Canon PIXMA MX925 Спецификации

ОПШТИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Достапни функции

Печатење, копирање, скенирање и испраќање факс со можност за поврзување преку Wi-Fi и етернет, печатење од мобилен телефон, поддршка за AirPrint, печатење преку интернет, директно печатење со TFT екран од 7,5 cm, 2-страно печатење, фотографии со фото-лабораториски квалитет, директно печатење на диск, скенирање кон Cloud и 2-стран ADF механизам за 35 страници.

Што содржи кутијата

"Сè-во-едно" печатач, 5 картриџи за мастило, CD фах, кабел за напојување, телефонски кабел, водич за инсталација, софтвер и упатство за користење на CD

ПЕЧАТАЧ

Резолуција на печатење

До 9600 ¹ x 2400 dpi

Машина за печатење

Инк-џет, 5 единечни мастила, 5-боен систем со големина на капки од минимум 1 pl, FINE глава за печатење и ChromaLife100+ систем

Брзина на печатење на црно-бели документи

ESAT: прибл. 15,0 слики/мин. ¹

Брзина на печатење на документи во боја

ESAT: прибл. 10,0 слики/мин. ¹

Брзо печатење на фотографии

Без рабови 10x15 см: прибл. 21 секунда (стандардно) ¹

Двострано печатење

Автоматско 2-страно печатење

Печатење без рабови

Да (A4, писма, 20x25cm, 13x18cm, 10x15cm)

Директно печатење на дискови

Да (вклучен софтвер)

Други функции за печатење

Печатење во стандардна големина, печатење без рабови, печатење со вклопување на цела страница, печатење со прилагодување на големина, печатење повеќе страници на еден лист, печатење на брошури, печатење на постери, подредување ¹

КОМПАТИБИЛНИ МАСТИЛА

Стандардни картриџи за мастило

5 одделни резервоари за мастило:


PGI-550PGBK (мастило со црн пигмент)


CLI-551BK (црна)


CLI-551C (цијан)


CLI-551M (магента)


CLI-551Y (жолта)

Изборни картриџи за мастило

Изборни XL резервоари за мастило за голема потрошувачка:


PGI-550PGBK XL (мастило со црн пигмент)


PGI-555PGBK XXL (мастило со црн пигмент)


CLI-551BK XL (црна)


CLI-551C XL (цијан)


CLI-551M XL (магента)


CLI-551Y XL (жолта)

ПОТРОШУВАЧКА НА МАСТИЛО

PBK (мастило со црн пигмент)

Стандардно: 375 страници од документ или 2.300* фотографии


Изборно XL: 620 страници од документ или 4.600* фотографии


Изборно XXL: 1.000 страници од документ или 7.500* фотографии

BK (црна боја)

Стандардно: 1.645* страници од документ или 421* фотографии


Изборно XL: 5.000* страници од документ или 1.130 фотографии

C (цијан)

Стандардно: 332 страници од документ или 121 фотографии


Изборно XL: 700 страници од документ или 270 фотографии

M (магента)

Стандардно: 333 страници од документ или 140 фотографии


Изборно XL: 670 страници од документ или 313 фотографии

Y (жолта)

Стандардно: 329 страници од документ или 120 фотографии


Изборно XL: 700 страници од документ или 271 фотографии

Комбинација (CMY во просек)

Стандардно CMY: 331 страници од документ или 126 фотографии


Изборно XL CMY: 690 страници од документ или 283 фотографии

Стандарди за тестирање

ISO/IEC 24711 за страници во боја од A4 документи


ISO/IEC 29102 за фотографии во боја од 10x15cm без рабови


Вредностите се добиени со континуирано печатење


* Проценета потрошувачка на додаток

ПОДДРШКА ЗА ХАРТИЈА

Тип на хартија

Обична хартија, пликови, фото-хартија Pro Platinum (PT-101), фото-хартија Plus Glossy II (PP-201), фото-хартија Pro Luster (LU-101), фото-хартија Plus Semi-gloss (SG-201), сјајна фото-хартија "Everyday Use" (GP-501), матирана фото-хартија (MP-101), хартија за висока резолуција (HR-101N), хартија за печатење на маички (TR-301), фото налепници (PS-101)

Максимален внес на хартија

Долна касета: макс. 250 листови (обична хартија)


Горна касета: макс. 20 листови (фото хартија)


Фах за директно печатење на диск: 1 CD, DVD или Blu-Ray диск со можност за печатење

Големини на хартија

Долна касета: A4, A5, B5, писма, правни, пликови (DL големина или комерцијални #10), 20x25cm


Горна касета: 10x15cm, 13x18cm

Тежина на хартија

Долна касета: обична хартија: 64 - 105 g/m², фото хартија до прибл. 300 g/m² (специјални медиуми од Canon, PT-101)


