Canon MAXIFY MB5350 Спецификации

ПРЕГЛЕД

Краток извештај

Моќен сè-во-едно уред за мали канцеларии кои печатат големи количини

Функции

Печатење, копирање, скенирање, испраќање факс, Wi-Fi, етернет + Cloud Link

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧ

Брзина на печатење (прибл.)

23,0 слики/мин., црно-бело A4¹


15,0 слики/мин., во боја A4¹

Потребно време до излегување на првата страница (прибл.)

Црно-бело: 7 сек. (кога е активен) / 11 сек. (од мирување)


Во боја: 9 сек. (кога е активен) / 14 сек. (од мирување)

Технологија за печатење

FINE инк-џет глава за печатење

Максимална резолуција на печатење

600 x 1200 dpi

Маргини на печатење (мин.)

Горе: 3mm, долу: 5mm, лево и десно: 3,4mm

2-страно печатење

Автоматски (A4, LTR обична хартија)

СПЕЦИФИКАЦИИ НА СКЕНЕР

Тип на скенер

Рамно лежиште, 2-стран ADF со едно поминување

Технологија на скенери

2x CIS скенер во боја

Резолуција на скенер (оптичка)

До 1200 x 1200 dpi¹

2-страно скенирање

Достапно (во едно поминување)

Максимална големина на документ

Рамно лежиште: A4, писмо (216x297 мм)


ADF: A4, писмо, правни

Длабочина на скенирање (влез / излез)

Во боја: 48 бита / 24 бита


Тонови на сиво: 16 бита / 8 бита

Функции за скенирање

Скенирање кон e-mail, скенирање кон мрежен фолдер, скенирање кон Cloud, скенирање кон USB

Брзина на скенирање на ADF (прибл.)

10 стр./мин. во боја A4 (1-страно)¹


21 стр./мин. во боја A4 (2-страно)¹


18 стр./мин. црно-бело A4 (1-страно)¹


31 стр./мин. црно-бело A4 (2-страно)¹

СПЕЦИФИКАЦИИ НА КОПИР

Брзина на копирање (прибл.)

ADF во боја: 10 слики/мин.¹


ADF црно-бело: 21 слики/мин.¹

Повеќекратно копирање

До 99 страници

Намалување / зголемување

25-400%, вклопување на цела страница

Подесувања за квалитет на копирање

Стандардно, висококвалитетно

Двострано копирање

2-страно на 2-страно (автоматски)

Функции за копирање

Бришење на рамка, подредување, 2-на-1, 4-на-1, 2-страно копирање

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ФАКС

Вид на факс

Super G3 / во боја

Резолуција на факс

Црно-бело: до 300 x 300dpi


Во боја: 200 x 200 dpi

Брзина на факс

Црно-бело: прибл. 3 сек. (33,6kbps)¹


Во боја: прибл. 1 мин. (33,6kbps)¹

Факс меморија

До 250 страници

Кодирани броеви за брзо бирање

Макс. 100 локации

Групно бирање

Макс. 99 локации

МАСТИЛА И ПОТРОШУВАЧКА

Тип на мастило

Мастило со голема густина и двојна отпорност


4 резервоари со мастило (црна, цијан, магента, жолта)

XL мастила

PGI-2500XL BK (2500 страници)¹


PGI-2500XL C (1755 страници)¹


PGI-2500XL M (1295 страници)¹


PGI-2500XL Y (1520 страници)¹


Просечна потрошувачка на резервоарите со мастило во боја (CMY): 1500 страници¹

ПОДДРШКА ЗА ХАРТИЈА

Видови на хартија

Обична хартија


Пликови (DL, COM10)


Хартија за висока резолуција (HR-101N) од Canon


Matte (MP-101) од Canon


Pro Luster (LU-101) од Canon


Plus Semi-gloss (SG-201) од Canon


Plus Glossy II (PP-201) од Canon


Сјајна за "секојдневна употреба" од Canon (GP-501)

