Canon PIXMA MX495 Спецификации

ОПШТИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Функции

Wi-Fi, печатење, копирање, скенирање, факс, Cloud

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧ

Резолуција на печатење

До 4800¹ x 1200 dpi

Технологија за печатење

2 FINE картриџи (BK, CL)


Инк-џет систем со големина на капка мастило од 2pl (мин.)

Брзина на печатење на црно-бели документи

Прибл. 8,8 слики/мин.¹

Брзина на печатење на документи во боја

Прибл. 4,4 слики/мин.¹

Брзо печатење на фотографии

Без рабови 10x15 см: прибл. 70 секунди¹

Печатење без рабови

Да (A4, писма, 20x25 см, 13x18 см, 10x15 см)

Двострано печатење

Рачно

СПЕЦИФИКАЦИИ НА СКЕНЕР

Тип на скенер

Рамно лежиште и ADF

Резолуција на скенер (оптичка)

До 600 x 1200 dpi¹

Брзина на скенирање на A4

Прибл. 15 секунди¹

Максимална големина на документ

Рамно лежиште: A4, писмо (216x297 мм)


ADF: A4, писмо, правни

Оптичко препознавање на знаци

Да

Длабочина на скенирање (влез / излез)

Во боја: 48 бита / 24 бита


Тонови на сиво: 16 бита / 8 бита

СПЕЦИФИКАЦИИ НА КОПИР

Брзина на копирање - документи во боја

sFCOT: прибл. 28 секунди¹


sESAT: прибл. 3,6 слики/мин.¹


sESAT ADF: прибл. 2,7 слики/мин.¹

Повеќекратно копирање

1 до 99 страници

Зумирање на копија

25-400%

Функции за копирање

Копирање документи, копирање фотографии, копирање со вклопување на цела страница, копирање без рабови

Подесувања за квалитет на копирање

Брзо, стандардно, висококвалитетно

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ФАКС

Вид на факс

Super G3 / во боја

Резолуција на факс

Црно-бело: до 300 x 300dpi


Во боја: 200 x 200 dpi

Брзина на факс

Црно-бело: прибл. 3 сек. (33,6kbps)¹


Во боја: прибл. 1 мин. (33,6kbps)¹

Факс меморија

До 50 страници

КОМПАТИБИЛНИ МАСТИЛА

Стандардни картриџи за мастило

PG-545 (црна)


CL-546 (бои)

Изборни XL картриџи за мастило

PG-545XL (црна)


CL-546XL (бои)

ПОТРОШУВАЧКА НА МАСТИЛО

BK (мастило со црн пигмент)

Црна боја: 180 страници


Црна боја XL: 400 страници

CL (бои - CMY)

Бои: 180 страници


Бои XL: 300 страници

Стандарди за тестирање

ISO/IEC 24711 за страници во боја од A4 документи


Вредностите се добиени со континуирано печатење


* Проценета потрошувачка на додаток

ПОДДРШКА ЗА ХАРТИЈА

Видови на хартија

Обична хартија


Фото-хартија Про платинеста (PT-101)


Фото-хартија плус сјајна II (PP-201)


Фото-хартија Pro Luster (LU-101)


Фото-хартија плус полусјајна (SG-201)


Сјајна фото-хартија за "секојдневна употреба" (GP-501/GP-601)


Матирана фото-хартија (MP-101)

Максимален внес на хартија

Макс. 100 листови обична хартија


Макс. 20 листови фото-хартија

Големини на хартија

A4, A5, B5, писма, правни, 13x18cm, 10x15cm

Тежина на хартија

Обична хартија: 64 - 105 г/м²


Фото-хартија од Canon до 300 г/м² (PT-101)

ИНТЕРФЕЈС

Тип на интерфејс - PC / Mac

Hi-Speed USB (приклучок B)


Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/n


Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка


Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4GHz

Тип на интерфејс - ДРУГО

PIXMA Cloud Link (од паметен телефон / таблет-уред)


Апликација Canon PRINT


Дополнителна компонента за Canon Print Service (Android)


Google Cloud Print


Apple AirPrint


Режим на пристапна точка

СОФТВЕР

Поддржани оперативни системи

Windows 10 (32 и 64-битен)


Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista SP1 и SP2 / XP SP3 32-битен


