Canon PIXMA iX6850 Спецификации

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧ

Резолуција на печатење

До 9600¹ x 2400 dpi

Технологија за печатење

5 индивидуални мастила (PGBK, BK, C, M, Y)


Инк-џет FINE глава за печатење со големина на капка мастило од 1pl (мин.)


ChromaLife100+ мастила

Брзина на црно-бело печатење

Прибл. 14,5 слики/мин.¹

Брзина на печатење во боја

Прибл. 10,4 слики/мин.¹

Брзо печатење на фотографии

Без рабови 10x15 см: прибл. 36 секунди¹


A3+ со рабови: прибл. 120 секунди¹

Печатење без рабови

Да (A3+, A3, A4, писма, LDR, 25x30 см, 20x25 см, 13x18 см, 10x15 см)

Двострано печатење

Рачно користење

СПЕЦИФИКАЦИИ НА СКЕНЕР

СПЕЦИФИКАЦИИ НА КОПИР

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ФАКС

КОМПАТИБИЛНИ МАСТИЛА

Стандардни картриџи за мастило

PGI-550PGBK (мастило со црн пигмент)


CLI-551BK (црна)


CLI-551C (цијан)


CLI-551M (магента)


CLI-551Y (жолта)

Изборни XL картриџи за мастило

PGI-555PGBK XXL (XXL мастило со црн пигмент)


PGI-550PGBK XL (XL мастило со црн пигмент)


CLI-551BK XL (XL црна боја)


CLI-551C XL (XL цијан)


CLI-551M XL (XL магента)


CLI-551Y XL (XL жолта боја)

ПОТРОШУВАЧКА НА МАСТИЛО

PBK (мастило со црн пигмент)

Стандардно: 375 страници од документ или 2.390 фотографии


Изборно XL: 620 страници од документ или 4.720 фотографии


Изборно XXL: 1.000 страници од документ или 7.685 фотографии

BK (црна боја)

Стандардно: 1.645* страници од документ или 384 фотографии


Изборно XL: 5.000* страници од документ или 845 фотографии

C (цијан)

Стандардно: 337 страници од документ или 125 фотографии


Изборно XL: 700 страници од документ или 283 фотографии

M (магента)

Стандардно: 324 страници од документ или 138 фотографии


Изборно XL: 670 страници од документ или 340 фотографии

Y (жолта)

Стандардно: 331 страница од документ, 120 фотографии


Изборно XL: 700 страници од документ, 293 фотографии

Комбинација (CMY во просек)

Стандардно CMY: 331 страници од документ или 127 фотографии


Изборно XL CMY: 690 страници од документ или 303 фотографии

Стандарди за тестирање

ISO/IEC 24711 за страници во боја од A4 документи


ISO/IEC 29102 за фотографии во боја од 10x15cm без рабови


Вредностите се добиени со континуирано печатење


* Проценета потрошувачка на додаток

ПОДДРШКА ЗА ХАРТИЈА

Видови на хартија

Обична хартија


Пликови (DL, COM10)


Pro Platinum (PT-101) од Canon


Pro Luster (LU-101) од Canon


Plus Glossy II (PP-201) од Canon


Plus Semi-gloss (SG-201) од Canon


Сјајна за "секојдневна употреба" од Canon (GP-501)


Matte (MP-101) од Canon


Хартија за висока резолуција (HR-101N) од Canon


Фото-налепници (PS-101) од Canon


Печатење на маички од Canon (TR-301)

Максимален внес на хартија

Макс. 150 листови обична хартија


Макс. 20 листови фото-хартија

Големини на хартија

A3+, A3, A4, A5, B4, B5, писма, правни, LDR, 25x30 см, 20x25 см, 13x18 см, 10x15 см

Тежина на хартија

Обична хартија: 64 - 105 г/м²


Фото-хартија од Canon до 300 г/м² (PT-101)

ИНТЕРФЕЈС

Поврзување со кабел

Hi-Speed USB


Етернет: 10/100Mbps (автоматско префрлување)

Безжично поврзување

Wi-Fi IEEE802.11 b/g/n¹


Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4GHz

Поддршка за апликации

Апликација Canon PRINT¹


Apple AirPrint


ПОВРЗУВАЊЕ

СОФТВЕР

Поддржани оперативни системи

Windows 10 (32 и 64-битен)


Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista SP1 и SP2 / XP SP3 32-битен


Mac OS X v10.6.8 или понов

Поддржани системи за мобилни уреди

iOS (апликација Canon PRINT, AirPrint)


Android (апликација Canon PRINT)


Windows RT

Минимални системски предуслови

Windows: Internet Explorer 8, поврзување на интернет или CD-ROM


Mac: Safari 5 и поврзување на интернет


Екран: 1024 x 768 XGA

Вклучен софтвер

Драјвер за печатач


My Image Garden


Брзо мени


Easy-WebPrint EX (дополнителна компонента за IE8 или понова верзија)

ФИЗИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Димензии (Ш x Д x В)

584 x 310 x 159 мм

Тежина

8,1 кг

Извор на напојување со енергија

AC 100-240V, 50/60Hz

Потрошувачка на енергија

Исклучено: прибл. 0,3 W


Режим на подготвеност (поврзување со PC преку Wi-Fi): прибл. 2,0 W


Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 2,4 W


Време за премин во режим на подготвеност: 2 минути


Печатење: прибл. 24 W¹

Ниво на акустичен шум

Прибл. 44,0 dB(A)¹

OPERATING HUMIDITY

Препорачани работни услови

Температура: 15-30°C


Влажност: 10-80%RH (без кондензација)

Работен циклус

до 12.000 страници / месечно

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За повеќе информации погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За повеќе информации погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Фуснота

¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/9600 инчи.

¹ Брзината на печатење документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

¹ Брзината на печатење документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

¹ Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фото-хартија плус сјајна II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот. A3+ со рабови: слика од 11x14" (28x35 см) на хартија со A3+ големина.

¹ Фреквентен опсег на Wi-Fi: 2,4GHz, Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка.

¹ Апликацијата Canon PRINT е бесплатна апликација од Canon за паметни телефони и таблет-уреди. Не е достапно во одредени земји или региони.

¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на обична хартија со големина A3 со користење на зададените подесувања.

¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на 10x15 см фото-хартија Плус сјајна II со користење на зададените подесувања.

¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/9600 инчи.

¹ Брзината на печатење документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

¹ Брзината на печатење документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

¹ Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фото-хартија плус сјајна II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот. A3+ со рабови: слика од 11x14" (28x35 см) на хартија со A3+ големина.

¹ Фреквентен опсег на Wi-Fi: 2,4GHz, Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка.

¹ Апликацијата Canon PRINT е бесплатна апликација од Canon за паметни телефони и таблет-уреди. Не е достапно во одредени земји или региони.

¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на обична хартија со големина A3 со користење на зададените подесувања.

¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на 10x15 см фото-хартија Плус сјајна II со користење на зададените подесувања.