Canon PIXMA MP250 Спецификации

ТИП НА МАШИНА

Достапни функции

Печатење, скенирање, копирање

ФУНКЦИИ НА ПЕЧАТАЧ

Резолуција на печатење

До 4800¹ x 1200 dpi

Механизам на печатење

Инк-џет со 4 мастила, со капки од минимум 2 pl и FINE картриџи

Брзина со квалитет на печатење во фото-лабораторија

Без граници 10 x 15cm: приближ. 56 секунди (стандардно)

Брзина на печатење во црно-бела

ESAT: прибл. 7,0 слики/мин

Брзина на печатење во боја

ESAT: прибл. 4,8 слики/мин

РЕЗОЛУЦИЈА НА ПЕЧАТЕЊЕ

Конфигурација на патрон со мастило

FINE картриџ - PG-510, CL-511 (изборно - PG-512, CL-513)

Век на траење на резервоар за црно мастило

Црно: 220 страници (PG-510), 401 страница (PG-512)¹


Црно: 2955 фотографии* (PG-510), 7275 фотографии* (PG-512) ²


* Проценета потрошувачка на додаток

Век на трање на резервоар за мастило во боја

Во боја: 244 страници (CL-511), 349 страници (CL-513) ¹


Во боја: 83 фотографии (CL-511), 122 фотографии (CL-513) ²

ИЗЕДНАЧУВАЊЕ (DPI)

Тип на медиум

Обична хартија, пликови, фото-хартија Про платинеста (PT-101), фото-хартија Про II (PR-201), фото-хартија Плус сјајна II (PP-201), фото-хартија Плус полусјајна (SG-201), сјајна фото-хартија за "секојдневна употреба" (GP-501), матирана фото-хартија (MP-101), хартија за висока резолуција (HR-101N), трансфер на T-shirt маички (TR-301), фото налепници (PS-101)

Влез за медиум

Заден фах: макс. 100 листови

Големина на медиум

Задна фиока: A4, B5, A5, писма, правни, пликови (DL, COM10), 10 x 15cm, 13 x 18cm, 20 x 25cm

МЕДИУМ

Тежина на медиум

Заден фах: обична хартија 64 до 105 g/m² и специјални Canon медиуми до 300 g/m²

РЕЖИМ ЗА ЗАШТЕДА НА МАСТИЛО

Двострано печатење

Достапно преку рачно работење со користење на обична хартија


(само Windows)

Печатење без рамка

Да (A4, писма, 20 x 25cm, 13 x 18cm, 10 x 15cm)

АВТОМАТСКО СНАБДУВАЊЕ СО ДОКУМЕНТИ (ADF)

Други карактеристики

Photo Optimizer PRO (само Windows), Image Optimizer (само Windows), намалување на фото шум, живописни фотографии, симулирана илустрација, еднобојни ефекти

ФУНКЦИИ НА СКЕНЕР

Тип на скенер

CIS скенер во боја со рамно лежиште

СКЕНИРАЊЕ ФИЛМ

Оптичка резолуција на скенер

До 600 x 1200dpi

Дигитална резолуција на скенер

До 19200 x 19200dpi

ОПТИЧКА РЕЗОЛУЦИЈА НА СКЕНЕР

Длабочина на скенирање бои

48 / 24 бита (RGB секоја по 16 / 8 бита)

Нијанса/Сиви нијанси

16 / 8 бита

Компатибилност

TWAIN / WIA (Windows XP / Windows Vista)

Ефективна ширина за скенирање

A4/LTR

Во пакет со OCR

Да (MP Navigator EX)

Други карактеристики

Директно скенирање, режим на автоматско скенирање, повеќекратно скенирање, креирање/уредување/лозинка на PDF фајл*, Descreen, намалување острина на маска, помош при спојување*, корекција на ориентација на документ, спречување на оцртување на другата страна, корекција на закосени документи, фотографски корекции (корекција на бледи делови, корекција на зрнест ефект, отстранување на прав и гребнатини, корекција на задно осветлување, автоматски тон), корекција на сенки, текст (OCR)


* Функција со MP Navigator EX

ФУНКЦИИ НА УРЕД ЗА КОПИРАЊЕ

Копирање фотографии/во боја

Да

Брзина на копирање документ во боја

FCOT: прибл. 39

БРЗИНА НА КОПИРАЊЕ ВО БОЈА

Повеќекратно копирање

1 до 9 копии, 20 копии

ВРЕМЕ ПОТРЕБНО ЗА ПРВА КОПИЈА (FCOT)

