Серија PIXMA TS5050
Спецификации

Важни функции

icon

Безжично користење и споделување

Smartphone-and-tablet

Апликација Canon PRINT

Optional

Изборни мастила за голема потрошувачка

PIXMA_Cloud_Link

Печатење и скенирање кон Cloud услуги*

Memory_Card

Печатете од SD мемориски картички

7.5cm_3.0in_LCD

Голем и јасен екран

Square media

Печатете квадратни фотографии од 13x13 cm (5”x5”)

5_Single_inks

Променете го само мастилото што се потрошило

icon

Фотографии од 10x15 cm (4”x6”) за само 39 секунди

Погледни сè

Детални спецификации

Општи спецификации

Броеви на модели

PIXMA TS5050 (ЦРНА БОЈА)
PIXMA TS5055 (ЦРНА БОЈА)
PIXMA TS5053 (СИВА БОЈА)
PIXMA TS5051 (БЕЛА БОЈА)1

Функции

Безжично печатење, копирање, скенирање, Cloud Link

Спецификации на печатачот

Резолуција на печатење

До 48002 x 1200 dpi

Технологија за печатење

5 одделни резервоари за мастило (PGBK, BK, C, M, Y)
ChromaLife100 мастила

Брзина на црно-бело печатење

Прибл. 12,6 слики/мин.3

Брзина на печатење во боја

Прибл. 9,0 слики/мин.4

Брзо печатење на фотографии

Без рабови 10x15cm: прибл. 39 секунди5

Печатење без рабови

Да (A4, писма, 20x25cm, 13x18cm, 10x15cm, 13x13cm)

Печатење на обете страни

Рачно користење

Картриџи и потрошувачка

Стандардни картриџи за мастило

5 одделни резервоари за мастило
PGI-570PGBK (мастило со црн пигмент)
CLI-571BK (црна боја)
CLI-571C (цијан)
CLI-571M (магента)
CLI-571Y (жолта боја)

Изборни XL картриџи за мастило

XL резервоари за мастило за голема потрошувачка
PGI-570PGBK XL (мастило со црн пигмент)
CLI-571BK XL (црна боја)
CLI-571C XL (цијан)
CLI-571M XL (магента)
CLI-571Y XL (жолта боја)

Потрошувачка на картриџи (обична хартија)

A4 документ во боја6
Мастило со црн пигмент: 300 страници
Мастило со црн пигмент XL:  500 страници
Црна боја:  1795* страници
Црна боја XL:  4000* страници
Цијан:  345 страници
Цијан XL:  715 страници
Магента:  306 страници
Магента XL:  645 страници
Жолта боја:  347 страници
Жолта боја XL:  715 страници
* Проценета потрошувачка на додаток

Потрошувачка на картриџи (печатење фотографии)

Фотографија од 10x15cm7
Мастило со црн пигмент: 2145* фотографии
Мастило со црн пигмент XL: 4350* фотографии
Црна боја: 376* фотографии
Црна боја XL: 810* фотографии
Цијан: 121 фотографија
Цијан XL: 257 фотографии
Магента: 136 фотографии
Магента XL: 340 фотографии
Жолта боја: 127 фотографии
Жолта боја XL: 294 фотографии
* Проценета потрошувачка на додаток

Поддршка за хартија

Видови на хартија

Обична хартија
Хартија за висока резолуција (HR-101N)
Фото-хартија Про платинеста (PT-101)
Фото-хартија плус сјајна II (PP-201)
Фото-хартија Pro Luster (LU-101)
Фото-хартија плус полусјајна (SG-201)
Сјајна фото-хартија за „секојдневна употреба“ (GP-501)
Матирана фото-хартија (MP-101)
Плик

Максимален внес на хартија

Заден фах: макс. 100 листови (обична хартија)

Големини на хартија

A4/A5/B5/LTR/LGL/20x25cm/13x18cm/10x15cm/пликови(DL, COM10)/квадрат (13x 13cm)

Тежина на хартија

Обична хартија: 64 - 105 г/м²
Фото-хартија од Canon: до 300 g/m²

Спецификации на скенерот

Тип на скенер

CIS скенер со рамно лежиште за фотографии и документи

Резолуција на скенер (оптичка)

1200 x 2400 dpi8

Брзина на скенирање на A4

Прибл. 19 сек.9

Длабочина на скенирање (влез / излез)

Во боја: 48 бита / 24 бита
Тонови на сиво: 16 бита / 8 бита

Максимална големина на документ

216 x 297 mm

Спецификации на копирот

Брзина на копирање

sFCOT: прибл. 20 сек.10
sESAT: прибл. 6,0 слики/мин.11

Повеќекратно копирање

99 копии макс.