Максимален внес на хартија

Горна касета: 250 листови обична хартија


Долна касета: 250 листови обична хартија

Големини на хартија

Обична хартија: A4, A5, B5, писмо, правни


Фото-хартија: A4, LTR, 20x25cm, 13x18cm, 10x15cm


Прилагодени големини: ширина 89-215,9 mm, должина 127-355,6 mm

Тежина на хартија

Обична хартија: 64 - 105 г/м²


Фото-хартија од Canon до 275 g/m²

ПОВРЗУВАЊЕ

Поврзување со кабел

Hi-Speed USB 2.0


Етернет 10/100Mbps (автоматско префрлување)


Приклучок за USB флеш меморија (тип A)

Безжично поврзување

Wi-Fi IEEE802.11 b/g/n¹


Режим на пристапна точка


Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4GHz

Поддршка за апликации

Апликација MAXIFY Printing Solutions


MAXIFY Cloud Link (од екранот на печатачот или паметниот уред)


Дополнителна компонента за Print Service од Canon (Android)


Apple AirPrint


Google Cloud Print


Печатење од е-mail

СОФТВЕР

Поддржани оперативни системи

Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista SP1 и SP2 / XP SP3 32-битен


Windows Server 2003, 2003 R2, 2008, 2008 R2, 2012, 2012 R2


Mac OS X v10.6.8 или понова

Поддржани системи за мобилни уреди

Системи iOS


Android


Windows RT

Минимални системски предуслови

Windows: Internet Explorer 8, поврзување на интернет или CD-ROM


Mac: Safari 5 и поврзување на интернет


Екран: 1024x768 или поголема

Вклучен софтвер

Canon Quick Toolbox


Алатка за скенирање


Easy-WebPrint EX (за Windows)

ОПШТИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Тип и големина на екран

Екран на допир во боја од 7,5cm

Автоматски механизам за снабдување со документи

До 50 листови

Димензии (Ш x Д x В)

463 x 394 x 351 mm


463 x 459 x 351 mm (кога е ставена хартија)

Тежина

13,1 kg

Извор на напојување со енергија

AC 100-240V, 50/60Hz

Потрошувачка на енергија

Исклучено: прибл. 0,3 W


Режим на подготвеност (поврзување со компјутер преку USB): прибл. 1,0 W (исклучена лампа за скенирање)


Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 2,1 W (исклучена лампа за скенирање)


Време за премин во режим на подготвеност: 7 минути


Копирање: прибл. 31 W¹

Типична потрошувачка на електрична енергија

0,3 kWh¹

Ниво на шум

Прибл. 54 dB(A)¹

Препорачани работни услови

Температура: 15-30°C


Влажност: 10-80%RH (без кондензација)

Работен циклус (месечно)

до 30.000 страници¹

Препорачан обем на печатење

250-1500 страници / месец

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

При непрекинато последователно печатење, печатачот може да ја намали брзината со која го извршува процесот за да спречи покачување на внатрешната температура.

Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

Вистинската брзина на пренос на факс може да се менува во зависност од комплексноста на документот, параметрите за факс на приемната страна, како и од квалитетот на линијата итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените документи, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За повеќе информации погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

При непрекинато последователно печатење, печатачот може да ја намали брзината со која го извршува процесот за да спречи покачување на внатрешната температура.

Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

Вистинската брзина на пренос на факс може да се менува во зависност од комплексноста на документот, параметрите за факс на приемната страна, како и од квалитетот на линијата итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените документи, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За повеќе информации погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Фуснота

¹ Брзината на печатење документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

¹ Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473. При скенирање со висока резолуција, големината на скенирањето е ограничена.

¹ Брзината на скенирање на ADF се одредува со континуирано скенирање на повеќе серии со ISO/IEC24735 страници за тестирање преку компјутер. Ако континуирано скенирате или копирате одреден обем на страници користејќи го Автоматскиот внесувач на документи, можно е печатачот да треба да направи пауза (најчесто помалку од 1 минута) по секое скенирање. Ова е со цел да се спречи прегревање на механизмот за внесување хартија. Ако скенирате или копирате со зададени поставки (во боја, 300dpi), внесувањето хартија започнува да прави пауза по прибл. 80 листови хартија при континуирано или повторувачко внесување во краток временски период. Времето на паузата може да биде различно во зависност од поставките за скенирање, вклучувајќи ги и поставките за во боја или црно-бело и резолуцијата на скенирање.

