Canon PIXMA MG2550S Спецификации

ОПШТИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Броеви на модели

MG2550S


MG2555S¹

Функции

Печатење, копирање, скенирање

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧ

Резолуција на печатење

До 4800¹ x 600 dpi

Технологија за печатење

2 FINE картриџи (црн и во боја)

Брзина на црно-бело печатење

Прибл. 8,0 слики/мин.¹

Брзина на печатење во боја

Прибл. 4,0 слики/мин.¹

Печатење без рабови

Не е достапно

Двострано печатење

Рачно користење

Direct Disc Printing

КАРТРИЏИ И ПОТРОШУВАЧКА

Стандардни картриџи за мастило

PG-545 (црна)


CL-546 (бои)

Изборни XL картриџи за мастило

PG-545XL (црна)


CL-546XL (бои)

Потрошувачка на картриџи (обична хартија)

Печатење на A4 документи во боја¹


Црна боја: 180 страници


Црна боја XL: 400 страници


Бои: 180 страници


Бои XL: 300 страници

ПОДДРШКА ЗА ХАРТИЈА

Видови на хартија

Обична хартија


Пликови


Фото-хартија плус сјајна II (PP-201)


Сјајна фото-хартија за "секојдневна употреба" (GP-501)

Максимален внес на хартија

Заден фах: макс. 60 листови (обична хартија)

Големини на хартија

Обична хартија: A4, A5, B5, писма, извршни


Фото-хартија: 10x15cm, 13x18cm


Пликови: DL, COM10

Тежина на хартија

Обична хартија: 64 - 105 г/м²


Фото-хартија од Canon: до 275 g/m²

СПЕЦИФИКАЦИИ НА СКЕНЕР

Тип на скенер

CIS скенер со рамно лежиште за фотографии и документи

Резолуција на скенер (оптичка)

600 x 1200 dpi¹

Брзина на скенирање на A4

Прибл. 14 секунди¹

Длабочина на скенирање (влез / излез)

Во боја: 48 бита / 24 бита


Тонови на сиво: 16 бита / 8 бита

Максимална големина на документ

216 x 297 mm

СПЕЦИФИКАЦИИ НА КОПИР

Брзина на копирање

sFCOT: прибл. 31 секунда¹


sESAT: прибл. 1,6 слики/мин.¹

Повеќекратно копирање

21 копии (макс.)

Функции за копирање

Копирање на документи (обична хартија)


(A4 со долна маргина на печатење од 17mm)

Copy Zoom

ИНТЕРФЕЈС

Тип и големина на екран

Нема екран

Тип на интерфејс - PC / Mac

Hi-Speed USB (приклучок B)

СОФТВЕР

Поддржани оперативни системи

Windows 10


Windows 8.1 (вклучувајќи го и Windows 8.1 Update), Windows 8


Windows 7, Windows 7 SP1


Windows Vista SP2


Windows XP SP3 (само 32-битен)


Забелешка: за Windows е потребен .NET Framework 4 или .NET Framework 4.5.


За Windows XP е потребен XPS Essentials Pack.


Mac OS X v10.7.5 до Mac OS X v10.11

Минимални системски предуслови

Windows: простор на дискот од 3,1 GB, Internet Explorer 8


Mac: интернет врска, простор на хард диск од 1,5GB, Safari 5


Екран: 1024 x 768 XGA

Вклучен софтвер

MP Driver со Scanning Utility


My Image Garden со печатење од Full HD видео записи¹


Брзо мени


Easy-WebPrint EX (преземете)²

ФИЗИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Тежина

Прибл. 3,5 kg

Димензии (Ш x Д x В)

426 x 306 x 145mm

Работна температура

5-35°C

Работна влажност

10-90%RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

AC 100-240V, 50/60Hz

Потрошувачка на енергија

Исклучено: прибл. 0,4 W


Режим на подготвеност (поврзување со компјутер преку USB): прибл. 1,0 W (исклучена лампа за скенирање)


Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 1,0 W (исклучена лампа за скенирање)


Време за премин во режим на подготвеност: 7 минути


Копирање: прибл. 9 W¹

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации во врска со потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации во врска со потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

Фуснота

¹ Некои модели може да бидат недостапни во вашиот регион.

¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи

¹ Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

¹ Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

¹ Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со стандардот ISO/IEC 24711. Вредностите се добиени со континуирано печатење.

¹ Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473. При скенирање со висока резолуција, максималната големина на скенирањето е ограничена.

¹ Брзината на скенирање на документи во боја се мери според ISO/IEC 29183 Target A. Брзината на скенирањето го означува времето измерено од притиснување на копчето за скенирање на драјверот на скенерот, до исклучување на приказот за статус на екранот. Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

¹ Брзината за копирање на документи во боја се мери врз основа на просекот од sFCOT и sESAT во тестот за перформанси според стандардот ISO/IEC 29183.

¹ Софтверот за печатењето од Full HD видео записи е достапен за MOV и MP4 видео фајлови снимени со одредени дигитални фотоапарати и видео камери од Canon. Потребно е да се инсталира софтверот кој се испорачува со видео камерите или дигиталните фотоапарати од Canon, со кои е снимен видео записот. За MOV фајлови е потребно: ZoomBrowser EX / ImageBrowser (верзија 6.5 или понова), за MP4 фајлови е потребно: ImageBrowser EX (верзија 1.0 или понова).


² За Easy-WebPrint EX е потребен Internet Explorer 8 или понов

¹ При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.

¹ Некои модели може да бидат недостапни во вашиот регион.

¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи

¹ Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

¹ Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

¹ Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со стандардот ISO/IEC 24711. Вредностите се добиени со континуирано печатење.

¹ Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473. При скенирање со висока резолуција, максималната големина на скенирањето е ограничена.

¹ Брзината на скенирање на документи во боја се мери според ISO/IEC 29183 Target A. Брзината на скенирањето го означува времето измерено од притиснување на копчето за скенирање на драјверот на скенерот, до исклучување на приказот за статус на екранот. Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

¹ Брзината за копирање на документи во боја се мери врз основа на просекот од sFCOT и sESAT во тестот за перформанси според стандардот ISO/IEC 29183.

¹ Софтверот за печатењето од Full HD видео записи е достапен за MOV и MP4 видео фајлови снимени со одредени дигитални фотоапарати и видео камери од Canon. Потребно е да се инсталира софтверот кој се испорачува со видео камерите или дигиталните фотоапарати од Canon, со кои е снимен видео записот. За MOV фајлови е потребно: ZoomBrowser EX / ImageBrowser (верзија 6.5 или понова), за MP4 фајлови е потребно: ImageBrowser EX (верзија 1.0 или понова).


² За Easy-WebPrint EX е потребен Internet Explorer 8 или понов

¹ При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.