Canon PIXMA iP2850 Спецификации

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧ

Резолуција на печатење

До 4800¹ x 600 dpi

Технологија за печатење

2 FINE картриџи (BK, CL)


Инк-џет систем со големина на капка мастило од 2pl (мин.)

Брзина на црно-бело печатење

Прибл. 8,0 слики/мин.¹

Брзина на печатење во боја

Прибл. 4,0 слики/мин.¹

Печатење без рабови

Не е достапно

Двострано печатење

Рачно користење

СПЕЦИФИКАЦИИ НА СКЕНЕР

СПЕЦИФИКАЦИИ НА КОПИР

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ФАКС

КОМПАТИБИЛНИ МАСТИЛА

Стандардни картриџи за мастило

PG-545 (мастило со црн пигмент)


CL-546 (бои)

Изборни XL картриџи за мастило

PG-545XL (XL мастило со црн пигмент)


CL-546XL (XL бои)

ПОТРОШУВАЧКА НА МАСТИЛО

BK (мастило со црн пигмент)

Стандардно: 180 страници од документ


Изборно XL: 400 страници од документ

CL (бои - CMY)

Стандардно: 180 страници од документ


Изборно XL: 300 страници од документ

Стандарди за тестирање

ISO/IEC 24711 за страници во боја од A4 документи


Вредностите се добиени со континуирано печатење

ПОДДРШКА ЗА ХАРТИЈА

Видови на хартија

Обична хартија


Пликови (DL, COM10)


Plus Glossy II (PP-201) од Canon


Сјајна за "секојдневна употреба" од Canon (GP-501)

Максимален внес на хартија

Макс. 60 листови обична хартија


Макс. 10 листови фото-хартија

Големини на хартија

Обична хартија: A4, A5, B5, писмо, правни


Фото-хартија: 13x18 см, 10x15 см

Тежина на хартија

Обична хартија: 64 - 105 г/м²


Фото-хартија од Canon до 275 г/м² (PP-201)

ИНТЕРФЕЈС

ПОВРЗУВАЊЕ

Поврзување со кабел

Hi-Speed USB

Безжично поврзување

Не е достапно

СОФТВЕР

Поддржани оперативни системи

Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista SP1 и SP2 / XP SP3 32-битен


Mac OS X v10.6.8 или понов

Поддржани системи за мобилни уреди

Windows RT

Минимални системски предуслови

Windows: Internet Explorer 8, поврзување на интернет или CD-ROM


Mac: Safari 5 и поврзување на интернет


Екран: 1024 x 768 XGA

Вклучен софтвер

Драјвер за печатач


My Image Garden


Брзо мени


Easy-WebPrint EX (дополнителна компонента за IE8 или понова верзија)

ФИЗИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Димензии (Ш x Д x В)

426 x 235 x 134 мм

Тежина

Прибл. 2,3 кг

Извор на напојување со енергија

AC 100-240V, 50/60Hz

Потрошувачка на енергија

Исклучено: прибл. 0,5 W


Режим на подготвеност (поврзување со компјутер преку USB): прибл. 0,8 W


Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 0,8 W


Време за премин во режим на подготвеност: 2 минути


Печатење: прибл. 8 W ¹

OPERATING HUMIDITY

Препорачани работни услови

Температура: 15-30°C


Влажност: 10-80%RH (без кондензација)

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За повеќе информации погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За повеќе информации погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Фуснота

¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи

¹ Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

¹ Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на обична хартија со големина A4 со користење на зададените подесувања.

¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи

¹ Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

¹ Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на обична хартија со големина A4 со користење на зададените подесувања.