Canon PIXMA MP230 Спецификации

ОПШТИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Главни функции

Печатење, копирање, скенирање

Други функции

Квалитетни фотографии

Што содржи кутијата

"Сè-во-едно" печатач, 2 FINE картриџи, кабел за напојување, водич за инсталација, софтвер и упатство за користење на CD

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧ

Резолуција на печатење

До 4800¹ x 1200 dpi

Машина за печатење

Инк-џет глава за печатење со FINE технологија


Систем од 4 бои со капки мастило од мин. големина од 2pl


2 FINE картриџи со ChromaLife100+

Брзина на печатење на црно-бели документи

ESAT: прибл. 7,0 слики/мин.¹

Брзина на печатење на документи во боја

ESAT: прибл. 4,8 слики/мин.¹

Брзо печатење на фотографии

10x15cm со рабови: прибл. 40 секунди¹

Печатење без рабови

Не е достапно

Двострано печатење

Рачно користење

DIRECT DISC PRINTING

Други функции за печатење

Печатење со вклопување на цела страница, печатење со прилагодување на големина, печатење повеќе страници на еден лист, печатење на брошури, печатење на постери, подредување¹

ПОТРОШУВАЧКА НА МАСТИЛО И СТРАНИЦИ

Стандардни картриџи за мастило

2 FINE картриџи


PG-510 (црна)


CL-511 (бои)

Изборни картриџи за мастило

XL картриџи за голема потрошувачка


PG-512 (црна)


CL-513 (бои)

Траење на резервоар за мастило - печатење на документи

A4 документ во боја¹


Црна боја: 220 страници


Црна боја XL: 401 страници


Бои: 244 страници


Бои XL: 349 страници

Траење на резервоар за мастило - печатење на фотографии

10x15cm фотографија¹


Црна боја: 1550* фотографии


Црна боја XL: 3365* фотографии


Бои: 82 фотографии


Бои XL: 123 фотографии


* Проценета потрошувачка на додаток

ПОДДРШКА ЗА ХАРТИЈА

Видови на хартија

Обична хартија, пликови, фото-хартија Pro Platinum (PT-101), фото-хартија Plus Glossy II (PP-201), фото-хартија Pro Luster (LU-101), фото-хартија Plus Semi-gloss (SG-201), сјајна фото-хартија "Everyday Use" (GP-501), матирана фото-хартија (MP-101), хартија за висока резолуција (HR-101N), хартија за печатење на маички (TR-301), фото налепници (PS-101)

Максимален внес на хартија

Заден фах: 100 листови (макс.)

Големини на хартија

A4, A5, B5, писма, правни, пликови (DL големина или комерцијални #10), 10x15cm, 13x18cm, 20x25cm

Тежина на хартија

Обична хартија: 64 - 105 g/m²


Фото-хартија до прибл. 300 g/m² (специјални медиуми од Canon)

СПЕЦИФИКАЦИИ НА СКЕНЕР

Тип на скенер

CIS скенер во боја, со рамно лежиште

FILM SCANNING

Резолуција на скенер - оптичка

До 600 x 1200 dpi¹

Брзина на скенирање на A4

Прибл. 14 секунди¹

Длабочина на скенирање на боја

Скенирање со рамно лежиште 48-битен влез / 24-битен излез (RGB секоја по 16 бита / 8 бита)

Полутонови/тонови на сиво

Скенирање со рамно лежиште 16-битен влез / 8-битен излез

Компатибилност

TWAIN / WIA

Ефективна широчина на скенирање

A4/LTR (216x297mm)

Препознавање на текст - OCR

Да (софтвер My Image Garden)

Методи и подобрувања за скенирање

Скенирање на документи (PDF, Compact PDF, JPEG, TIFF, PNG), скенирање на фотографии (JPEG, TIFF, PNG), режим за автоматско скенирање, создавање на PDF фајлови со изборна заштита со лозинка, препознавање на текст (OCR), скенирање и спојување, скенирање кон Cloud, скенирање кон е-mail