Mac OS X v10.7.5 или понов

Поддржани системи за мобилни уреди

iOS


Android


Windows RT

Минимални системски предуслови

Windows: простор на хард диск од 3GB, Internet Explorer 8


Mac: интернет врска, простор на хард диск од 1,5GB, Safari 5


Екран: 1024 x 768 XGA

Вклучен софтвер

MP Driver со Scanning Utility


Брзо мени


My Image Garden


Easy-WebPrint EX (дополнителна компонента за IE8 или понова верзија)

ФИЗИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Тип и големина на екран

LCD екран со целосни точки

Јазици на екран

Англиски, германски, француски, италијански, шпански, холандски, португалски, норвешки, шведски, дански, фински, руски, чешки, унгарски, полски, словенски, турски, грчки, јапонски,


едноставен кинески, традиционален кинески, корејски, индонезиски, словачки, естонски, латвиски, литвански, украински, романски, бугарски, хрватски, виетнамски

Автоматски механизам за снабдување со документи

До 20 листови

Димензии (Ш x Д x В)

прибл. 435 x 295 x 189 mm

Тежина

5,9 kg

Извор на напојување со енергија

AC 100-240V, 50/60Hz

Потрошувачка на енергија

Исклучено: прибл.


0,3 WРежим на подготвеност (поврзување со PC преку USB): Прибл. 0,9 W (исклучена лампа за скенирање)


Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 1,6 W (исклучена лампа за скенирање)


Време за премин во режим на подготвеност: 7 минути


Копирање: прибл. 7 W¹

Ниво на акустичен шум (фотографија 4x6)

Прибл. 44,5dB(A)¹

Работна температура

15-30°C

Работна влажност

10-90%RH (без кондензација)

Работен циклус

до 1.000 страници / месечно

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

ðƒð¥ÐéÐÇð¥ÐêÐâð▓ð░Ðçð║ð░Ðéð░ ð¢ð░ ð╝ð░ÐüÐéð©ð╗ð¥Ðéð¥ ð╝ð¥ðÂðÁ ð┤ð░ ÐüðÁ ð╝ðÁð¢Ðâð▓ð░ ð▓ð¥ ðÀð░ð▓ð©Ðüð¢ð¥ÐüÐé ð¥ð┤ ð┐ðÁÐçð░ÐéðÁð¢ð©ÐéðÁ ÐéðÁð║ÐüÐéð¥ð▓ð©/Ðäð¥Ðéð¥ð│ÐÇð░Ðäð©ð©, ð║ð¥ÐÇð©ÐüÐéðÁð¢ð©ð¥Ðé ð░ð┐ð╗ð©ð║ð░Ðåð©Ðüð║ð© Ðüð¥ÐäÐéð▓ðÁÐÇ, ÐÇðÁðÂð©ð╝ð¥Ðé ð¢ð░ ð┐ðÁÐçð░ÐéðÁÐÜðÁ ð© Ðéð©ð┐ð¥Ðé ð¢ð░ ð║ð¥ÐÇð©ÐüÐéðÁð¢ð░ Ðàð░ÐÇÐéð©Ðÿð░.; ðùð░ ð┐ð¥ð▓ðÁУðÁ ð©ð¢Ðäð¥ÐÇð╝ð░Ðåð©ð© ð┐ð¥ð│ð╗ðÁð┤ð¢ðÁÐéðÁ ð¢ð░ www.canon-europe.com/ink/yield

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Фуснота

¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи

¹ Брзината на печатење документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

¹ Брзината на печатење документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

¹ Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фото-хартија плус сјајна II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.

¹ Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473. При скенирање со висока резолуција, големината на скенирањето е ограничена.

¹ Брзината на скенирање на документи во боја се мери според ISO/IEC 29183 Target A. Брзината на скенирањето го означува времето измерено од притиснување на копчето за скенирање на драјверот на скенерот, до моментот на исклучување на приказот за статус на екранот. Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

¹ Наведените брзини на копирање за sFCOT и sESAT претставуваат просечни резултати, добиени со користење на методот за тестирање ISO/IEC 29183. ADF брзината на копирање претставува просечна вредност од ESAT во тестот за општи перформанси за зададениот едностран режим, ISO/IEC 24735, во која не спаѓа времето потребно за копирање на првата серија. Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

¹ Брзината за пренос на факс е добиена врз основа на зададените поставувања со користење на табелата ITU-T No.1 за црно-бел режим, а Canon факс тест во боја за режим во боја. Вистинската брзина на пренос може да се менува во зависност од комплексноста на документот, параметрите за факс на приемната страна, како и од квалитетот на линијата итн.

¹ При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.

¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на 4"x6" фото-хартија Плус сјајна II со користење на зададените подесувања.