Canon PIXMA PRO-1 Спецификации

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТЕЊЕ

Резолуција на печатење

До 4800¹ x 2400 dpi

Машина за печатење

Инк-џет систем со 12 единечни мастила


LUCIA мастила со Chroma Optimizer


Глава за печатење FINE со големина на капки од 4pl

Брзина на печатење со фото-лабораториски квалитет

A3+ (SG-201 or PP-201): прибл. 2 мин. 55 сек.¹


A3+ (PT-101 во боја или црно-бело): прибл. 4 мин. 20 сек.¹

Печатење без рабови

Да (A3+, A3, A4, писма, 36 x 43cm, 25 x 30cm, 20 x 25cm, 13 x 18cm и 10 x 15cm големина)¹

Директно печатење на дискови

Стандардно достапно

Двострано печатење

Достапно само преку рачно работење

Карактеристики на драјвер

Црно-бело печатење, живописни фотографии, рачно прилагодување на бои, опција за проѕирен прекривен слој, намалување на фото шум, еднобојни ефекти, подредување, печатење повеќе страници на еден лист, печатење на брошури, печатење на постери, печатење со прилагодување на големина (20-400%), печатење со вклопување на цела страница, тивок режим, поставувања за автоматско исклучување¹

ПОТРОШУВАЧКА НА МАСТИЛО И СТРАНИЦИ

Конфигурација на картриџ за мастило

12 одделни резервоари за мастило:


PGI-29PBK (фото црна)


PGI-29MBK (мат црна)


PGI-29DGY (темно сива)


PGI-29GY (сива)


PGI-29LGY (светло сива)


PGI-29C (цијан)


PGI-29PC (фото цијан)


PGI-29M (магента)


PGI-29PM (фото магента)


PGI-29Y (жолта)


PGI-29R (црвена)


PGI-29CO (Chroma Optimizer)

Траење на резервоар за мастило - печатење на фотографии од 10x15cm

Број на фотографии од 10x15cm¹


Фото црна: 1225 фотографии*


Мат црна: 1345 фотографии*


Темно сива: 670 фотографии


Сива боја: 790 фотографии


Светло сива: 1320 фотографии


Цијан: 1800 фотографии*


Фото цијан: 1375 фотографии


Магента: 1755 фотографии*


Фото магента: 1055 фотографии


Жолта боја: 1280 фотографии


Црвена боја: 2460 фотографии*


Chroma Optimiser: 429 фотографии


* Проценета потрошувачка на додаток

Траење на резервоар за мастило - печатење на A3+ фотографии

Број на A3+ фотографии во боја¹


Фото црна: 111 фотографии


Мат црна: 505 фотографии*


Темно сива: 119 фотографии


Сиво: 179 фотографии


Светло сива: 352 фотографии*


Цијан: 230 фотографии


Фото-цијан: 400 фотографии*


Магента: 281 фотографии


Фото-магента: 228 фотографии


Жолто: 290 фотографии


Црвено: 454 фотографии*


Chroma Optimiser: 90 фотографии


* Проценета потрошувачка на додаток

ПОДДРШКА ЗА ХАРТИЈА

Видови на хартија

Обична хартија


Pro Platinum (PT-101) од Canon


Pro Luster (LU-101) од Canon


Pro Premium Matt (PM-101) од Canon


Plus Glossy II (PP-201) од Canon


Plus Semi-gloss (SG-201) од Canon


Matte (MP-101) од Canon


Museum Etching (FA-ME1) од Canon


Фото-налепници (PS-101) од Canon


Други хартии за фина уметност, платно и сјајна фото-хартија¹

Максимален внес на хартија

Заден фах: макс. 150 листови


Рачен механизам за снабдување: 1 лист


Фах за директно печатење на диск: 1 CD, DVD или Blu-Ray диск со можност за печатење

Големини на хартија

Заден фах: A3+, A3, A4, A5, B4, B5, писма, правни, 25x30cm (10x12"), 20x25cm (8x10"), 13x18cm, 10x15cm


Рачен механизам за снабдување: A3+, A3, A4, писма, 36x43cm (14x17"), 25x30cm (10x12"), 20x25cm (8x10")

Тежина на хартија

Заден фах: обична хартија (64 до 105 g/m²) и поддржани специјални Canon медиуми до прибл. 300 g/m²


Рачен механизам за снабдување: специјални Canon медиуми до прибл. 350 g/m² и 0,6 mm

ИНТЕРФЕЈС

Тип на интерфејс - PC / Mac

Етернет: 10/100Mbps (автоматско префрлување)


Hi-Speed USB 2.0 (приклучок B)

Тип на интерфејс - не е за PC

USB PictBridge

СОФТВЕР

Вклучен софтвер

Драјвер за Windows и Mac


Дополнителна компонента за Print Studio Pro¹


Colour Management Tool Pro (преземете)


My Image Garden со печатење од Full HD видео записи²


Easy-WebPrint EX (преземете)³


Брзо мени

Поддржани оперативни системи

Windows 10 (32 и 64-битен)


Windows 8 (32 и 64-битен)


Windows RT


Windows 7 (32 и 64-битен)


Windows Vista (32 и 64-битен)


Windows XP (32-битен)


Mac OS X v10.4.11 или понов

Системски предуслови за Windows

Windows 7: 1GHz или побрз процесор, 1GB RAM (32-битен) / 2GB RAM (64-битен)


