Спецификации за производот

Серија PIXMA MG7700

ОПШТИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Броеви на модели

MG7750 (ЦРНА БОЈА)
MG7751 (БЕЛА БОЈА)[13]
MG7752 (ЦРВЕНА БОЈА)[13]
MG7753 (ЗЛАТНА БОЈА)[13]

Функции

Безжично / етернет, печатење, копирање, скенирање, Cloud Link

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧ

Резолуција на печатење

До 9600 [1] x 2400 dpi

Технологија за печатење

6 одделни резервоари за мастило (PGBK, BK, C, M, Y, GY) FINE инк-џет глава за печатење со големина на капка мастило од 1 pl (мин.) ChromaLife100 мастила

Брзина на црно-бело печатење

Прибл. 15,0 слики/мин. [2]

Брзина на печатење во боја

Прибл. 10,0 слики/мин. [2]

Брзо печатење на фотографии

Без рабови 10x15cm: прибл. 21 секунда [3]

Печатење без рабови

Да (A4, писма, 20x25cm, 13x18cm, 10x15cm)

Двострано печатење

Автоматско двострано печатење (A4, A5, B5, писма - обична хартија)

Директно печатење на дискови

Да (вклучен софтвер)

КАРТРИЏИ И ПОТРОШУВАЧКА

Стандардни картриџи за мастило

6 одделни резервоари за мастило
PGI-570PGBK (мастило со црн пигмент)
CLI-571BK (црна боја)
CLI-571C (цијан)
CLI-571M (магента)
CLI-571Y (жолта боја)
CLI-571GY (сива боја)

Изборни XL картриџи за мастило

XL резервоари за мастило за голема потрошувачка
PGI-570PGBK XL (мастило со црн пигмент)
CLI-571BK XL (црна боја)
CLI-571C XL (цијан)
CLI-571M XL (магента)
CLI-571Y XL (жолта боја)
CLI-571GY XL (сива боја)

Потрошувачка на резервоари за мастило (обична хартија)

A4 документ во боја [4]
Мастило со црн пигмент: 300 страници
XL мастило со црн пигмент: 500 страници
Црна боја: 1105* страници
XL црна боја: 4425* страници
Цијан: 311 страници
XL цијан: 680 страници
Магента: 297 страници
XL магента: 650 страници
Жолта боја: 323 страници
XL жолта боја: 680 страници
Сива боја: 780* страници
XL сива боја: 3350* страници
* Проценета дополнителна потрошувачка

Потрошувачка на резервоари за мастило (печатење фотографии)

Фотографии од 10x15cm [5]
Мастило со црн пигмент: 3050* фотографии
XL мастило со црн пигмент: 3900* фотографии
Црна боја: 398* фотографии
XL црна боја: 895* фотографии
Цијан: 173 фотографии
XL цијан: 375 фотографии
Магента: 182 фотографии
XL магента: 400 фотографии
Жолта боја: 161 фотографии
XL жолта боја: 336 фотографии
Сива боја: 125 фотографии
XL сива боја: 289 фотографии
* Проценета дополнителна потрошувачка

ПОДДРШКА ЗА ХАРТИЈА

Видови на хартија

Обична хартија
Пликови
Canon Pro Platinum (PT-101)
Canon Pro Luster (LU-101)
Canon Plus Glossy II (PP-201)
Cano Plus Semi-gloss (SG-201)
Хартија „за секојдневна употреба“ од Canon (GP-501)
Canon Matte (MP-101)
Хартија за висока резолуција од Canon (HR-101N)
Фото-налепници од Canon (PS-101)
Хартија за печатење на маички од Canon (TR-301)
Други хартии за фина уметност
Дискови врз кои може да се печати

Максимален внес на хартија

Долна касета: макс. 125 листови (обична хартија)
Горна касета: макс. 20 sheets (photo paper)
Фах за директно печатење на диск: 1 CD, DVD или Blu-Ray диск со можност за печатење

Големини на хартија

Долна касета: A4, A5, B5, писма, правни, пликови (DL големина или комерцијални 10), 20x25cm
Горна касета: 10x15cm, 13x18cm

Тежина на хартија

Долна касета: обична хартија: 64 - 105 g/m², фотохартија од Canon до прибл. 300 g/m²
Горна касета: фотохартија од Canon до прибл. 300 g/m²

СПЕЦИФИКАЦИИ НА СКЕНЕР

Тип на скенер

CIS скенер со рамно лежиште за фотографии и документи

Резолуција на скенер (оптичка)

2400 x 4800 dpi [6]

Брзина на скенирање на A4

Прибл. 14 сек. [7]

Длабочина на скенирање (влез / излез)

Во боја: 48 бита / 24 бита
Тонови на сиво: 16 бита / 8 бита

Максимална големина на документ

216 x 297 mm

СПЕЦИФИКАЦИИ НА КОПИР

Брзина на копирање

sFCOT: прибл. 19 сек. [8]
sESAT: прибл. 7,7 слики/мин. [8]

Повеќекратно копирање

99 копии макс.

