Canon PIXMA MX725 Спецификации

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧ

Резолуција на печатење

До 9600¹ x 2400 dpi

Технологија за печатење

5 индивидуални мастила (PGBK, BK, C, M, Y)


Инк-џет FINE глава за печатење со големина на капка мастило од 1pl (мин.)


ChromaLife100+ мастила

Брзина на печатење на црно-бели документи

Прибл. 15,0 слики/мин.¹

Брзина на печатење на документи во боја

Прибл. 10,0 слики/мин.¹

Брзо печатење на фотографии

Без рабови 10x15 см: прибл. 21 секунди¹

Печатење без рабови

Да (A4, писма, 20x25 см, 13x18 см, 10x15 см)

Двострано печатење

Автоматски

СПЕЦИФИКАЦИИ НА СКЕНЕР

Тип на скенер

Скенер во боја со рамно лежиште, ADF и CIS

Резолуција на скенер (оптичка)

До 2400 x 4800 dpi¹

Брзина на скенирање на A4

Прибл. 14 секунди¹

Максимална големина на документ

Рамно лежиште: A4, писмо (216x297 мм)


ADF: A4, писмо, правни

OCR

Да

Длабочина на скенирање (влез / излез)

Во боја: 48 бита / 24 бита


Тонови на сиво: 16 бита / 8 бита

СПЕЦИФИКАЦИИ НА КОПИР

Брзина на копирање документи во боја

sFCOT: прибл. 12 секунди¹


sESAT: прибл. 8,4 слики/мин.¹


sESAT ADF: прибл. 8,0 слики/мин.¹

Повеќекратно копирање

1 до 99 страници

Зумирање на копија

25-400%

Функции за копирање

Копирање документи, копирање фотографии, копирање со вклопување на цела страница, копирање без рабови

Поставки за квалитет на копирање

Брзо, стандардно, висококвалитетно

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ФАКС

Вид на факс

Super G3 / во боја

Резолуција на факс

Црно-бело: до 300 x 300dpi


Во боја: 200 x 200 dpi

Брзина на факс

Црно-бело: прибл. 3 сек. (33,6kbps)¹


Во боја: прибл. 1 мин. (33,6kbps)¹

Факс меморија

До 250 страници

Кодирани броеви за брзо бирање

Макс. 100 локации

Групно бирање

Макс. 99 локации

КОМПАТИБИЛНИ МАСТИЛА

Стандардни картриџи за мастило

PGI-550PGBK (мастило со црн пигмент)


CLI-551BK (црна)


CLI-551C (цијан)


CLI-551M (магента)


CLI-551Y (жолта)

Изборни XL картриџи за мастило

PGI-555PGBK XXL (мастило со црн пигмент)


PGI-550PGBK XL (мастило со црн пигмент)


CLI-551BK XL (црна)


CLI-551C XL (цијан)


CLI-551M XL (магента)


CLI-551Y XL (жолта)

ПОТРОШУВАЧКА НА МАСТИЛО

PBK (мастило со црн пигмент)

Стандардно: 375 страници од документ или 2.300* фотографии


Изборно XL: 620 страници од документ или 4.600* фотографии


Изборно XXL: 1.000 страници од документ или 7.500* фотографии

BK (црна боја)

Стандардно: 1.645* страници од документ или 421* фотографии


Изборно XL: 5.000* страници од документ или 1.130 фотографии

C (цијан)

Стандардно: 332 страници од документ или 121 фотографии


Изборно XL: 700 страници од документ или 270 фотографии

M (магента)

Стандардно: 333 страници од документ или 140 фотографии


Изборно XL: 670 страници од документ или 313 фотографии

Y (жолта)

Стандардно: 329 страници од документ или 120 фотографии


Изборно XL: 700 страници од документ или 271 фотографии

Комбинација (CMY во просек)

Стандардно CMY: 331 страници од документ или 126 фотографии


Изборно XL CMY: 690 страници од документ или 283 фотографии

Стандарди за тестирање

ISO/IEC 24711 за страници во боја од A4 документи


ISO/IEC 29102 за фотографии во боја од 10x15cm без рабови


Вредностите се добиени со континуирано печатење


* Проценета потрошувачка на додаток

ПОДДРШКА ЗА ХАРТИЈА

Видови на хартија

Обична хартија


Пликови (DL, COM10)


Pro Platinum (PT-101) од Canon


Pro Luster (LU-101) од Canon


Plus Glossy II (PP-201) од Canon


Plus Semi-gloss (SG-201) од Canon


Сјајна за "секојдневна употреба" од Canon (GP-501)


Matte (MP-101) од Canon


Хартија за висока резолуција (HR-101N) од Canon


Фото-налепници (PS-101) од Canon


Печатење на маички од Canon (TR-301)

Максимален внес на хартија

Долна касета: макс. 250 листови обична хартија


Горна касета: макс. 20 листови фото-хартија

Големини на хартија

Долна касета: A4, A5, B5, писмо, правни, 20x25cm


Горна касета: 10x15cm, 13x18cm

Тежина на хартија

Обична хартија: 64 - 105 г/м²


Фото-хартија од Canon до 300 г/м² (PT-101)

ИНТЕРФЕЈС

ПОВРЗУВАЊЕ

Поврзување со кабел

Hi-Speed USB


Етернет 10/100Mbps (автоматско префрлување)


