Canon PIXMA PRO-10 Спецификации

ФУНКЦИИ НА ПЕЧАТАЧ

Резолуција на печатење

До 4800¹ x 2400 dpi

Машина за печатење

Инк-џет, 10 единечни мастила, систем на мастила LUCIA со Chroma Optimizer, големина на капки од 4pl и глава за печатење FINE.

Брзина на печатење со фото-лабораториски квалитет

A3+: прибл. 3m 35s PP-201, LU-101, PP-201 ¹


A3+: прибл. 5m 20s PT-101 ¹

Конфигурација на картриџ за мастило

10 одделни резервоари за мастило:


PGI-72PBK (фото црна)


PGI-72MBK (мат црна)


PGI-72GY (сива)


PGI-72C (цијан)


PGI-72M (магента)


PGI-72Y (жолта)


PGI-72PC (фото цијан)


PGI-72PM (фото магента)


PGI-72R (црвена)


PGI-72CO (Chroma Optimizer)

BLACK INK TANK LIFE

Траење на резервоарите за мастило

10x15 фотографија¹


Фото црна: 510 фотографии*


Мат црна: 1640 фотографии*


Сива боја: 165 фотографии


Цијан: 525 фотографии*


Магента: 710 фотографии*


Жолта боја: 377 фотографии


Фото цијан: 351 фотографија


Фото магента: 303 фотографии


Црвена боја: 1045 фотографии*


Chroma Optimizer: 165 фотографии


A3+ фотографија²


Фото црна: 44 фотографии


Мат црна: 202 фотографии*


Сива боја: 31 фотографија


Цијан: 73 фотографии


Магента: 85 фотографии


Жолта боја: 85 фотографии


Фото цијан: 89 фотографии*


Фото магента: 69 фотографии


Црвена боја: 144 фотографии*


Chroma Optimizer: 31 фотографија


*Проценета потрошувачка на додаток

Тип на медиум

Обична хартија, фина уметничка хартија "Museum Etching" (FA-ME1), фото-хартија Pro Platinum (PT-101), фото-хартија Plus Glossy II (PP-201), фото-хартија Pro Luster (LU-101), фото-хартија Plus Semi-gloss (SG-201), матирана фото-хартија (MP-101), фото-налепници (PS-101), друга фина уметничка и сјајна фото-хартија ¹

Внес на медиум

Заден фах: макс. 150 листови


Рачен механизам за снабдување: 1 лист


Фах за директно печатење на диск: 1 CD, DVD или Blu-Ray диск со можност за печатење

Големина на медиум

Заден фах: A3+, A3, A4, A5, B4, B5, писма, правни, 25x30cm (10x12"), 20x25cm (8x10"), 13x18cm (5x7"), 10x15cm (4x6")


Рачен механизам за снабдување: A3+, A3, A4, писма, 36x43cm (14x17"), 25x30cm (10x12"), 20x25cm (8x10")

Тежина на медиум

Заден фах: обична хартија (64 до 105 g/m²), фото хартија до прибл. 300 g/m² (специјални медиуми од Canon)


Рачен механизам за снабдување: специјални Canon медиуми до прибл. 350 g/m² и 0,6 mm

Печатење на DVD / CD

Да (вклучен софтвер)

Двострано печатење

Достапно само преку рачно работење

Печатење без рабови

Да (A3+, A3, A4, писма, 36x43cm, големини од 25x30cm, 20x25cm, 13x18cm, и 10x15cm)¹

ИНТЕРФЕЈС И СОФТВЕР

Тип на интерфејс - PC

Hi-Speed USB 2.0 (приклучок B)


Етернет: 10/100Mbps (автоматско префрлување)


Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/n


Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка

Тип на интерфејс - фотоапарат

Приклучок за директно печатење: директно печатење фотографии од дигитални фотоапарати и камери компатибилни со PictBridge.