Функции за копирање

Копирање на документи, копирање на фотографии, копирање без рабови, 2-страно копирање, 2-на-1 и 4-на-1 копирање, копирање со бришење рамка, копирање етикета на диск

Зумирање на копија

25 - 400% (во чекори на зголемување од 1%)
Вклопување на цела страница
A5 до A4, B5 до A4, A4 до A5 и A4 до B5

ИНТЕРФЕЈС

Тип и големина на екран

LCD екран од 8,8 cm (TFT во боја/на допир)

Јазици на екран

Можност за избор на 33 јазици: јапонски, англиски (mm и инчи), германски, француски, италијански, шпански, холандски, португалски, норвешки, шведски, дански, фински, руски, чешки, унгарски, полски, словенски, турски, грчки, едноставен кинески, традиционален кинески, корејски, индонезиски, словачки, естонски, латвиски, литвански, украински, романски, бугарски, таи, хрватски, виетнамски

Тип на интерфејс - PC / Mac

Hi-Speed USB (B Port)
Етернет: 10/100Mbps (автоматско префрлување)
Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/n
Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка
Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4GHz

Тип на интерфејс - друго

PIXMA Touch & Print (NFC - активна ознака)
PIXMA Cloud Link
Апликација Canon PRINT Inkjet/SELPHY
Дополнителна компонента за Canon Print Service (Android)
Google Cloud Print
Apple AirPrint
Wi-Fi Direct
Режим на пристапна точка
WLAN PictBridge
Отвори за мемориски картички
Mopria (Android)

Компатибилни мемориски картички

SD картичка, SDHC картичка, Memory Stick Duo, Memory Stick PRO Duo, Memory Stick Micro*, мини SD картичка*, микро SD картичка*, мини SDHC картичка*, микро SDHC картичка*
*Со користење на препорачаниот адаптер - не се испорачува

СОФТВЕР

Поддржани оперативни системи

Windows 10
Windows 8.1 (вклучувајќи го и Windows 8.1 Update), Windows 8
Windows 7, Windows 7 SP1
Windows Vista SP2
Windows XP SP3 (само 32-битен)
Забелешка: за Windows е потребен .NET Framework 4 или .NET Framework 4.5.
За Windows XP е потребен XPS Essentials Pack.
Mac OS X v10.7.5 до Mac OS X v10.10

Поддржани системи за мобилни уреди

iOS
Android

Минимални системски предуслови

Windows: простор на дискот од 3,1 GB, Internet Explorer 8
Mac: интернет врска, простор на дискот од 1,5 GB, Safari 5
Екран: 1024 x 768 XGA

Вклучен софтвер

MP Driver со Scanning Utility
My Image Garden со печатење од Full HD видео записи [9]
Мени за брз пристап
Easy-WebPrint EX (преземете) [10]

ФИЗИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Тежина

прибл. 7,9 kg

Димензии (Ш x Д x В)

прибл. 435 x 370 x 148 mm

Ниво на акустичен шум

прибл. 43,5 dB(A) [11]

Препорачани работни услови

Температура: 15-30°C
Влажност: 10-80%RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

AC 100-240V, 50/60Hz

Потрошувачка на енергија

Исклучено: прибл. 0,2 W
Режим на подготвеност (поврзување со компјутер преку USB): прибл. 0,9 W (исклучена лампа за скенирање)
Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 1,6 W (исклучена лампа за скенирање)
Време за премин во режим на подготвеност: 7 минути
Копирање: прибл. 15 W [12][1] Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/9600 инчи

[2] Брзините на печатење документи се просечни вредности добиени од ESAT за тестот за категорија канцеларии за зададениот едностран режим, ISO/IEC 24734.

[3] Брзината за печатење фотографии се базира на зададените поставки со употреба на ISO/JIS-SCID N2 на фотохратија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.

[4] Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со стандардот ISO/IEC 24711. Вредностите се добиени со континуирано печатење.

[5] Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со ISO/IEC 29102. Вредностите се добиени со континуирано печатење.

[6] Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473. При скенирање со висока резолуција, максималната големина на скенирањето е ограничена.

[7] Брзината на скенирање документи во боја се мери според ISO/IEC 24735 анекс C тест табела A. Брзината на скенирањето го означува времето измерено од притиснување на копчето за скенирање на драјверот на скенерот, до исклучување на приказот за статус на екранот.

[8] Брзината за копирање документи во боја се мери врз основа на просекот од sFCOT и sESAT во тестот за перформанси според стандардот ISO/IEC 29183.

[9] Софтверот за печатењето од Full HD видео записи е достапен за MOV и MP4 видео фајлови снимени со одредени дигитални фотоапарати и видеокамери од Canon. Потребно е да се инсталира софтверот кој се испорачува со видео камерите или дигиталните фотоапарати од Canon, со кои е снимен видео записот. За MOV фајлови е потребно: ZoomBrowser EX / ImageBrowser (верзија 6.5 или понова), за MP4 фајлови е потребно: ImageBrowser EX (верзија 1.0 или понова).

[10] За Easy-WebPrint EX е потребен Internet Explorer 8 или понов

[11] При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на фотохартија Plus Glossy II од 10x15cm со користење на зададените поставки.

[12] При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените поставки.

[13] Некои бои може да бидат недостапни во вашиот регион.Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации во врска со потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.