 100-240V, 50/60Hz

Потрошувачка на енергија

Исклучено: прибл. 0,3 W


Режим на подготвеност (поврзување со компјутер преку USB): прибл. 1,0 W (исклучена лампа за скенирање)


Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 1,8 W (исклучена лампа за скенирање)


Време за премин во режим на подготвеност: 7 минути


Печатење: прибл. 24 W¹

Типична потрошувачка на електрична енергија

0,2 kWh¹

Ниво на шум

Прибл. 53 dB(A)¹

Препорачани работни услови

Температура: 15-30°C


Влажност: 10-80%RH (без кондензација)

Работен циклус (месечно)

до 30.000 страници¹

Препорачан обем на печатење

250-1500 страници / месец

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

При непрекинато последователно печатење, печатачот може да ја намали брзината со која го извршува процесот за да спречи покачување на внатрешната температура.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените документи, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За повеќе информации погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

При непрекинато последователно печатење, печатачот може да ја намали брзината со која го извршува процесот за да спречи покачување на внатрешната температура.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените документи, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За повеќе информации погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Фуснота

¹ Брзината на печатење документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

¹ Потрошувачката на страници е добиена врз основа на ISO/IEC 24711 и континуирано печатење. Печатачот се испорачува со подесени резервоари за мастило: црна (BK) боја за 1000 страници и комплет бои (C/M/Y просечно) за 700 страници.

¹ Фреквентен опсег на Wi-Fi: 2,4GHz, Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка.

¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.

¹ Типичната потрошувачка на енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од една недела.

¹ Акустичниот шум се мери врз основа на стандардот ISO7779.

¹ Работниот циклус е дефиниран како максимален број на испечатени страници при максимална употреба во еден месец.

¹ Брзината на печатење документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

¹ Потрошувачката на страници е добиена врз основа на ISO/IEC 24711 и континуирано печатење. Печатачот се испорачува со подесени резервоари за мастило: црна (BK) боја за 1000 страници и комплет бои (C/M/Y просечно) за 700 страници.

¹ Фреквентен опсег на Wi-Fi: 2,4GHz, Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка.

¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.

¹ Типичната потрошувачка на енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од една недела.

¹ Акустичниот шум се мери врз основа на стандардот ISO7779.

¹ Работниот циклус е дефиниран како максимален број на испечатени страници при максимална употреба во еден месец.