Canon MAXIFY iB4150 Спецификации

ПРЕГЛЕД

Краток извештај

Брз печатач за мали канцеларии

Функции

Печатење, Wi-Fi, етернет + Cloud Link

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧ

Брзина на печатење (прибл.)

24,0 слики/мин., црно-бело A4¹


15,5 слики/мин., во боја A4¹

Време до излегување на првата страница (прибл.)

Црно-бело: 6 сек. (активен) / 10 сек. (од мирување)


Во боја: 7 сек. (активен) / 12 сек. (од мирување)

Технологија за печатење

FINE инк-џет глава

Максимална резолуција

600 x 1200 dpi

Маргини (мин.)

Горе: 3mm, долу: 5mm, лево и десно: 3,4mm

2-страно печатење

Автоматски (A4, LTR обична хартија)

МАСТИЛА И ПОТРОШУВАЧКА

Тип на мастило

Мастило со голема густина и двојна отпорност


4 резервоари со мастило (црна, цијан, магента, жолта)

XL мастила

PGI-2500XL BK (2500 страници) ¹


PGI-2500XL C (1755 страници) ¹


PGI-2500XL M (1295 страници) ¹


PGI-2500XL Y (1520 страници) ¹


Просечна потрошувачка на резервоарите (CMY): 1500 страници ¹

ПОДДРШКА ЗА ХАРТИЈА

Видови на хартија

Обична хартија


Пликови (DL, COM10, C5, Monarch)


Хартија за висока резолуција (HR-101N) од Canon


Matte (MP-101) од Canon


Pro Luster (LU-101) од Canon


Plus Semi-gloss (SG-201) од Canon


Plus Glossy II (PP-201) од Canon


Сјајна хартија од Canon (GP-501)

Максимален внес на хартија

Горна касета: 250 листови обична хартија


Долна касета: 250 листови обична хартија

Големини на хартија

Обична хартија: A4, A5, B5, писмо, правни


Фото-хартија: A4, LTR, 20x25cm, 13x18cm, 10x15cm


Прилагодени големини: ширина 89-215,9 mm, должина 127-355,6 mm

Тежина на хартија

Обична хартија: 64 - 105 г/м²


Фото-хартија од Canon до 275 g/m²

ПОВРЗУВАЊЕ

Поврзување со кабел

Hi-Speed USB 2.0


Етернет 10/100Mbps (автоматско)

Безжично поврзување

Wi-Fi IEEE802.11 b/g/n ¹


Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4GHz


Режим на пристапна точка


Погледнете ги инструкциите за активирање/деактивирање на безжичниот LAN во упатството.

Поддршка за апликации

Апликација PRINT Inkjet/SELPHY од Canon


MAXIFY Cloud Link (од екранот на печатачот или паметниот уред)


Дополнителна компонента за Print Service од Canon (Android)


Mopria


Microsoft Mobile Print


Apple AirPrint


СОФТВЕР

Поддржани оперативни системи

Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / 7 SP1 / Vista SP2


Windows Server 2008 / 2008 R2 / 2012 / 2012 R2


Mac OS X v10.8.5 или понов

Поддржани системи за мобилни уреди

iOS, Android, Windows RT, Windows 10 Mobile

Минимални системски предуслови

Windows: Internet Explorer 8, поврзување на интернет или CD-ROM


Mac: Safari 5 и поврзување на интернет


Екран: 1024x768 или поголема

Вклучен софтвер

Драјвер за печатач


Quick Utility Toolbox


IJ Network Device Setup Utility


Easy-WebPrint EX

ОПШТИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Тип и големина на екран

Екран исполнет со точки

Димензии (Ш x Д x В)

463 x 394 x 290 mm


463 x 459 x 290 mm (кога е ставена хартија)

Тежина

9,6kg

Извор на напојување со енергија

AC 100-240V, 50/60Hz

Потрошувачка на енергија

Режим на подготвеност (лампата за скенирање е исклучена)


Поврзување со PC преку USB: прибл. 0,9 W


Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани, исклучена лампа за скенирање): прибл. 1,7 W


Време за премин во режим на подготвеност: прибл. 7 мин.


ИСКЛУЧЕНО: прибл. 0,2 W


Печатење (поврзување со PC преку USB): прибл. 27 W ¹

Типична потрошувачка на електрична енергија

0,14 kWh ¹

Ниво на шум

Куќиштето со мала тежина од прибл. 53 dB(A) ¹

Препорачани работни услови

Температура: 15-30°C


Влажност: 10-80%RH (без кондензација)

Работен циклус (месечно)

до 30.000 страници ¹

Препорачан обем на печатење

250-1500 страници / месец

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените документи, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За повеќе информации погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените документи, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За повеќе информации погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Фуснота

¹ Брзината на печатење документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

¹ Потрошувачката на страници е добиена врз основа на ISO/IEC 24711 и континуирано печатење. Печатачот се испорачува со поставени резервоари за мастило.

¹ Фреквентен опсег на Wi-Fi: 2,4GHz, Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка.

¹ Печатење: при печатење на ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања. Спецификациите се подложени на промена без претходна најава.

¹ Акустичниот шум се мери врз основа на стандардот ISO7779.

¹ Типичната потрошувачка на енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од една недела.

¹ Работниот циклус е дефиниран како максимален број на испечатени страници при максимална употреба во еден месец.

¹ Брзината на печатење документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

¹ Потрошувачката на страници е добиена врз основа на ISO/IEC 24711 и континуирано печатење. Печатачот се испорачува со поставени резервоари за мастило.

¹ Фреквентен опсег на Wi-Fi: 2,4GHz, Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка.

¹ Печатење: при печатење на ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања. Спецификациите се подложени на промена без претходна најава.

¹ Акустичниот шум се мери врз основа на стандардот ISO7779.

¹ Типичната потрошувачка на енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од една недела.

¹ Работниот циклус е дефиниран како максимален број на испечатени страници при максимална употреба во еден месец.