¹ ADF брзината на копирање е просечна вредност од ESAT во едностран режим, ISO/IEC 24735, во која не спаѓа времето потребно за копирање на првата серија. Ако континуирано скенирате или копирате одреден обем на страници користејќи го Автоматскиот внесувач на документи, можно е печатачот да треба да направи пауза (најчесто помалку од 1 минута) по секое скенирање. Ова е со цел да се спречи прегревање на механизмот за внесување хартија. Ако скенирате или копирате со зададени поставки (во боја, 300dpi), внесувањето хартија започнува да прави пауза по прибл. 80 листови хартија при континуирано или повторувачко внесување во краток временски период. Времето на паузата може да биде различно во зависност од поставките за скенирање, вклучувајќи ги и поставките за во боја или црно-бело и резолуцијата на скенирање.

¹ Врз основа на зададените подесувања со користење на табелата ITU-T No.1 за црно-бел режим и Canon факс тест во боја за режим во боја.

¹ Потрошувачката на страници е добиена врз основа на ISO/IEC 24711 и континуирано печатење. Печатачот се испорачува со подесени резервоари за мастило: црна (BK) боја за 1000 страници и комплет бои (C/M/Y просечно) за 700 страници.

¹ Фреквентен опсег на Wi-Fi: 2,4GHz, Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка.

¹ При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.

¹ Типичната потрошувачка на енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од една недела.

¹ Акустичниот шум се мери врз основа на стандардот ISO7779.

¹ Работниот циклус е дефиниран како максимален број на испечатени страници при максимална употреба во еден месец.

¹ Брзината на печатење документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

¹ Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473. При скенирање со висока резолуција, големината на скенирањето е ограничена.

¹ Брзината на скенирање на ADF се одредува со континуирано скенирање на повеќе серии со ISO/IEC24735 страници за тестирање преку компјутер. Ако континуирано скенирате или копирате одреден обем на страници користејќи го Автоматскиот внесувач на документи, можно е печатачот да треба да направи пауза (најчесто помалку од 1 минута) по секое скенирање. Ова е со цел да се спречи прегревање на механизмот за внесување хартија. Ако скенирате или копирате со зададени поставки (во боја, 300dpi), внесувањето хартија започнува да прави пауза по прибл. 80 листови хартија при континуирано или повторувачко внесување во краток временски период. Времето на паузата може да биде различно во зависност од поставките за скенирање, вклучувајќи ги и поставките за во боја или црно-бело и резолуцијата на скенирање.

¹ ADF брзината на копирање е просечна вредност од ESAT во едностран режим, ISO/IEC 24735, во која не спаѓа времето потребно за копирање на првата серија. Ако континуирано скенирате или копирате одреден обем на страници користејќи го Автоматскиот внесувач на документи, можно е печатачот да треба да направи пауза (најчесто помалку од 1 минута) по секое скенирање. Ова е со цел да се спречи прегревање на механизмот за внесување хартија. Ако скенирате или копирате со зададени поставки (во боја, 300dpi), внесувањето хартија започнува да прави пауза по прибл. 80 листови хартија при континуирано или повторувачко внесување во краток временски период. Времето на паузата може да биде различно во зависност од поставките за скенирање, вклучувајќи ги и поставките за во боја или црно-бело и резолуцијата на скенирање.

¹ Врз основа на зададените подесувања со користење на табелата ITU-T No.1 за црно-бел режим и Canon факс тест во боја за режим во боја.

¹ Потрошувачката на страници е добиена врз основа на ISO/IEC 24711 и континуирано печатење. Печатачот се испорачува со подесени резервоари за мастило: црна (BK) боја за 1000 страници и комплет бои (C/M/Y просечно) за 700 страници.

¹ Фреквентен опсег на Wi-Fi: 2,4GHz, Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка.

¹ При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.

¹ Типичната потрошувачка на енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од една недела.

¹ Акустичниот шум се мери врз основа на стандардот ISO7779.

¹ Работниот циклус е дефиниран како максимален број на испечатени страници при максимална употреба во еден месец.