СПЕЦИФИКАЦИИ НА КОПИР

Брзина на копирање документи во боја

sFCOT: прибл. 30 секунди¹


sESAT: прибл. 1,8 слики/мин.¹

Повеќекратно копирање

макс. 20 копии

ЗУМ

Функции и подобрувања за копирање

Копирање на документи (во боја или црно-бело)

ИНТЕРФЕЈС

Тип и големина на екран

Нема екран

ЈАЗИЦИ НА ЕКРАН

Тип на интерфејс - PC / Mac

Hi-Speed USB (приклучок B)

СОФТВЕР

Вклучен софтвер

MP Driver со Scanning Utility


My Image Garden


Печатење од Full HD видео записи¹


Брзо мени


Easy-WebPrint EX (преземете)²

Поддржани оперативни системи

Windows 8 (32 и 64-битен)


Windows 7 (32 и 64-битен)


Windows Vista (32 и 64-битен)


Windows XP (32-битен)


Mac OS X 10.5.8 - 10.8

Системски предуслови за Windows

Windows 7: 1GHz или побрз процесор, 1GB RAM (32-битен) / 2GB RAM (64-битен)


Windows Vista SP1 или SP2: 1GHz или побрз процесор, 512MB RAM


Windows XP SP3: 300MHz или побрз процесор, 128MB RAM


Пребарувач: Internet Explorer 6 или понов


CD-ROM драјв


Екран: 800 x 600 или подобар

Системски предуслови за Mac

Mac OS X v10.7: Intel Core2Duo (или побрз) процесор, 1GB RAM


Mac OS X v10.6: Intel процесор, 1GB RAM


Mac OS X v10.5.8: Intel процесор, 512MB RAM


Пребарувач: Safari 3 или понов


CD-ROM драјв


Екран: XGA 1024 x 768 или подобар

ФИЗИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Тежина

Прибл. 5,3 kg

Димензии (Ш x Д x В)

444 x 329 x 153mm

Ниво на акустичен шум

Прибл. 44,7 dB¹

Работна температура

5-35°C

Работна влажност

10-90%RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

AC 100-240V, 50/60Hz

Потрошувачка на енергија

Режим на подготвеност: прибл. 0,6 W (исклучена лампа за скенирање)


Исклучено: прибл. 0,4W


Копирање: прибл. 10 W¹

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации во врска со потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните респективни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

За повеќе информации за ChromaLife100+ ве молиме погледнете на www.canon-europe.com/chromalife100

Фуснота

¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи

¹ Брзината на печатење документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

¹ Брзината на печатење документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

¹ Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фото-хартија плус сјајна II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.

¹ Некои функции се достапни само со драјверот за Windows.

¹ Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со стандардот ISO/IEC 24711. Вредностите се добиени со континуирано печатење.

¹ Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со ISO/IEC 29102. Вредностите се добиени со континуирано печатење.

¹ Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473. При скенирање со висока резолуција, големината на скенирањето е ограничена (максимална оптичка резолуција за скенирање на A4 формат изнесува 600dpi).

¹ Брзината на скенирање на документи во боја се мери според ISO/IEC 24735 анекс C тест табела A. Брзината на скенирањето го означува времето измерено од притиснување на копчето за скенирање на драјверот на скенерот, до исклучување на приказот за статус на екранот.

¹ Брзината за копирање на документи во боја се мери врз основа на просекот од sFCOT и sESAT во тестот за перформанси според стандардот ISO/IEC 29183.

¹ Софтверот за печатењето од Full HD видео записи е достапен за MOV и MP4 видео фајлови снимени со одредени дигитални фотоапарати и видео камери од Canon. Потребно е да се инсталира софтверот кој се испорачува со видео камерите или дигиталните фотоапарати од Canon, со кои е снимен видео записот. За MOV фајлови е потребно: ZoomBrowser EX / ImageBrowser (верзија 6.5 или понова), за MP4 фајлови е потребно: ImageBrowser EX (верзија 1.0 или понова).


² За Easy-WebPrint EX е потребен Internet Explorer 7 или понов

¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на 10x15cm фото-хартија Плус сјајна II со користење на зададените подесувања.

¹ При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.