Canon PIXMA iP110 со батерија Спецификации

ПРЕГЛЕД

Функции

Безжично печатење, Cloud

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧ

Резолуција на печатење

До 9600¹ x 2400 dpi

Машина за печатење

2 картриџи со мастило: црно (BK пигмент) и бои (BK, C, M, Y)


Инк-џет FINE глава за печатење со големина на капка мастило од 1pl (мин.)


ChromaLife100 мастила

Брзина на печатење со фото-лабораториски квалитет

Без рабови 10 x 15cm: прибл. 50 секунди (стандардно)

Брзина на црно-бело печатење

прибл. 9,0 слики/мин.¹

Брзина на печатење во боја

прибл. 5,8 слики/мин.¹

Брзо печатење на фотографии

Без рабови 10x15cm : прибл. 53 сек.¹

Печатење без рабови

Да (A4, писма, 13 x 18cm, 10 x 15cm, 20 x 25cm)

Двострано печатење

Рачно користење

КАРТРИЏИ И ПОТРОШУВАЧКА

Компатибилни мастила

PGI-35 црна


CLI-36 во боја

Работен век на картриџот со мастило

PGI-35 црна: 191 страница или 1915 фотографии*


CLI-36 бои: 249 страници или 104 фотографии

Стандарди за тестирање

ISO/IEC 24711 за страници во боја од A4 документи


ISO/IEC 29102 за фотографии во боја од 10x15cm без рабови


Вредностите се добиени со континуирано печатење


* Проценета потрошувачка на додаток

ПОДДРШКА ЗА ХАРТИЈА

Видови на хартија

Обична хартија


Пликови


Фото-хартија сјајна II (PP-201)


Сјајна фото-хартија (GP-501)


Матирана фото-хартија (MP-101)


Фото-налепници (PS-101)

Максимален внес на хартија

Механизам за снабдување со листови: макс. 50 листови

Големини на хартија

A4, B5, A5, писма, правни, пликови (DL големина или комерцијални 10), 10 x 15cm, 13 x 18cm, 20x25cm

Тежина на хартија

Обична хартија: 64 до 105 g/m²


Фото-хартии од Canon до 275 g/m²

ПОВРЗУВАЊЕ

Поврзување со кабел

Hi-Speed USB (приклучок B)

Безжично поврзување

Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/n


Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка


Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4GHz

Поддршка за апликации

PIXMA Cloud Link


Апликација Canon PRINT


Дополнителна компонента за Canon Print Service (Android)


Google Cloud Print


Apple AirPrint


Режим на пристапна точка


WLAN PictBridge


Услуга за печатење Mopria (Android)

ДРАЈВЕРИ И СОФТВЕР

Поддржани оперативни системи

Windows 10 (32 и 64-битен)


Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista SP1 и SP2 / XP SP3 32-битен


Mac OS X v10.6.8 или понова

Поддржани системи за мобилни уреди

iOS


Android


Windows RT

Минимални системски предуслови

Windows: простор на хард диск од 3GB, Internet Explorer 8


Mac: интернет врска, простор на хард диск од 1,5GB, Safari 5


Екран: 1024 x 768 XGA

Вклучен софтвер

Драјвер за печатач


My Image Garden


Брзо мени


Easy-WebPrint EX (дополнителна компонента за IE8 или понова верзија)

ОПШТИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Извор на напојување со енергија

AC: 100-240V, 50/60Hz


Литиум-јонска батерија

Потрошувачка на енергија

Исклучено: прибл. 0,2 W


Режим на подготвеност (безжично поврзување со компјутер): прибл. 1,8 W


Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 2,2 W


Време за премин во режим на подготвеност: 2 минути


Печатење: прибл. 10 W (безжично поврзување со компјутер)¹

Препорачани работни услови

Температура: 15-30°C


Влажност: 10-80%RH (без кондензација)

Ниво на акустичен шум

Прибл. 38,0 dB(A)¹

Димензии (Ш x Д x В)

Прибл. 322 x 226 x 62 mm


Прибл. 322 x 185 x 62 mm (без батерија)

Тежина

Прибл. 2,2 kg


Прибл. 2,0 kg (без батерија)

ПРЕНОСЛИВА БАТЕРИЈА

Тип

Литиум-јонска

Напонско ниво

11,1V  2110mAh

Време на полнење (часа)

прибл. 3

Индикатор за преостанато

LED со 3 чекори

Страници за печатење

прибл. 240 листови (безжична LAN врска со PC) ¹


прибл. 290 листови (поврзување со PC преку USB) ¹

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За повеќе информации погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Фуснота

¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/9600 инчи

¹ Брзината на печатење документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард

¹ Брзината на печатење документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард

¹ Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фото-хартија плус сјајна II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.

¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.

¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на 10x15 см фото-хартија Плус сјајна II со користење на зададените подесувања.

¹ Услови: тестирање при нормална температура и влажност, со користење на целосно наполнета нова батерија, континуирано печатење на ISO/IEC 24712 фајлови (5 шаблони) во боја на обична A4 хартија во стандарден режим на драјверот на печатачот.