Горна касета: фото-хартија до прибл. 300 g/m² (специјални медиуми од Canon, PT-101)

ФАКС

Самостоен факс

Да

PC факс

Win: преку факс-модем (во MFP)*


Mac: не е достапно


*1 локација, само ц/б пренос

Факс во боја

Да

Брзина на пренос црно-бело/во боја

Црно-бело: прибл. 3 сек./страница (33,6kbps)


(врз основа на зададените подесувања со користење на ITU-T табела бр.1) ¹


Во боја: прибл. 1 мин./страница (33,6kbps)


(врз основа на зададените подесувања со користење на Canon факс тест во боја) ¹

Брзина на модем

Максимум 33,6kbps (автоматско намалување)

Метод за компресија црно-бело/во боја

Црно-бело: MH, MR, MMR


Во боја: JPEG

Мемориски пренос

Да

Резолуција на факс

Црно-бело: 8 пиксели/mm x 3,85 реда/mm (стандардно), 8 пиксели/mm x 7,7 реда/mm (фино), 300dpi x 300dpi (екстра фино)


Во боја: 200 x 200 dpi (фото)

Градација на тонови на сиво / боја

Црно-бело: 256 нивоа


Во боја: 24 бита (полна боја) (RGB секоја по 8 бита)

Факс меморија

До 250 страници (бројот на страници се базира на ITU-T табела бр.1 или табела бр.1 од Canon факс стандардот)

Меморирани броеви за бирање

Макс. 100 локации

Групно бирање

Макс. 99 локации

Повторно бирање

Да

Автоматски преклопник факс/тел

Да

Поврзување со телефонска секретарка

Да

Режим на корекција на грешка (ECM)

Да, компатибилност со ITU-T T.30

Телефонска слушалка

Не

Извештаи

Извештај за активност, листа на податоци на корисници, листа на групни броеви, листа на телефонски броеви, мемориска листа, листа на отфрлени броеви, листа на повици

СКЕНЕР

Тип на скенер

Скенер во боја со рамно лежиште, ADF и CIS

Скенирање на филмови

нема

Резолуција на скенер - оптичка

До 2400 x 4800 dpi ¹

Брзина на скенирање на A4

Прибл. 14 секунди ¹

Длабочина на скенирање на боја

Скенирање со рамно лежиште 48-битен влез / 24-битен излез (RGB секоја по 16 бита / 8 бита)

Полутонови/тонови на сиво

Скенирање со рамно лежиште 16-битен влез / 8-битен излез

Компатибилност

TWAIN / WIA

Ефективна широчина на скенирање

Рамно лежиште: A4/LTR (216x297mm) ADF: A4,LTR, LGL

Препознавање на текст - OCR

Да (My Image Garden)

КОПИР

Брзина на копирање документи во боја

sFCOT: прибл. 12 секунди ¹


sESAT: прибл. 8,4 слики/мин. ¹

Повеќекратно копирање

1 до 99 страници

Зум

25-400% , однапред поставен сооднос

Функции и подобрувања за копирање

Копирање документи, копирање фотографии, копирање со вклопување на цела страница, копирање без рабови

ИНТЕРФЕЈС

Тип и големина на екран

TFT екран во боја од 7,5cm со панел со двојна функција

Јазици на екран

Англиски, Германски, Француски, Италијански, Шпански, Холандски, Португалски, Норвешки, Шведски,


Дански, Фински, Руски, Чешки, Унгарски, Полски, Словенски, Турски, Грчки,


Словачки, Естонски, Латвиски, Литвански, Украински, Романски, Бугарски, Јапонски,


едноставен Кинески, традиционален Кинески, Корејски, Индонезиски

Тип на интерфејс - PC / Mac

Hi-Speed USB (‘B’ тип на приклучок)


Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/n


Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP


Етернет: IEEE802.3u (100BASE-TX), IEEE802.3(10BASE-T), 10/100Mbps (автоматско префрлување)


Bluetooth v2.0(изборно): максимална брзина 1,44Mbps (JPEG, само PNG, OPP, BIP)


Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4GHz

Тип на интерфејс - не е за PC

USB флеш меморија (‘A’ тип на приклучок)


Уреди со EPP-Android и Windows RT, iEPP-iPhone, iPod touch и iPad ¹


Apple AirPrint


PIXMA Cloud Link


Google Cloud Print


PictBridge (LAN и безжичен LAN)

СОФТВЕР

Поддржани оперативни системи

Windows 10 (32 и 64-битен)


Windows 8 (32 и 64-битен)


Windows RT


Windows 7 (32 и 64-битен)


Windows Vista (32 и 64-битен)


Windows XP (32-битен)


Mac OS X v10.6.8 или понова

Вклучен софтвер

My Image Garden со печатење од HD видео записи ¹, Scanning Utility, Easy-WebPrint EX ² (преземете) и Quick Menu со пристап до CREATIVE PARK PREMIUM

ФИЗИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Автоматски механизам за снабдување со документи (ADF)

2-страно до 35 страници

Димензии (Ш x Д x В)

Прибл. 491 x 396 x 231 mm

Тежина

Прибл. 11,7 kg

Температурен опсег

Работни услови: 5-35°C

Влажност

Работна влажност: 10-90%RH (без кондензација)

Ниво на акустичен шум

Прибл. 44,0 dB(A) ¹

Извор на напојување со енергија

AC 100-240V, 50/60Hz

Потрошувачка на енергија

Исклучено: прибл.


