Canon MB5150 од серија MAXIFY Спецификации

ПРЕГЛЕД

Броеви на модели

MB5150


MB5155

Краток извештај

Продуктивен сè-во-едно уред за мали канцеларии кои печатат големи количини

Функции

Печатење, копирање, скенирање, испраќање факс, Wi-Fi, етернет + Cloud Link

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧ

Брзина на печатење (прибл.)

24,0 слики/мин., црно-бело A4¹


15,5 слики/мин., во боја A4¹

Време до излегување на првата страница (прибл.)

Црно-бело: 6 сек. (активен) / 10 сек. (од мирување)


Во боја: 7 сек. (активен) / 12 сек. (од мирување)

Технологија за печатење

FINE инк-џет глава

Максимална резолуција

600 x 1200 dpi

Маргини (мин.)

Горе: 3mm, долу: 5mm, лево и десно: 3,4mm

2-страно печатење

Автоматски (A4, LTR обична хартија)

СПЕЦИФИКАЦИИ НА СКЕНЕР

Тип на скенер

Рамно лежиште, ADF

Технологија на скенери

2x CIS скенер во боја

Резолуција на скенер (оптичка)

До 1200 x 1200 dpi¹

2-страно скенирање

Достапно (во едно поминување)

Брзина на скенирање (ADF) прибл.

Двострано. 23 слики/мин., во боја¹


Двострано. 23 слики/мин., црно-бело¹

Максимална големина на документ

Рамно лежиште: A4, писмо (216x297 mm)


ADF: A4, писмо, правни

Длабочина на скенирање (влез / излез)

Во боја: 48 бита / 24 бита


Тонови на сиво: 16 бита / 8 бита

Функции за скенирање

Скенирање кон e-mail, скенирање кон мрежен фолдер, скенирање кон Cloud, скенирање кон USB

СПЕЦИФИКАЦИИ НА КОПИР

Брзина на копирање (прибл.)

ADF во боја: 11,5 слики/мин.¹


ADF црно-бело: 22,0 слики/мин.¹

Повеќекратно копирање

До 99 страници

Намалување / зголемување

25-400%, вклопување на цела страница

Подесувања за квалитет на копирање

Стандардно, висококвалитетно

Функции за копирање

Бришење на рамка, подредување, 2-на-1, 4-на-1

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ФАКС

Вид на факс

Super G3 / во боја

Резолуција на факс

Црно-бело: до 300 x 300dpi


Во боја: 200 x 200 dpi

Брзина на факс

Црно-бело: прибл. 3 сек. (33,6kbps)¹


Во боја: прибл. 1 мин. (33,6kbps)¹

Факс меморија

До 250 страници

Кодирани броеви за брзо бирање

Макс. 100 локации

Групно бирање

Макс. 99 локации

МАСТИЛА И ПОТРОШУВАЧКА

Тип на мастило

Мастило со голема густина и двојна отпорност


4 резервоари со мастило (црна, цијан, магента, жолта)

XL мастила

PGI-2500XL BK (2500 страници)¹


PGI-2500XL C (1755 страници)¹


PGI-2500XL M (1295 страници)¹


PGI-2500XL Y (1520 страници)¹


Просечна потрошувачка на резервоарите со мастило во боја (CMY): 1500 страници¹

ПОДДРШКА ЗА ХАРТИЈА

Видови на хартија

Обична хартија


Пликови (DL, COM10, C5, Monarch)


Хартија за висока резолуција (HR-101N) од Canon


Matte (MP-101) од Canon


Pro Luster (LU-101) од Canon


Plus Semi-gloss (SG-201) од Canon


Plus Glossy II (PP-201) од Canon


Сјајна хартија од Canon (GP-501)

Максимален внес на хартија

Касета: 250 листови обична хартија

Големини на хартија

Обична хартија: A4, A5, B5, писмо, правни


Фото-хартија: A4, LTR, 20x25cm, 13x18cm, 10x15cm


Прилагодени големини: ширина 89-215,9 mm, должина 127-355,6 mm

Тежина на хартија

Обична хартија: 64 - 105 г/м²


Фото-хартија од Canon до 275 g/m²

ПОВРЗУВАЊЕ

Поврзување со кабел

Hi-Speed USB 2.0


Етернет 10/100Mbps (автоматско)


Приклучок за USB флеш меморија (тип A)

Безжично поврзување

Wi-Fi IEEE802.11 b/g/n¹


Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4GHz


Режим на пристапна точка


Погледнете ги инструкциите за активирање/деактивирање на безжичниот LAN во упатството.

