Canon PIXMA MG3650 Спецификации

ОПШТИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Функции

Wi-Fi, печатење, копирање, скенирање, Cloud Link

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧ

Резолуција на печатење

До 4800¹ x 1200 dpi

Технологија за печатење

2 FINE картриџи (црн и во боја)


Инк-џет систем со големина на капка мастило од 2pl (мин.)


ChromaLife100 мастила

Брзина на црно-бело печатење

Прибл. 9,9 слики/мин.¹

Брзина на печатење во боја

Прибл. 5,7 слики/мин.¹

Брзо печатење на фотографии

Без рабови 10x15cm: прибл. 44 секунди

Печатење без рабови

Да (A4, писма, 20x25cm, 13x18cm, 10x15cm)

Двострано печатење

Автоматско двострано печатење (A4, писма)

КАРТРИЏИ И ПОТРОШУВАЧКА

Стандардни картриџи за мастило

PG-540 (црна)


CL-541 (бои)

Изборни XL картриџи за мастило

PG-540XL (црна)


CL-541XL (бои)

Потрошувачка на картриџи (обична хартија)

Печатење на A4 документи во боја¹


Црна боја: 180 страници


Црна боја XL: 600 страници


Бои: 180 страници


Бои XL: 400 страници

Потрошувачка на картриџи (печатење фотографии)

Печатење на фотографии од 10x15cm во боја¹


Црна боја: 2465* фотографии


Црна боја XL: 7560* фотографии


Бои: 69 фотографии


Бои XL: 150 фотографии


* Проценета потрошувачка на додаток

ПОДДРШКА ЗА ХАРТИЈА

Видови на хартија

Обична хартија


Хартија за висока резолуција (HR-101N)


Фото-хартија Про платинеста (PT-101)


Фото-хартија плус сјајна II (PP-201)


Фото-хартија Pro Luster (LU-101)


Фото-хартија плус полусјајна (SG-201)


Сјајна фото-хартија за „секојдневна употреба“ (GP-501)


Матирана фото-хартија (MP-101)


Хартија за печатење на маички


Плик

Максимален внес на хартија

Преден фах: макс. 100 листови (обична хартија)

Големини на хартија

A4, A5, B5, 10x15cm, 13x18cm, 20x25cm, пликови (DL, COM10), писма, правни

Тежина на хартија

Обична хартија: 64 - 105 г/м²


Фото-хартија од Canon: до 300 g/m²

СПЕЦИФИКАЦИИ НА СКЕНЕР

Тип на скенер

CIS скенер со рамно лежиште за фотографии и документи

Резолуција на скенер (оптичка)

1200 x 2400 dpi¹

Брзина на скенирање на A4

Прибл. прибл. 14 сек.¹

Длабочина на скенирање (влез / излез)

Во боја: 48 бита / 24 бита


Тонови на сиво: 16 бита / 8 бита

Максимална големина на документ

216 x 297 mm

СПЕЦИФИКАЦИИ НА КОПИР

Брзина на копирање

sFCOT: прибл. 22 сек.¹


sESAT: прибл. 2,7 слики/мин.¹

Повеќекратно копирање

21 копии (макс.)

Функции за копирање

Копирање на документи (обична хартија), копирање без рабови

Зумирање на копија

Вклопување на цела страница

ИНТЕРФЕЈС

Тип и големина на екран

Нема екран

Тип на интерфејс - PC / Mac

Hi-Speed USB (приклучок B)


Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/n


Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка


Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4GHz

Тип на интерфејс - друго

PIXMA Cloud Link


Апликација PRINT Inkjet/SELPHY од Canon


Дополнителна компонента за Canon Print Service (Android)


Google Cloud Print


Режим на пристапна точка


WLAN PictBridge


Apple AirPrint


Mopria (Android)

СОФТВЕР

Поддржани оперативни системи

Windows 10


Windows 8.1 (вклучувајќи го и Windows 8.1 Update), Windows 8


Windows 7, Windows 7 SP1


Windows Vista SP2


Windows XP SP3 (само 32-битен)


Забелешка: за Windows е потребен .NET Framework 4 или .NET Framework 4.5.


За Windows XP е потребен XPS Essentials Pack.


Mac OS X v10.7.5 до Mac OS X v10.10

Поддржани системи за мобилни уреди

iOS


Android

Минимални системски предуслови

Windows: простор на дискот од 3,1 GB, Internet Explorer 8


Mac: интернет врска, простор на хард диск од 1,5GB, Safari 5


Екран: 1024 x 768 XGA

Вклучен софтвер

MP Driver со Scanning Utility


My Image Garden со печатење од Full HD видео записи¹


Брзо мени


Easy-WebPrint EX (преземете)²

ФИЗИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Тежина

прибл. 5,4 kg

Димензии (Ш x Д x В)

прибл. 449 x 304 x 152 mm

Ниво на акустичен шум

прибл. 43,5 dB(A)¹

Работна температура

5-35°C

Работна влажност

10-90%RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

AC 100-240V, 50/60Hz

Потрошувачка на енергија

Исклучено: прибл. 0,1 W


Режим на подготвеност (поврзување со компјутер преку USB): прибл. 1,4 W (исклучена лампа за скенирање)


Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 1,4 W (исклучена лампа за скенирање)


Време за премин во режим на подготвеност: 7 минути


Копирање: прибл. 16 W¹

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации во врска со потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации во врска со потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

Фуснота

¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи

¹ Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

¹ Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

¹ Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со стандардот ISO/IEC 24711. Вредностите се добиени со континуирано печатење.

¹ Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со ISO/IEC 29102. Вредностите се добиени со континуирано печатење.

¹ Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473. При скенирање со висока резолуција, максималната големина на скенирањето е ограничена.

¹ Брзината на скенирање на документи во боја се мери според ISO/IEC 24735 анекс C тест табела A. Брзината на скенирањето го означува времето измерено од притиснување на копчето за скенирање на драјверот на скенерот, до исклучување на приказот за статус на екранот.

¹ Брзината за копирање на документи во боја се мери врз основа на просекот од sFCOT и sESAT во тестот за перформанси според стандардот ISO/IEC 29183.

¹ Софтверот за печатењето од Full HD видео записи е достапен за MOV и MP4 видео фајлови снимени со одредени дигитални фотоапарати и видео камери од Canon. Потребно е да се инсталира софтверот кој се испорачува со видео камерите или дигиталните фотоапарати од Canon, со кои е снимен видео записот. За MOV фајлови е потребно: ZoomBrowser EX / ImageBrowser (верзија 6.5 или понова), за MP4 фајлови е потребно: ImageBrowser EX (верзија 1.0 или понова).


² За Easy-WebPrint EX е потребен Internet Explorer 8 или понов

¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на 10x15 см фото-хартија Плус сјајна II со користење на зададените подесувања.

¹ При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.

¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи

¹ Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

¹ Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

¹ Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со стандардот ISO/IEC 24711. Вредностите се добиени со континуирано печатење.

¹ Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со ISO/IEC 29102. Вредностите се добиени со континуирано печатење.

¹ Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473. При скенирање со висока резолуција, максималната големина на скенирањето е ограничена.

¹ Брзината на скенирање на документи во боја се мери според ISO/IEC 24735 анекс C тест табела A. Брзината на скенирањето го означува времето измерено од притиснување на копчето за скенирање на драјверот на скенерот, до исклучување на приказот за статус на екранот.

¹ Брзината за копирање на документи во боја се мери врз основа на просекот од sFCOT и sESAT во тестот за перформанси според стандардот ISO/IEC 29183.

¹ Софтверот за печатењето од Full HD видео записи е достапен за MOV и MP4 видео фајлови снимени со одредени дигитални фотоапарати и видео камери од Canon. Потребно е да се инсталира софтверот кој се испорачува со видео камерите или дигиталните фотоапарати од Canon, со кои е снимен видео записот. За MOV фајлови е потребно: ZoomBrowser EX / ImageBrowser (верзија 6.5 или понова), за MP4 фајлови е потребно: ImageBrowser EX (верзија 1.0 или понова).


² За Easy-WebPrint EX е потребен Internet Explorer 8 или понов

¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на 10x15 см фото-хартија Плус сјајна II со користење на зададените подесувања.

¹ При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.