Приклучок за USB флеш меморија

Безжично поврзување

Wi-Fi IEEE802.11 b/g/n¹


Bluetooth вер. 2.0 (изборен USB адаптер)


Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4GHz

Поддршка за апликации

Апликација PIXMA Printing Solutions¹


Apple AirPrint


Google Cloud Print


Безжичен PictBridge


Печатење од е-mail

СОФТВЕР

Поддржани оперативни системи

Windows 10 (32 и 64-битен)


Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista SP1 и SP2 / XP SP3 32-битен


Mac OS X v10.6.8 или понов

Поддржани системи за мобилни уреди

iOS (апликација PIXMA Printing Solutions, AirPrint)


Android (апликација PIXMA Printing Solutions)


Windows RT

Минимални системски предуслови

Windows: Internet Explorer 8, поврзување на интернет или CD-ROM


Mac: Safari 5 и поврзување на интернет


Екран: 1024 x 768 XGA

Вклучен софтвер

MP Driver со Scanning Utility


Брзо мени


My Image Garden


Easy-WebPrint EX (дополнителна компонента за IE8 или понова верзија)

ФИЗИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Тип и големина на екран

TFT екран во боја од 6,2cm со панел со двојна функција

Јазици на екран

Англиски, Германски, Француски, Италијански, Шпански, Холандски, Португалски, Норвешки, Шведски,


Дански, Фински, Руски, Чешки, Унгарски, Полски, Словенски, Турски, Грчки,


Словачки, Естонски, Латвиски, Литвански, Украински, Романски, Бугарски, Јапонски,


едноставен Кинески, традиционален Кинески, Корејски, Индонезиски

Автоматски механизам за снабдување со документи

До 35 листови, автоматски 2-стран

Димензии (Ш x Д x В)

491 x 396 x 231mm

Тежина

11,7kg

Извор на напојување со енергија

AC 100-240V, 50/60Hz

Потрошувачка на енергија

Исклучено: прибл. 0,4 W


Режим на подготвеност (поврзување со PC преку USB): Прибл. 1,0 W (исклучена лампа за скенирање)


Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 2,7 W (исклучена лампа за скенирање)


Време за премин во режим на подготвеност: 7 минути


Копирање: прибл. 17 W¹

Ниво на акустичен шум

Прибл. 44,0 dB(A)¹

Operating Temperature

15-30°C

OPERATING HUMIDITY

Препорачани работни услови

5-95%RH (без кондензација)

Работен циклус

до 12.000 страници / месечно

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За повеќе информации погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За повеќе информации погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Фуснота

¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/9600 инчи.

¹ Брзината на печатење документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

¹ Брзината на печатење документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

¹ Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фото-хартија плус сјајна II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.

¹ Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473. При скенирање со висока резолуција, големината на скенирањето е ограничена.

¹ Брзината на скенирање на документи во боја се мери според ISO/IEC 24735 анекс C тест табела A. Брзината на скенирањето го означува времето измерено од притиснување на копчето за скенирање на драјверот на скенерот, до исклучување на приказот за статус на екранот.

¹ Брзината за копирање на документи во боја се мери врз основа на просекот од sFCOT и sESAT во тестот за перформанси според стандардот ISO/IEC 29183.

¹ Брзината за пренос на факс е добиена врз основа на зададените поставувања со користење на табелата ITU-T No.1 за црно-бел режим, а Canon факс тест во боја за режим во боја. Вистинската брзина на пренос може да се менува во зависност од комплексноста на документот, параметрите за факс на приемната страна, како и од квалитетот на линијата итн.

¹ Фреквентен опсег на Wi-Fi: 2,4GHz, Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка.

¹ PIXMA Printing Solutions е бесплатна апликација од Canon за паметни телефони и таблет уреди. Не е достапно во одредени земји или региони.

¹ При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.

¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на 10x15 см фото-хартија Плус сјајна II со користење на зададените подесувања.

¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/9600 инчи.

¹ Брзината на печатење документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

¹ Брзината на печатење документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

¹ Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фото-хартија плус сјајна II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.

¹ Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473. При скенирање со висока резолуција, големината на скенирањето е ограничена.

¹ Брзината на скенирање на документи во боја се мери според ISO/IEC 24735 анекс C тест табела A. Брзината на скенирањето го означува времето измерено од притиснување на копчето за скенирање на драјверот на скенерот, до исклучување на приказот за статус на екранот.

¹ Брзината за копирање на документи во боја се мери врз основа на просекот од sFCOT и sESAT во тестот за перформанси според стандардот ISO/IEC 29183.

¹ Брзината за пренос на факс е добиена врз основа на зададените поставувања со користење на табелата ITU-T No.1 за црно-бел режим, а Canon факс тест во боја за режим во боја. Вистинската брзина на пренос може да се менува во зависност од комплексноста на документот, параметрите за факс на приемната страна, како и од квалитетот на линијата итн.

¹ Фреквентен опсег на Wi-Fi: 2,4GHz, Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка.

¹ PIXMA Printing Solutions е бесплатна апликација од Canon за паметни телефони и таблет уреди. Не е достапно во одредени земји или региони.

¹ При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.

¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на 10x15 см фото-хартија Плус сјајна II со користење на зададените подесувања.