Поддршка за апликации

Апликација PRINT Inkjet/SELPHY од Canon


MAXIFY Cloud Link (од екранот на печатачот или паметниот уред)


Дополнителна компонента за Print Service од Canon (Android)


Mopria


Microsoft Mobile Print


Apple AirPrint

СОФТВЕР

Поддржани оперативни системи

Chrome OS


Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / 7 SP1 / Vista SP2


Windows Server 2008 / 2008 R2 / 2012 / 2012 R2


Mac OS X v10.8.5 или понов

Поддржани системи за мобилни уреди

iOS, Android, Windows RT, Windows 10 Mobile

Минимални системски предуслови

Windows: Internet Explorer 8, поврзување на интернет или CD-ROM


Mac: Safari 5 и поврзување на интернет


Екран: 1024x768 или поголема

Вклучен софтвер

Драјвер за печатач и драјвер за факс уред


Quick Utility Toolbox


IJ Network Device Setup Utility


Easy-WebPrint EX

ОПШТИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Тип и големина на екран

Екран на допир во боја од 8,8cm

Автоматски механизам за снабдување со документи

До 50 листови

Димензии (Ш x Д x В)

463 x 394 x 291 mm


463 x 459 x 291 mm (кога е ставена хартија)

Тежина

11,4kg

Извор на напојување со енергија

AC 100-240 V, 50/60 Hz

Потрошувачка на енергија

Режим на подготвеност (лампата за скенирање е исклучена)


Поврзување со PC преку USB: прибл. 0,9 W


Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани, исклучена лампа за скенирање): прибл. 1,7 W


Време за премин во режим на подготвеност: прибл. 7 мин.


ИСКЛУЧЕНО: прибл. 0,2 W


Копирање (поврзување со PC преку USB): прибл. 25 W¹

Типична потрошувачка на електрична енергија

0,16 kWh¹

Нивоа на шум

Прибл. 56 dB(A)¹

Препорачани работни услови

Температура: 15-30°C


Влажност: 10-80%RH (без кондензација)

Работен циклус (месечно)

до 30.000 страници¹

Препорачан обем на печатење

250-1500 страници / месец

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, видот на користена хартија итн.

Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

Вистинската брзина на пренос на факс може да се менува во зависност од комплексноста на документот, параметрите за факс на приемната страна, како и од квалитетот на линијата итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените документи, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За повеќе информации погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Фуснота

¹ Брзината на печатење документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

¹ Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473. При скенирање со висока резолуција, големината на скенирањето е ограничена.

¹ Брзините на скенирање на ADF претставуваат просек од scESAT30secA во тестот „Мерење на продуктивноста на ADF“, ISO/IEC 17991:2015. При континуирано скенирање или копирање одредена количина на документи (прибл. 150 листови со зададени поставки) од ADF, печатачот може да премине во „режим на чекање“ во кој снабдувањето со хартија запира по неколку десетици секунди по секое скенирање за да спречи прегревање на ADF.

¹ ADF брзината на копирање е просечна вредност од ESAT во едностран режим, ISO/IEC 24735, во која не спаѓа времето потребно за копирање на првата серија. Ако континуирано скенирате или копирате одреден обем на страници користејќи го Автоматскиот внесувач на документи, можно е печатачот да треба да направи пауза (најчесто помалку од 1 минута) по секое скенирање. Ова е со цел да се спречи прегревање на механизмот за внесување хартија. Ако скенирате или копирате со зададени поставки (во боја, 300dpi), внесувањето хартија започнува да прави пауза по прибл. 80 листови хартија при континуирано или повторувачко внесување во краток временски период. Времето на паузата може да биде различно во зависност од поставките за скенирање, вклучувајќи ги и поставките за во боја или црно-бело и резолуцијата на скенирање.

¹ Врз основа на зададените подесувања со користење на табелата ITU-T No.1 за црно-бел режим и Canon факс тест во боја за режим во боја.

¹ Потрошувачката на страници е добиена врз основа на ISO/IEC 24711 и континуирано печатење. Печатачот се испорачува со поставени резервоари за мастило.

¹ Фреквентен опсег на Wi-Fi: 2,4GHz, Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка.

¹ Копирање: при копирање на ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања. Спецификациите се подложени на промена без претходна најава.

¹ Типичната потрошувачка на енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од една недела.

¹ Акустичниот шум се мери врз основа на стандардот ISO7779.

¹ Работниот циклус е дефиниран како максимален број на испечатени страници при максимална употреба во еден месец.