Canon PIXMA iP7250 Спецификации

ОПШТИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Главни функции

Печатење на документи и фотографии

Други функции

Двострани документи


Печатење на површина на диск


Печатење од smartphone уред и таблет уред


Поддршка за AirPrint

Што содржи кутијата

Печатач, 5 резервоари со мастило, кабел за напојување, водич за инсталација, фах за печатење врз CD дискови, софтвер и упатство за користење на CD

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧ

Резолуција на печатење

До 9600¹ x 2400 dpi

Машина за печатење

Инк-џет глава за печатење со FINE технологија


Систем од 5 бои со капки мастило од мин. големина од 1pl


5 одделни резервоари за мастило со ChromaLife100+

Брзина на печатење на црно-бели документи

ESAT: прибл. 15,0 слики/мин. ¹

Брзина на печатење на документи во боја

ESAT: прибл. 10,0 слики/мин. ¹

Брзо печатење на фотографии

Без рабови 10x15cm: прибл. 21 секунда ¹

Печатење без рабови

Да (A4, писма, 20x25cm, 13x18cm, 10x15cm)

Двострано печатење

Автоматско двострано печатење (A4, A5, B5, писма)

Директно печатење на дискови

Да (вклучен софтвер)

Други функции за печатење

Печатење со вклопување на цела страница, печатење со прилагодување на големина, печатење повеќе страници на еден лист, печатење на брошури, печатење на постери, подредување ¹

ПОТРОШУВАЧКА НА МАСТИЛО И СТРАНИЦИ

Стандардни картриџи за мастило

5 одделни резервоари за мастило


PGI-550PGBK (мастило со црн пигмент)


CLI-551BK (црна)


CLI-551C (цијан)


CLI-551M (магента)


CLI-551Y (жолта)

Изборни картриџи за мастило

XL резервоари за мастило за голема потрошувачка


PGI-550PGBK XL (мастило со црн пигмент)


CLI-551BK XL (црна)


CLI-551C XL (цијан)


CLI-551M XL (магента)


CLI-551Y XL (жолта)

Траење на резервоар за мастило - печатење на документи

A4 документ во боја¹


Мастило со црн пигмент: 300 страници


XL мастило со црн пигмент: 500 страници


Црна боја: 1795* страници


Црна боја XL: 5530* страници


Цијан: 332 страници


Цијан XL: 695 страници


Магента: 319 страници


Магента XL: 680 страници


Жолта боја: 344 страници


Жолта боја XL: 695 страници


* Проценета потрошувачка на додаток

Траење на резервоар за мастило - печатење на фотографии

10x15cm фотографија¹


Мастило со црн пигмент: 2425* фотографии


Мастило со црн пигмент XL: 5615* фотографии


Црна боја: 376* фотографии


Црна боја XL: 1130* фотографии


Цијан: 121 фотографија


Цијан XL: 267 фотографии


Магента: 132 фотографии


Магента XL: 313 фотографии


Жолта боја: 130 фотографии


Жолта боја XL: 274 фотографии


* Проценета потрошувачка на додаток

ПОДДРШКА ЗА ХАРТИЈА

Видови на хартија

Обична хартија, пликови, фото-хартија Pro Platinum (PT-101), фото-хартија Plus Glossy II (PP-201), фото-хартија Pro Luster (LU-101), фото-хартија Plus Semi-gloss (SG-201), сјајна фото-хартија "Everyday Use" (GP-501), матирана фото-хартија (MP-101), хартија за висока резолуција (HR-101N), хартија за печатење на маички (TR-301), фото налепници (PS-101)

Максимален внес на хартија

Долна касета: макс. 125 листови (обична хартија)


Горна касета: макс. 20 листови (фото хартија)


Фах за директно печатење на диск: 1 CD, DVD или Blu-Ray диск со можност за печатење

Големини на хартија

Долна касета: A4, A5, B5, писма, правни, пликови (DL големина или комерцијални 10), 20x25cm