Функции за копирање

Копирање документи, копирање фотографии, копирање без рабови, 2-на-1

Зумирање на копија

25 - 400% (во чекори на зголемување од 1%)
Вклопување на цела страница
A5 во A4, B5 во A4, A4 во A5 и A4 во B5

Интерфејс

Тип и големина на екран

LCD екран од 7,5cm (TFT во боја)

Јазици на екран

Можност за избор на 33 јазици: јапонски/англиски(mm и инчи)/германски/француски/италијански/шпански/холандски/португалски/норвешки/шведски/дански/фински/руски/чешки/унгарски/полски/словенски/турски/грчки/едноставен кинески/традиционален кинески/корејски/индонезиски/словачки/естонски/латвиски/литвански/украински/романски/бугарски/таи/хрватски/виетнамски

Тип на интерфејс - PC / Mac

Hi-Speed USB (приклучок B)
Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/n
Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка
Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4GHz

Тип на интерфејс - друго

PIXMA Cloud Link (само од паметен телефон или таблет-уред)
Апликација PRINT Inkjet/SELPHY од Canon
Дополнителна компонента за Canon Print Service (Android)
Google Cloud Print
Apple AirPrint
Wi-Fi Direct
Режим на пристапна точка
WLAN PictBridge
Отвор за мемориска картичка
Mopria (Android)

Компатибилни мемориски картички

SD картичка, SDHC картичка, miniSD картичка*, microSD картичка*, miniSDHC картичка*, microSDHC картичка*
*Користење на препорачаниот адаптер - не се испорачува

Софтвер

Поддржани оперативни системи

Windows 10
Windows 8.1 (вклучувајќи го и Windows 8.1 Update), Windows 8
Windows 7, Windows 7 SP1
Windows Vista SP2
Забелешка: за Windows е потребен .NET Framework 4.5.2 или 4.6
Mac OS X v10.8.5 - OS X v10.11

Поддржани системи за мобилни уреди

iOS,Android,Windows RT,Windows 10 Mobile

Минимални системски предуслови

Windows: простор на дискот од 3,1 GB, Internet Explorer 8
Mac: интернет врска, простор на хард диск од 1,5GB, Safari 5
Екран: 1024 x 768 XGA

Вклучен софтвер

MP Driver со Scanning Utility
My Image Garden со печатење од Full HD видеозаписи12
Брзо мени
Easy-WebPrint EX (преземете)13

Физички карактеристики

Тежина

прибл. 5,5 kg

Димензии (Ш x Д x В)

прибл. 372 x 315 x 126 mm

Ниво на акустичен шум

прибл. 44,5dB(A)14

Препорачани работни услови

Температура: 15-30°C
Влажност: 10-80%RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

AC 100-240V, 50/60Hz

Потрошувачка на енергија

Исклучено: прибл. 0,2 W  
Режим на подготвеност (поврзување со компјутер преку USB): прибл. 0,8 W (исклучена лампа за скенирање)
Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 1,6 W (исклучена лампа за скенирање) 
Време за премин во режим на подготвеност: 12 минути
Копирање: прибл. 12 W15

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации во врска со потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

 1. Некои бои може да бидат недостапни во вашиот регион.
 2. Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи
 3. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 4. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 5. Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фотохартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
 6. Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со стандардот ISO/IEC 24711. Вредностите се добиени со континуирано печатење.
 7. Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со ISO/IEC 29102. Вредностите се добиени со континуирано печатење.
 8. Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473. При скенирање со висока резолуција, максималната големина на скенирањето е ограничена.
 9. Брзината на скенирање документи во боја се мери според ISO/IEC 29183 Target A. Брзината на скенирањето го означува времето измерено од притиснување на копчето за скенирање на драјверот на скенерот, до исклучување на приказот за статус на екранот. Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.
 10. Брзината за копирање на документи во боја се мери врз основа на просекот од sFCOT и sESAT во тестот за перформанси според стандардот ISO/IEC 29183.
 11. Брзината за копирање на документи во боја се мери врз основа на просекот од sFCOT и sESAT во тестот за перформанси според стандардот ISO/IEC 29183.
 12. Софтверот за печатењето од Full HD видеозаписи е достапен за MOV и MP4 видео датотеки снимени со одредени дигитални фотоапарати и видеокамери од Canon. Потребно е да се инсталира софтверот кој се испорачува со видео камерите или дигиталните фотоапарати од Canon, со кои е снимен видео записот. За MOV фајлови е потребно: ZoomBrowser EX / ImageBrowser (верзија 6.5 или понова), за MP4 фајлови е потребно: ImageBrowser EX (верзија 1.0 или понова).
 13. За Easy-WebPrint EX е потребен Internet Explorer 8 или понов
 14. При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на 10x15cm фото-хартија Плус сјајна II со користење на зададените подесувања.
 15. При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (отпечатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените поставки.