0,4 W


Режим на подготвеност (поврзување со компјутер преку USB): прибл. 1,1 W (исклучена лампа за скенирање)


Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 2,1 W (исклучена лампа за скенирање)


Време за премин во режим на подготвеност: 7 минути


Копирање: прибл. 17 W ¹

Работен циклус

До 12.000 страници / месечно

Одрекување од одговорност

Стандардни одрекувања на одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

ðƒð¥ÐéÐÇð¥ÐêÐâð▓ð░Ðçð║ð░Ðéð░ ð¢ð░ ð╝ð░ÐüÐéð©ð╗ð¥Ðéð¥ ð╝ð¥ðÂðÁ ð┤ð░ ÐüðÁ ð╝ðÁð¢Ðâð▓ð░ ð▓ð¥ ðÀð░ð▓ð©Ðüð¢ð¥ÐüÐé ð¥ð┤ ð┐ðÁÐçð░ÐéðÁð¢ð©ÐéðÁ ÐéðÁð║ÐüÐéð¥ð▓ð©/Ðäð¥Ðéð¥ð│ÐÇð░Ðäð©ð©, ð║ð¥ÐÇð©ÐüÐéðÁð¢ð©ð¥Ðé ð░ð┐ð╗ð©ð║ð░Ðåð©Ðüð║ð© Ðüð¥ÐäÐéð▓ðÁÐÇ, ÐÇðÁðÂð©ð╝ð¥Ðé ð¢ð░ ð┐ðÁÐçð░ÐéðÁÐÜðÁ ð© Ðéð©ð┐ð¥Ðé ð¢ð░ ð║ð¥ÐÇð©ÐüÐéðÁð¢ð░ Ðàð░ÐÇÐéð©Ðÿð░.; ðùð░ ð©ð¢Ðäð¥ÐÇð╝ð░Ðåð©ð© ð▓ð¥ ð▓ÐÇÐüð║ð░ Ðüð¥ ð┐ð¥ÐéÐÇð¥ÐêÐâð▓ð░Ðçð║ð░Ðéð░ ð┐ð¥ð│ð╗ðÁð┤ð¢ðÁÐéðÁ ð¢ð░ www.canon-europe.com/ink/yield

Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

За повеќе информации за ChromaLife100+ ве молиме погледнете на www.canon-europe.com

Фуснота

¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/9600 инчи

¹ Брзината на печатење документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

¹ Брзината на печатење документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

¹ Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фото-хартија плус сјајна II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.

¹ Некои функции се достапни само со драјверот за Windows.

¹ Вистинската брзина на пренос може да се менува во зависност од комплексноста на документот, параметрите за факс на приемната страна, како и од квалитетот на линијата.

¹ Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473. При скенирање со висока резолуција, големината на скенирањето е ограничена.

¹ Брзината на скенирање на документи во боја се мери според ISO/IEC 24735 анекс C тест табела A. Брзината на скенирањето го означува времето измерено од притиснување на копчето за скенирање на драјверот на скенерот, до исклучување на приказот за статус на екранот.

¹ Брзината за копирање на документи во боја се мери врз основа на просекот од sFCOT и sESAT во тестот за перформанси според стандардот ISO/IEC 29183.

¹ Потребно е поврзување преку Wi-Fi мрежа и инсталирање на бесплатната апликација од Canon: EPP за Android, Windows RT и iEPP за iOS. Не е достапно во одредени земји или региони.

¹ Софтверот за печатењето од Full HD видео записи е достапен за MOV и MP4 видео фајлови снимени со одредени дигитални фотоапарати и видео камери од Canon. Потребно е да се инсталира софтверот кој се испорачува со видео камерите или дигиталните фотоапарати од Canon, со кои е снимен видео записот. За MOV фајлови е потребно: ZoomBrowser EX / ImageBrowser (верзија 6.5 или понова), за MP4 фајлови е потребно: ImageBrowser EX (верзија 1.0 или понова).


² За Easy-WebPrint EX е потребен Internet Explorer 7 или понов

¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на 10x15 см фото-хартија Плус сјајна II со користење на зададените подесувања.

¹ При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.