Горна касета: 10x15cm, 13x18cm

Тежина на хартија

Долна касета: обична хартија: 64 - 105 g/m², фото хартија до прибл. 300 g/m² (специјални медиуми од Canon)


Горна касета: фото-хартија до прибл. 300 g/m² (специјални медиуми од Canon)

ИНТЕРФЕЈС

Тип на интерфејс - PC / Mac

Hi-Speed USB (приклучок B)


Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/n


Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP


Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4GHz

Тип на интерфејс - не е за PC

Уреди со Android, iPhone, iPod touch и iPad ¹


Apple AirPrint

СОФТВЕР

Вклучен софтвер

Драјвер за печатач


My Image Garden


Пристап до CREATIVE PARK PREMIUM


Печатење од Full HD видео записи ¹


Брзо мени


Easy-WebPrint EX (преземете) ²

Поддржани оперативни системи

Windows 10 (32 и 64-битен)


Windows 8 (32 и 64-битен)


Windows RT


Windows 7 (32 и 64-битен)


Windows Vista SP1, SP2 (32 и 64-битен)


Windows XP SP3 (32-битен)


Mac OS X 10.5.8 - 10.8

Системски предуслови за Windows

Windows 7: 1GHz или побрз процесор, 1GB RAM (32-битен) / 2GB RAM (64-битен)


Windows Vista SP1 или SP2: 1GHz или побрз процесор, 512MB RAM


Windows XP SP3: 300MHz или побрз процесор, 128MB RAM


Пребарувач: Internet Explorer 6 или понов


CD-ROM драјв


Екран: 800 x 600 или подобар

Системски предуслови за Mac

Mac OS X v10.7: Intel Core2Duo (или побрз) процесор, 1GB RAM


Mac OS X v10.6: Intel процесор, 1GB RAM


Mac OS X v10.5.8: Intel процесор, 512MB RAM


Пребарувач: Safari 3 или понов


CD-ROM драјв


Екран: XGA 1024 x 768 или подобар

ФИЗИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Тежина

Прибл. 6,6 kg

Димензии (Ш x Д x В)

451 x 368 x 128mm

Ниво на акустичен шум

Прибл. 44,4 dB ¹

Работна температура

5-35°C

Работна влажност

10-90%RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

AC 100-240V, 50/60Hz

Потрошувачка на енергија

Исклучено: прибл. 0,3 W


Режим на подготвеност (безжично поврзување со компјутер): прибл. 2,1 W


Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 2,1 W


Време за влез во режим на подготвеност: 3 минути


Печатење: прибл. 24 W (безжично поврзување со компјутер) ¹

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации во врска со потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

За повеќе информации за ChromaLife100+ ве молиме погледнете на www.canon-europe.com/chromalife100.

Фуснота

¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/9600 инчи

¹ Брзината на печатење документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

¹ Брзината на печатење документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

¹ Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фото-хартија плус сјајна II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.

¹ Некои функции се достапни само со драјверот за Windows.

¹ Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со стандардот ISO/IEC 24711. Вредностите се добиени со континуирано печатење.

¹ Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со ISO/IEC 29102. Вредностите се добиени со континуирано печатење.

¹ Потребно е поврзување преку Wi-Fi мрежа и инсталирање на бесплатната апликација од Canon: EPP за Android и iEPP за iOS. Не е достапно во одредени земји или региони.

¹ Софтверот за печатењето од Full HD видео записи е достапен за MOV и MP4 видео фајлови снимени со одредени дигитални фотоапарати и видео камери од Canon. Потребно е да се инсталира софтверот кој се испорачува со видео камерите или дигиталните фотоапарати од Canon, со кои е снимен видео записот. За MOV фајлови е потребно: ZoomBrowser EX / ImageBrowser (верзија 6.5 или понова), за MP4 фајлови е потребно: ImageBrowser EX (верзија 1.0 или понова).


² За Easy-WebPrint EX е потребен Internet Explorer 7 или понов

¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на 10x15 см фото-хартија Плус сјајна II со користење на зададените подесувања.

¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 на обична хартија со големина A4 со користење на зададените подесувања.