Canon Серија MG6800 PIXMA Спецификации

ОПШТИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Броеви на модели

MG6850 (ЦРНА БОЈА)


MG6851 (БЕЛА БОЈА)¹


MG6852 (СРЕБРЕНА/ЦРНА БОЈА)¹


MG6853 (СРЕБРЕНА/БЕЛА БОЈА)¹

Функции

Безжично печатење, копирање, скенирање, Cloud Link

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧ

Резолуција на печатење

До 4800¹ x 1200 dpi

Технологија за печатење

5 одделни резервоари за мастило (PGBK, BK, C, M, Y)


Инк-џет FINE глава за печатење со големина на капка мастило од 2pl (мин.)


ChromaLife100 мастила

Брзина на црно-бело печатење

Прибл. 15,0 слики/мин.¹

Брзина на печатење во боја

Прибл. 9,7 слики/мин¹

Брзо печатење на фотографии

Без рабови 10x15cm: прибл. 41 секунди¹

Печатење без рабови

Да (A4, писма, 20x25cm, 13x18cm, 10x15cm)

Двострано печатење

Автоматско двострано печатење (A4, писма - обична хартија)

КАРТРИЏИ И ПОТРОШУВАЧКА

Стандардни картриџи за мастило

5 одделни резервоари за мастило


PGI-570PGBK (мастило со црн пигмент)


CLI-571BK (црна боја)


CLI-571C (цијан)


CLI-571M (магента)


CLI-571Y (жолта боја)

Изборни XL картриџи за мастило

XL резервоари за мастило за голема потрошувачка


PGI-570PGBK XL (мастило со црн пигмент)


CLI-571BK XL (црна боја)


CLI-571C XL (цијан)


CLI-571M XL (магента)


CLI-571Y XL (жолта боја)

Потрошувачка на картриџи (обична хартија)

A4 документ во боја¹


Мастило со црн пигмент: 300 страници


Мастило со црн пигмент XL: 500 страници


Црна боја: 1795* страници


Црна боја XL: 5565* страници


Цијан: 345 страници


Цијан XL: 715 страници


Магента: 306 страници


Магента XL: 645 страници


Жолта боја: 347 страници


Жолта боја XL: 715 страници


* Проценета потрошувачка на додаток

Потрошувачка на картриџи (печатење фотографии)

10x15cm фотографија¹


Мастило со црн пигмент: 2405* фотографии


Мастило со црн пигмент XL: 4945* фотографии


Црна боја: 376* фотографии


Црна боја XL: 810* фотографии


Цијан: 121 фотографија


Цијан XL: 267 фотографии


Магента: 136 фотографии


Магента XL: 340 фотографии


Жолта боја: 127 фотографии


Жолта боја XL: 282 фотографии


* Проценета потрошувачка на додаток

ПОДДРШКА ЗА ХАРТИЈА

Видови на хартија

Обична хартија


Хартија за висока резолуција (HR-101N)


Фото-хартија Про платинеста (PT-101)


Фото-хартија плус сјајна II (PP-201)


Фото-хартија Pro Luster (LU-101)


Фото-хартија плус полусјајна (SG-201)


Сјајна фото-хартија за „секојдневна употреба“ (GP-501)


Матирана фото-хартија (MP-101)


Плик

Максимален внес на хартија

Преден фах: макс. 100 листови (обична хартија)

Големини на хартија

A4, A5, B5, 10x15cm, 13x18cm, 20x25cm, пликови (DL, COM10), писма, правни

Тежина на хартија

Обична хартија: 64 - 105 г/м²


Фото-хартија од Canon: до 300 g/m²

СПЕЦИФИКАЦИИ НА СКЕНЕР

Тип на скенер

CIS скенер со рамно лежиште за фотографии и документи

Резолуција на скенер (оптичка)

1200 x 2400 dpi¹

Брзина на скенирање на A4

Прибл. 19 сек.¹

Длабочина на скенирање (влез / излез)

Во боја: 48 бита / 24 бита


Тонови на сиво: 16 бита / 8 бита

Максимална големина на документ

216 x 297 mm

СПЕЦИФИКАЦИИ НА КОПИР

Брзина на копирање

sFCOT: прибл. 18 сек.¹


sESAT: прибл. 7,7 слики/мин.¹

Повеќекратно копирање

99 копии макс.

Функции за копирање

Копирање на документи, копирање на фотографии, копирање без рабови, 2-страно копирање, 2-на-1 и 4-на-1 копирање, копирање со бришење рамка

Зумирање на копија

25 - 400% (во чекори на зголемување од 1%)


Вклопување на цела страница


A5 во A4, B5 во A4, A4 во A5 и A4 во B5

ИНТЕРФЕЈС

Тип и големина на екран

LCD екран од 7,5 cm (TFT во боја/на допир)

Јазици на екран

Можност за избор на 33 јазици: јапонски, англиски (mm и инчи), германски, француски, италијански, шпански, холандски, португалски, норвешки, шведски, дански, фински, руски, чешки, унгарски, полски, словенски, турски, грчки, едноставен кинески, традиционален кинески, корејски, индонезиски, словачки, естонски, латвиски, литвански, украински, романски, бугарски, таи, хрватски, виетнамски

Тип на интерфејс - PC / Mac

Hi-Speed USB (приклучок B)


Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/n


Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка


Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4GHz

Тип на интерфејс - друго

PIXMA Cloud Link


Апликација PRINT Inkjet/SELPHY од Canon


Дополнителна компонента за Canon Print Service (Android)


Google Cloud Print


Apple AirPrint


Wi-Fi Direct


Режим на пристапна точка


WLAN PictBridge


Отвори за мемориски картички/ директен пристап од картички


Mopria (Android)

Компатибилни мемориски картички

SD картичка、SDHC картичка、Memory Stick Duo、Memory Stick PRO Duo


Memory Stick Micro*、мини SD картичка*、микро SD картичка*


мини SDHC картичка*、микро SDHC картичка*. *Користење на препорачаниот адаптер - не се испорачува

СОФТВЕР

Поддржани оперативни системи

Windows 10


Windows 8.1 (вклучувајќи го и Windows 8.1 Update), Windows 8


Windows 7, Windows 7 SP1


Windows Vista SP2


Windows XP SP3 (само 32-битен)


Забелешка: за Windows е потребен .NET Framework 4 или .NET Framework 4.5.


За Windows XP е потребен XPS Essentials Pack.


Mac OS X v10.7.5 до Mac OS X v10.10

Поддржани системи за мобилни уреди

iOS


Android

Минимални системски предуслови

Windows: простор на дискот од 3,1 GB, Internet Explorer 8


Mac: интернет врска, простор на хард диск од 1,5GB, Safari 5


Екран: 1024 x 768 XGA

Вклучен софтвер

MP Driver со Scanning Utility


My Image Garden со печатење од Full HD видео записи¹


Брзо мени


Easy-WebPrint EX (преземете)²

ФИЗИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Тежина

прибл. 6,4 kg

Димензии (Ш x Д x В)

прибл. 455 x 369 x 148 mm

Ниво на акустичен шум

прибл. 42,5 dB(A)¹

Препорачани работни услови

Температура: 15-30°C


Влажност: 10-80%RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

AC 100-240V, 50/60Hz

Потрошувачка на енергија

Исклучено: прибл. 0,2 W


Режим на подготвеност (поврзување со компјутер преку USB): прибл. 0,8 W (исклучена лампа за скенирање)


Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 1,5 W (исклучена лампа за скенирање)


Време за премин во режим на подготвеност: 7 минути


Копирање: прибл. 12 W¹

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации во врска со потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации во врска со потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

Фуснота

¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи

¹ Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

¹ Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

¹ Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фото-хартија плус сјајна II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.

¹ Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со стандардот ISO/IEC 24711. Вредностите се добиени со континуирано печатење.

¹ Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со ISO/IEC 29102. Вредностите се добиени со континуирано печатење.

¹ Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473. При скенирање со висока резолуција, максималната големина на скенирањето е ограничена.

¹ Брзината на скенирање на документи во боја се мери според ISO/IEC 24735 анекс C тест табела A. Брзината на скенирањето го означува времето измерено од притиснување на копчето за скенирање на драјверот на скенерот, до исклучување на приказот за статус на екранот.

¹ Брзината за копирање на документи во боја се мери врз основа на просекот од sFCOT и sESAT во тестот за перформанси според стандардот ISO/IEC 29183.

¹ Софтверот за печатењето од Full HD видео записи е достапен за MOV и MP4 видео фајлови снимени со одредени дигитални фотоапарати и видео камери од Canon. Потребно е да се инсталира софтверот кој се испорачува со видео камерите или дигиталните фотоапарати од Canon, со кои е снимен видео записот. За MOV фајлови е потребно: ZoomBrowser EX / ImageBrowser (верзија 6.5 или понова), за MP4 фајлови е потребно: ImageBrowser EX (верзија 1.0 или понова).


² За Easy-WebPrint EX е потребен Internet Explorer 8 или понов

¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на 10x15 см фото-хартија Плус сјајна II со користење на зададените подесувања.

¹ При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.

¹ Некои бои може да бидат недостапни во вашиот регион.

¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи

¹ Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

¹ Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

¹ Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фото-хартија плус сјајна II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.

¹ Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со стандардот ISO/IEC 24711. Вредностите се добиени со континуирано печатење.

¹ Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со ISO/IEC 29102. Вредностите се добиени со континуирано печатење.

¹ Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473. При скенирање со висока резолуција, максималната големина на скенирањето е ограничена.

¹ Брзината на скенирање на документи во боја се мери според ISO/IEC 24735 анекс C тест табела A. Брзината на скенирањето го означува времето измерено од притиснување на копчето за скенирање на драјверот на скенерот, до исклучување на приказот за статус на екранот.

¹ Брзината за копирање на документи во боја се мери врз основа на просекот од sFCOT и sESAT во тестот за перформанси според стандардот ISO/IEC 29183.

¹ Софтверот за печатењето од Full HD видео записи е достапен за MOV и MP4 видео фајлови снимени со одредени дигитални фотоапарати и видео камери од Canon. Потребно е да се инсталира софтверот кој се испорачува со видео камерите или дигиталните фотоапарати од Canon, со кои е снимен видео записот. За MOV фајлови е потребно: ZoomBrowser EX / ImageBrowser (верзија 6.5 или понова), за MP4 фајлови е потребно: ImageBrowser EX (верзија 1.0 или понова).


² За Easy-WebPrint EX е потребен Internet Explorer 8 или понов

¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на 10x15 см фото-хартија Плус сјајна II со користење на зададените подесувања.

¹ При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.

¹ Некои бои може да бидат недостапни во вашиот регион.