Canon PIXMA PRO-100S Спецификации

ФУНКЦИИ НА ПЕЧАТАЧ

Резолуција на печатење

До 4800¹ x 2400 dpi

Машина за печатење

Инк-џет, 8 единечни мастила, ChromaLife100+ систем на мастила со големина на капки од 3pl и глава за печатење FINE.

Брзина на печатење со фото-лабораториски квалитет

A3+: прибл. 1 m 30 s (PT-101, PP-201, SG-201, LU-101)¹

Конфигурација на картриџ за мастило

8 одделни резервоари за мастило:


CLI-42BK (црна)


CLI-42GY (сива)


CLI-42LGY (светло сива)


CLI-42C (цијан)


CLI-42M (магента)


CLI-42Y (жолта)


CLI-42PC (фото цијан)


CLI-42PM (фото магента)

Траење на резервоарите за мастило

Црна боја: 810 фотографии*


Сива боја: 452 фотографии*


Светло сива боја: 855 фотографии*


Цијан: 484 фотографии*


Магента: 410 фотографии*


Жолта боја: 279 фотографии*


Фото цијан: 269 фотографии*


Фото магента: 206 фотографии*


A3+ фотографија²


Црна боја: 62 фотографии*


Сива боја: 66 фотографии*


Светло сива боја: 142 фотографии*


Цијан: 53 фотографии*


Магента: 49 фотографии*


Жолта боја: 52 фотографии*


Фото цијан: 59 фотографии*


Фото магента: 38 фотографии*


* Проценета потрошувачка на додаток.

Тип на медиум

Обична хартија, фина уметничка хартија "Museum Etching" (FA-ME1), фото-хартија Pro Platinum (PT-101), фото-хартија Plus Glossy II (PP-201), фото-хартија Pro Luster (LU-101), премиум матирана хартија фото-хартија (PM-101), Plus Semi-gloss (SG-201), матирана фото-хартија (MP-101), фото-налепници (PS-101), друга фина уметничка хартија / сјајна фото-хартија и платно¹

Внес на медиум

Заден фах: макс. 150 листови


Рачен механизам за снабдување: 1 лист


Фах за директно печатење на диск: 1 CD, DVD или Blu-Ray диск со можност за печатење

Големина на медиум

Заден фах: A3+, A3, A4, A5, B4, B5, писма, правни, пликови, 25x30 cm (10x12"), 20x25 cm (8x10"), 13x18 cm (5x7"), 10x15 cm (4x6")


Рачен механизам за снабдување: A3+, A3, A4, писма, 36x43cm (14x17"), 25x30cm (10x12"), 20x25cm (8x10")

Тежина на медиум

Заден фах: обична хартија (64 до 105 g/m²), фото хартија до прибл. 300 g/m² (специјални медиуми од Canon)


Рачен механизам за снабдување: специјални Canon медиуми до прибл. 350 g/m² и 0,6 mm

Печатење без рабови

Да (A3+, A3, A4, писма, 36x43cm, големини од 25x30cm, 20x25cm, 13x18cm, и 10x15cm)¹

ИНТЕРФЕЈС И СОФТВЕР

Тип на интерфејс - PC

Hi-Speed USB 2.0 (приклучок B)


Етернет: 10/100Mbps (автоматско префрлување)


Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/n


Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка


Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4GHz

Тип на интерфејс - друго

PIXMA Clould Link (ПЕЧАТЕЊЕ)


Апликација PRO Gallery Print


Апликација Canon PRINT¹


Дополнителна компонента за печатење со Android


Apple AirPrint


PictBridge (USB)

Оперативен систем и предуслови

Windows 10, Windows 8,1*, Windows 8, Windows 7, Windows 7 SP1, Windows Vista SP1, Windows Vista SP2, Windows XP SP3 само 32-битен


Потребен е .NET Framework 4 или 4.5


Потребен е Windows XP:XPS Essentials Pack


Пребарувач: Internet Explorer 8


Простор на хард диск: 3,0 GB


Екран: XGA 1024 x 768


Mac OS X v10.7.5 или понов


Хард дискот мора да биде форматиран како Mac OS Extended (Journaled) или Mac OS Extended.


Пребарувач: Safari 5


Простор на хард диск: 1,5GB


Екран: XGA 1024 x 768

Карактеристики на драјвер

Печатење без рабови, црно-бели фотографии, рачно прилагодување на бои, подредување, печатење повеќе страници на еден лист, печатење на брошури, печатење на постери, печатење со прилагодување на големина (20-400%), печатење со вклопување на цела страница, тивок режим, автоматско исклучување¹

Вклучен софтвер

PrintStudioPro¹, Colour Management Tool Pro (преземете), My Image Garden со печатење од Full HD видео записи², Easy-WebPrint EX (преземете)³ и Quick Menu

ОПШТИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Извор на напојување со енергија

AC 100-240V, 50 / 60Hz

Потрошувачка на енергија

Исклучено: прибл. 0,4 W


Режим на подготвеност (поврзување со PC преку Wi-Fi): Прибл. 2,1 W (исклучена лампа за скенирање)


Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 2,6 W (исклучена лампа за скенирање)


Време за влез во режим на подготвеност: 3 минути


Печатење: прибл. 19 W¹

Температурен опсег

Работни услови: 5° - 35° C

Влажност

Работна влажност: 10 - 90% RH (без кондензација)

Ниво на акустичен шум

Прибл. 38,5 dB(A)¹

Димензии (Ш x Д x В)

689 x 385 x 215 mm

Тежина

Прибл. 19,7 kg

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации во врска со потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации во врска со потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

Фуснота

¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи

Брзините на печатење документи се просечни вредности добиени од ESAT за тестот за категорија канцеларии за зададениот едностран режим, ISO/IEC 24734. Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања со употреба на ISO/JIS-SCID N2 на фото-хартија Plus Glossy II и не го зема во предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.

¹ Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со ISO/IEC 29102. Вредностите се добиени со континуирано печатење.


² При континуирано печатење на шаблонот ISO/JIS-SCID N2 со големина од 11"x14" на A3+ фото-хартија Pro Platinum (PT-101) со однапред зададени подесувања со користење на драјвер за печатач за Windows 7 и Photoshop CS4.

¹ Поддршка за голем број видови хартија кои не се произведени од Canon. ICC профилите и упатство за печатење на уметничка хартија можат да се превземат од http://software.canon-europe.com/

¹ При печатење на хартија за фина уметност, горните и долните маргини изнесуваат најмалку 30mm

¹ Потребно е поврзување преку Wi-Fi мрежа и инсталирање на бесплатната апликација од Canon: Android и iOS. Не е достапно во одредени земји или региони.

¹ Некои функции се достапни само со драјверот за Windows.

¹ PrintStudioPro е дополнителна компонента за софтверите за печатење Digital Photo Professional (3.12 или понов) од Canon, Adobe Photoshop (CS4 или понов), Adobe Photoshop Elements (8 или понов), Adobe Photoshop Lightroom (2.7 или понов)


² Софтверот за печатењето од Full HD видео записи е достапен за MOV и MP4 видео фајлови снимени со дигитални фотоапарати и видео камери од Canon. Потребно е да се инсталира софтверот кој се испорачува со видео камерите или дигиталните фотоапарати од Canon, со кои е снимен видео записот. За MOV фајлови е потребно: ZoomBrowser EX / ImageBrowser (верзија 6.5 или понова), за MP4 фајлови е потребно: ImageBrowser EX (верзија 1.0 или понова).


³ За Easy-WebPrint EX е потребен Internet Explorer 7 или понов.

¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на обична хартија со големина A3 со користење на зададените подесувања.

¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на 4"x6" фото-хартија Pro Platinum со користење на зададените подесувања.

¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи

Брзините на печатење документи се просечни вредности добиени од ESAT за тестот за категорија канцеларии за зададениот едностран режим, ISO/IEC 24734. Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања со употреба на ISO/JIS-SCID N2 на фото-хартија Plus Glossy II и не го зема во предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.

¹ Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со ISO/IEC 29102. Вредностите се добиени со континуирано печатење.


² При континуирано печатење на шаблонот ISO/JIS-SCID N2 со големина од 11"x14" на A3+ фото-хартија Pro Platinum (PT-101) со однапред зададени подесувања со користење на драјвер за печатач за Windows 7 и Photoshop CS4.

¹ Поддршка за голем број видови хартија кои не се произведени од Canon. ICC профилите и упатство за печатење на уметничка хартија можат да се превземат од http://software.canon-europe.com/

¹ При печатење на хартија за фина уметност, горните и долните маргини изнесуваат најмалку 30mm

¹ Потребно е поврзување преку Wi-Fi мрежа и инсталирање на бесплатната апликација од Canon: Android и iOS. Не е достапно во одредени земји или региони.

¹ Некои функции се достапни само со драјверот за Windows.

¹ PrintStudioPro е дополнителна компонента за софтверите за печатење Digital Photo Professional (3.12 или понов) од Canon, Adobe Photoshop (CS4 или понов), Adobe Photoshop Elements (8 или понов), Adobe Photoshop Lightroom (2.7 или понов)


² Софтверот за печатењето од Full HD видео записи е достапен за MOV и MP4 видео фајлови снимени со дигитални фотоапарати и видео камери од Canon. Потребно е да се инсталира софтверот кој се испорачува со видео камерите или дигиталните фотоапарати од Canon, со кои е снимен видео записот. За MOV фајлови е потребно: ZoomBrowser EX / ImageBrowser (верзија 6.5 или понова), за MP4 фајлови е потребно: ImageBrowser EX (верзија 1.0 или понова).


³ За Easy-WebPrint EX е потребен Internet Explorer 7 или понов.

¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на обична хартија со големина A3 со користење на зададените подесувања.

¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на 4"x6" фото-хартија Pro Platinum со користење на зададените подесувања.