Други карактеристики

Копирање со вклопување на цела страница (копирање без рабови)

ИНТЕРФЕЈС И СОФТВЕР

Тип на интерфејс - компјутер

Hi-Speed USB (приклучок B)

ТИП НА ИНТЕРФЕЈС - МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН / PDA

Поддржан оперативен систем

Windows Vista, Vista SP1 / Windows XP SP2, SP3 / Windows 2000 Professional SP4


Mac OS X v.10.3.9 - v.10.5

Потреби на оперативен систем

Windows Vista, Vista SP1 (1GHz процесор, 512MB RAM) / Windows XP SP2, SP3 и Windows 2000 Professional SP4 (300MHz процесор, 128MB RAM)


Internet Explorer 6- / CD-ROM драјв / 750MB простор на хард диск* / XGA екран 1024x768


* за инсталација на софтверски пакет


Mac OS X v.10.5 (Intel процесор, PowerPC G5, PowerPC G4, 867MHz или побрзо / 512MB), Mac OS X v.10.4 (Intel процесор, PowerPC G5, PowerPC G4, PowerPC G3 / 256MB), Mac OS X v.10.3.9 (Intel процесор, PowerPC G5, PowerPC G4, PowerPC G3 / 128MB)


Mac OS Extended (Journaled), Mac OS Extended


Safari / CD-ROM драјв / 800MB простор на хард диск* / XGA екран 1024x768


* за инсталација на софтверски пакет

КАРАКТЕРИСТИКИ НА УПРАВУВАЧ

Вклучен софтвер

Canon MP Navigator EX, Canon Easy-PhotoPrint EX, Canon Easy-WebPrint EX*,


*Canon Easy-WebPrint EX е достапен за преземање од www.canon-europe.com, потребен е Internet Explorer 7 или понов

WINDOWS 95/98/ME/2000/XP

Димензии (Ш х Д х В)

444 x 331 x 155mm

ПРОСТОР ЗА ПОСТАВУВАЊЕ (ВКЛУЧУВАЈЌИ ФИОКИ)

Опсег на температура

Работни услови: 5° - 35° C

Влажност

Работна влажност: 10 - 90% RH (без кондензација)

Нивоа на акустична бучава

Печатење: прибл. 45,0 dB(A)


При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на 10x15cm фото-хартија Плус сјајна II со користење на зададените подесувања

Тежина

Прибл. 5,8 kg

Извор на напојување

AC 100-240V, 50/60Hz

Потрошувачка на енергија

Режим на подготвеност: прибл. 1,2W (при исклучена лампа за скенирање),


Исклучено: прибл. 0,5W,


Копирање: прибл. 11 W ¹

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење без рабови со фото-лабораториски квалитет со формат 10x15cm се базира на зададената поставеност на драјверот со употреба на ISO/JIS-SCID N2 на медиум - Canon фото-хартија Плус сјајна II

Брзината на печатење документи (слики/мин) на обична хартија се мери врз основа на тестот за категорија канцеларии ISO/IEC 24734.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија

при што не се смета времето на обработка на податоците на компјутерот.

FCOT на обична хартија се мери врз основа на стандардот за тестирање на ISO/IEC 24735 анекс D. ESAT ADF брзината на копирање на обична хартија се мери врз основа на стандардот за тестирање на ISO/IEC 24735.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации во врска со потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните респективни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

За повеќе информации за ChromaLife100+ ве молиме погледнете на www.canon-europe.com/chromalife100

Фуснота

¹ Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со ISO/IEC 24711. Вредностите се добиени со континуирано печатење.


² Континуирано печатење на стандардни Canon фотографии на 10x15cm фото-хартија Плус сјајна II со однапред зададени подесувања со користење на Windows Vista драјвер за печатач во режим за печатење без рабови и Windows Vista Home Premium Photo Gallery. Декларираната потрошувачка на мастило е утврдена врз основа на стандардниот метод на Canon кој се однесува на ISO/IEC 24711.

¹ Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со ISO/IEC 24711. Вредностите се добиени со континуирано печатење.


² Континуирано печатење на стандардни Canon фотографии на 10x15cm фото-хартија Плус сјајна II со однапред зададени подесувања со користење на Windows Vista драјвер за печатач во режим за печатење без рабови и Windows Vista Home Premium Photo Gallery. Декларираната потрошувачка на мастило е утврдена врз основа на стандардниот метод на Canon кој се однесува на ISO/IEC 24711.

¹ При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања

¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи