Canon PIXMA MG6450 Спецификации

ОПШТИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Функции

Безжично печатење, копирање, скенирање, Cloud Link

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧ

Резолуција на печатење

До 4800¹ x 1200 dpi

Технологија за печатење

5 одделни резервоари за мастило (PGBK, BK, C, M, Y)


Инк-џет FINE глава за печатење со големина на капка мастило од 2pl (мин.)


ChromaLife100+ мастила

Брзина на црно-бело печатење

Прибл. 15,0 слики/мин.²

Брзина на печатење во боја

Прибл. 9,7 слики/мин.²

Брзо печатење на фотографии

Без рабови 10x15cm: прибл. 44 секунди¹

Печатење без рабови

Да (A4, писма, 20x25cm, 13x18cm, 10x15cm)

Двострано печатење

Автоматско двострано печатење (A4, писма)

КАРТРИЏИ И ПОТРОШУВАЧКА

Стандардни картриџи за мастило

5 одделни резервоари за мастило


PGI-550PGBK (мастило со црн пигмент)


CLI-551BK (црна)


CLI-551C (цијан)


CLI-551M (магента)


CLI-551Y (жолта)

Изборни XL картриџи за мастило

XL резервоари за мастило за голема потрошувачка


PGI-550PGBK XL (мастило со црн пигмент)


CLI-551BK XL (црна)


CLI-551C XL (цијан)


CLI-551M XL (магента)


CLI-551Y XL (жолта)

INK TANKS YIELD (PHOTO PRINT)

Потрошувачка на картриџи (обична хартија)

A4 документ во боја¹


Мастило со црн пигмент: 300 страници


Мастило со црн пигмент XL: 500 страници


Црна боја: 1795* страници


Црна боја XL: 5565* страници


Цијан: 345 страници


Цијан XL: 715 страници


Магента: 306 страници


Магента XL: 645 страници


Жолта боја: 347 страници


Жолта боја XL: 715 страници


* Проценета потрошувачка на додаток

Потрошувачка на картриџи (печатење фотографии)

10x15cm фотографија¹


Мастило со црн пигмент: 2405* фотографии


Мастило со црн пигмент XL: 4945* фотографии


Црна боја: 376* фотографии


Црна боја XL: 810* фотографии


Цијан: 125 фотографии


Цијан XL: 285 фотографии


Магента: 131 фотографии


Магента XL: 310 фотографии


Жолта боја: 127 фотографии


Жолта боја XL: 286 фотографии


* Проценета потрошувачка на додаток

ПОДДРШКА ЗА ХАРТИЈА

Видови на хартија

Обична хартија


Пликови


Pro Platinum (PT-101) од Canon


Pro Luster (LU-101) од Canon


Plus Glossy II (PP-201) од Canon


Plus Semi-gloss (SG-201) од Canon


"Секојдневна употреба" од Canon (GP-501)


Matte (MP-101) од Canon


Хартија за висока резолуција (HR-101N) од Canon


Фото-налепници (PS-101) од Canon


Печатење на маички од Canon (TR-301)

Максимален внес на хартија

Преден фах: макс. 100 листови (обична хартија)

Големини на хартија

A4, A5, B5, 10x15cm, 13x18cm, 20x25cm, пликови (DL, COM10), писма, правни

Тежина на хартија

Обична хартија: 64 - 105 g/m²


Фото-хартија од Canon: до 300 g/m²

СПЕЦИФИКАЦИИ НА СКЕНЕР

Тип на скенер

CIS скенер со рамно лежиште за фотографии и документи

Резолуција на скенер (оптичка)

1200 x 2400 dpi¹

Брзина на скенирање на A4

Прибл. 14 секунди¹

Длабочина на скенирање (влез / излез)

Во боја: 48 бита / 24 бита


Тонови на сиво: 16 бита / 8 бита

Максимална големина на документ

216 x 297 mm

СПЕЦИФИКАЦИИ НА КОПИР

Брзина на копирање

sFCOT: прибл. 18 секунди¹


sESAT: прибл. 7,7 слики/мин.¹

Повеќекратно копирање

1-99 копии

Функции за копирање

Копирање на документи, копирање на фотографии, копирање без рабови, 2-страно копирање, 2-на-1 и 4-на-1 копирање, копирање со бришење рамка