Тип на интерфејс - мобилен телефон / PDA

Уреди со Android¹, iPhone, iPod touch и iPad ²


Apple AirPrint


Печатење фотографии преку USB со PictBridge

Поддржани оперативни системи

Windows 8 (32 и 64-битен)


Windows RT


Windows 7 (32 и 64-битен)


Windows Vista (32 и 64-битен)


Windows XP (32-битен)


Mac OS X 10.5.8 - 10.8

Минимални системски предуслови

Windows 7: 1GHz или побрз процесор, 1GB RAM (32-битен) / 2GB RAM (64-битен)


Windows Vista SP1 или SP2: 1GHz или побрз процесор, 512MB RAM


Windows XP SP3: 300MHz или побрз процесор, 128MB RAM


Пребарувач: Internet Explorer 6 или понов


CD-ROM драјв


Екран: 800 x 600 или подобар


Mac OS X v10.7: Intel Core2Duo (или побрз) процесор, 1GB RAM


Mac OS X v10.6: Intel процесор, 1GB RAM


Mac OS X v10.5.8: Intel процесор, 512MB RAM


Пребарувач: Safari 3 или понов


CD-ROM драјв


Екран: XGA 1024 x 768 или подобар

Карактеристики на драјвер

Печатење без рабови, црно-бели фотографии, опција за проѕирен прекривен слој, рачно прилагодување на бои, подредување, печатење повеќе страници на еден лист, печатење на брошури, печатење на постери, печатење со прилагодување на големина (20-400%), печатење со вклопување на цела страница, тивок режим, автоматско исклучување ¹

Вклучен софтвер

PrintStudioPro ¹, Colour Management Tool Pro (преземете), My Image Garden со печатење од Full HD видео записи ², Easy-WebPrint EX (преземете) ³ и Quick Menu

ОПШТИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Извор на напојување со енергија

AC 100-240V, 50 / 60Hz

Потрошувачка на енергија

Исклучено: прибл. 0,3 W


Режим на подготвеност (безжично поврзување со компјутер): прибл. 2,3 W


Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 2,3 W


Време за влез во режим на подготвеност: 3 минути


Печатење: прибл. 17 W (безжично поврзување со компјутер) ¹

Температурен опсег

Работни услови: 5° - 35° C

Влажност

Работна влажност: 10 - 90% RH (без кондензација)

Ниво на акустичен шум

Прибл. 33,9 dB(A) ¹

Димензии (Ш x Д x В)

689 x 385 x 215 mm

Тежина

Прибл. 20,0 kg

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации во врска со потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield.

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

Фуснота

¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи

¹ 11"X14" слика отпечатена со рабови на A3+ хартија со користење на зададени подесувања

¹ Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со ISO/IEC 29102. Вредностите се добиени со континуирано печатење.


² При континуирано печатење на шаблонот ISO/JIS-SCID N2 со големина од 11"x14" на A3+ фото-хартија Pro Platinum (PT-101) со однапред зададени подесувања со користење на драјвер за печатач за Windows 7 и Photoshop CS4.

¹ Поддршка за голем број видови хартија кои не се произведени од Canon. ICC профилите и упатство за печатење на уметничка хартија можат да се превземат од http://software.canon-europe.com/

¹ При печатење на хартија за фина уметност, горните и долните маргини изнесуваат најмалку 30mm

¹ Апликацијата Canon PRINT е достапна за бесплатно преземање од Android Market (не е достапна во одредени земји или региони). Потребно е поврзување преку Wi-Fi мрежа. Компатибилност со уреди што користат Android 2.3.3 и понов.


² Апликацијата Canon PRINT е достапна за бесплатно преземање од Apple App Store (не е достапна во одредени земји или региони). Потребно е поврзување преку Wi-Fi мрежа. Компатибилност со уреди што користат iOS 6.1 или понов (сите модели на iPad, iPhone 3GS и понови модели, iPod touch 3-та генерација и понови)

¹ Некои функции се достапни само со драјверот за Windows.

¹ PrintStudioPro е дополнителна компонента за софтверите за печатење Digital Photo Professional (3.12 или понов) од Canon, Adobe Photoshop (CS4 или понов), Adobe Photoshop Elements (8 или понов), Adobe Photoshop Lightroom (2.7 или понов)


² Софтверот за печатењето од Full HD видео записи е достапен за MOV и MP4 видео фајлови снимени со дигитални фотоапарати и видео камери од Canon. Потребно е да се инсталира софтверот кој се испорачува со видео камерите или дигиталните фотоапарати од Canon, со кои е снимен видео записот. За MOV фајлови е потребно: ZoomBrowser EX / ImageBrowser (верзија 6.5 или понова), за MP4 фајлови е потребно: ImageBrowser EX (верзија 1.0 или понова).


³ За Easy-WebPrint EX е потребен Internet Explorer 7 или понов.

¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на обична хартија со големина A4 со користење на зададените подесувања.

¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на 10x15 см фото-хартија Плус сјајна II со користење на зададените подесувања.