Windows Vista (32 и 64 -битен): 1GHz или побрз процесор, 512MB RAM


Windows XP SP2, SP3: 300MHz или побрз процесор, 128MB RAM


Пребарувач: Internet Explorer 6 или понов


CD-ROM драјв


Екран: 800 x 600 или подобар

Системски предуслови за Mac

Mac OS X v10.6: Intel процесор, 1GB RAM


Mac OS X v10.5: Intel или PowerPC процесор (G4, G5, 867MHz или побрз)


Mac OS X v10.4.11: Intel или PowerPC процесор (G5, G4, G3), 256MB RAM


Пребарувач: Safari 3 или понов


CD-ROM драјв


Екран: XGA 1024 x 768 или подобар

ФИЗИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Извор на напојување со енергија

AC 100-240V, 50 / 60Hz

Потрошувачка на енергија

Исклучено: прибл. 0,4 W


Режим на подготвеност (поврзување со компјутер преку USB): прибл. 1,6 W


Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 1,8 W


Време за премин во режим на подготвеност: 2 минути


Печатење: прибл. 24W¹

Температурен опсег

Работни услови: 5° - 35° C

Влажност

Работна влажност: 10 - 90% RH (без кондензација)

Ниво на акустичен шум

Прибл. 35,5 dB(A)¹

Димензии (Ш x Д x В)

695 x 462 x 239 mm

Тежина

Прибл. 27,7 kg

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации во врска со потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации во врска со потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

Фуснота

¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи.

¹ 11"X14" слика отпечатена со рабови на A3+ хартија со зададени подесувања при користење на ISO/JIS-SCID N2.

¹ При печатење на хартиi за фина уметност, горните и долните маргини изнесуваат најмалку 30mm.

¹ Некои функции се достапни само со драјверот за Windows.

¹ Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со ISO/IEC 29102. Вредностите се добиени со континуирано печатење.

¹ При континуирано печатење на шаблонот ISO/JIS-SCID N2 со големина од 11"x14" на A3+ фото-хартија Pro Platinum (PT-101) со однапред зададени подесувања со користење на драјвер за печатач за Windows 7 и Photoshop CS4.

¹ Поддршка за голем број видови хартија кои не се произведени од Canon. ICC профилите и упатство за печатење на уметничка хартија можат да се превземат од http://software.canon-europe.com/

¹ Print Studio Pro е дополнителна компонента за софтверите за печатење Digital Photo Professional (3.12 или понов) од Canon, Adobe Photoshop (CS4 или понов), Adobe Photoshop Elements (8 или понов), Adobe Photoshop Lightroom (2.7 или понов).


² Софтверот за печатењето од Full HD видео записи е достапен за MOV и MP4 видео фајлови снимени со дигитални фотоапарати и видео камери од Canon. Потребно е да се инсталира софтверот кој се испорачува со видео камерите или дигиталните фотоапарати од Canon, со кои е снимен видео записот. За MOV фајлови е потребно: ZoomBrowser EX / ImageBrowser (верзија 6.5 или понова), за MP4 фајлови е потребно: ImageBrowser EX (верзија 1.0 или понова).


³ За Easy-WebPrint EX е потребен Internet Explorer 7 или понов.

¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на обична хартија со големина A4 со користење на зададените подесувања.

¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на 10x15 см фото-хартија Плус сјајна II со користење на зададените подесувања.

¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи.

¹ 11"X14" слика отпечатена со рабови на A3+ хартија со зададени подесувања при користење на ISO/JIS-SCID N2.

¹ При печатење на хартиi за фина уметност, горните и долните маргини изнесуваат најмалку 30mm.

¹ Некои функции се достапни само со драјверот за Windows.

¹ Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со ISO/IEC 29102. Вредностите се добиени со континуирано печатење.

¹ При континуирано печатење на шаблонот ISO/JIS-SCID N2 со големина од 11"x14" на A3+ фото-хартија Pro Platinum (PT-101) со однапред зададени подесувања со користење на драјвер за печатач за Windows 7 и Photoshop CS4.

¹ Поддршка за голем број видови хартија кои не се произведени од Canon. ICC профилите и упатство за печатење на уметничка хартија можат да се превземат од http://software.canon-europe.com/

¹ Print Studio Pro е дополнителна компонента за софтверите за печатење Digital Photo Professional (3.12 или понов) од Canon, Adobe Photoshop (CS4 или понов), Adobe Photoshop Elements (8 или понов), Adobe Photoshop Lightroom (2.7 или понов).


² Софтверот за печатењето од Full HD видео записи е достапен за MOV и MP4 видео фајлови снимени со дигитални фотоапарати и видео камери од Canon. Потребно е да се инсталира софтверот кој се испорачува со видео камерите или дигиталните фотоапарати од Canon, со кои е снимен видео записот. За MOV фајлови е потребно: ZoomBrowser EX / ImageBrowser (верзија 6.5 или понова), за MP4 фајлови е потребно: ImageBrowser EX (верзија 1.0 или понова).


³ За Easy-WebPrint EX е потребен Internet Explorer 7 или понов.

¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на обична хартија со големина A4 со користење на зададените подесувања.

¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на 10x15 см фото-хартија Плус сјајна II со користење на зададените подесувања.