Зумирање на копија

25 - 400% (во чекори на зголемување од 1%)


Вклопување на цела страница


A5 во A4, B5 во A4, A4 во A5 и A4 во B5

ИНТЕРФЕЈС

Тип и големина на екран

7,5cm LCD (TFT) екран

Јазици на екран

Можност за избор на 30 јазици:


Англиски, Германски, Француски, Италијански, Шпански, Холандски, Португалски, Норвешки, Шведски, Дански, Фински, Руски, Чешки, Унгарски, Полски, Словенечки, Турски, Грчки, Словачки, Естонски, Латвиски, Литвански, Украински, Романски, Бугарски, Јапонски, едноставен Кинески, традиционален Кинески, Корејски, Индонезиски

Тип на интерфејс - PC / Mac

Hi-Speed USB (приклучок B)


Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/n


Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка

Тип на интерфејс - друго

PIXMA Cloud Link


Апликација PIXMA Printing Solutions


Google Cloud Print


Apple AirPrint


Печатење од е-mail


Режим на пристапна точка


WLAN PictBridge


Отвори за мемориски картички

Compatible Memory Cards

SD картичка, SDHC картичка, Memory Stick Duo, Memory Stick PRO Duo, Memory Stick Micro*, мини SD картичка*, микро SD картичка*, мини SDHC картичка*, микро SDHC картичка*


*Користење на препорачаниот адаптер - не се испорачува

СОФТВЕР

Поддржани оперативни системи

Windows 8


Windows 7


Windows Vista


Windows XP SP3 (само 32-битен)


Mac OS X 10.6.8 или понов

Поддржани системи за мобилни уреди

iOS


Android


Windows RT

Минимални системски предуслови

Windows: простор на хард диск од 3GB, Internet Explorer 8


Mac: интернет врска, простор на хард диск од 1,5GB, Safari 5


Екран: 1024 x 768 XGA

Вклучен софтвер

MP Driver со Scanning Utility


My Image Garden со печатење од Full HD видео записи¹


Брзо мени


Easy-WebPrint EX (преземете)²

ФИЗИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Тежина

Прибл. 6,4 kg

Димензии (Ш x Д x В)

455 x 369 x 148mm

Ниво на акустичен шум

Прибл. 42,5 dB¹

Работна температура

5-35°C

Работна влажност

10-90%RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

AC 100-240V, 50/60Hz

Потрошувачка на енергија

Режим на подготвеност: прибл. 1,3 W (исклучена лампа за скенирање)


Исклучено: прибл. 0,3 W


Копирање: прибл. 13 W¹

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации во врска со потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

Фуснота

¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи.

¹ Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

¹ Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

¹ Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фото-хартија плус сјајна II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.

¹ Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со стандардот ISO/IEC 24711. Вредностите се добиени со континуирано печатење.

¹ Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со ISO/IEC 29102. Вредностите се добиени со континуирано печатење.

¹ Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473. При скенирање со висока резолуција, максималната големина на скенирањето е ограничена.

¹ Брзината на скенирање на документи во боја се мери според ISO/IEC 24735 анекс C тест табела A. Брзината на скенирањето го означува времето измерено од притиснување на копчето за скенирање на драјверот на скенерот, до исклучување на приказот за статус на екранот.

¹ Брзината за копирање на документи во боја се мери врз основа на просекот од sFCOT и sESAT во тестот за перформанси според стандардот ISO/IEC 29183.

¹ Софтверот за печатењето од Full HD видео записи е достапен за MOV и MP4 видео фајлови снимени со одредени дигитални фотоапарати и видео камери од Canon. Потребно е да се инсталира софтверот кој се испорачува со видео камерите или дигиталните фотоапарати од Canon, со кои е снимен видео записот. За MOV фајлови е потребно: ZoomBrowser EX / ImageBrowser (верзија 6.5 или понова), за MP4 фајлови е потребно: ImageBrowser EX (верзија 1.0 или понова).


² За Easy-WebPrint EX е потребен Internet Explorer 8 или понов.

¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на 10x15cm фото-хартија Плус сјајна II со користење на зададените подесувања.

¹ При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.