Водичи за PIXMA PRO

Сакаме да извлечете максимум од вашиот PIXMA PRO печатач од Canon. Го замоливме David Noton, експерт за тестирање од Canon и наградуван фотограф за снимање пејзажи и слики од патувања, да го сподели неговото знаење и страст за печатење и да Ви помогне да создавате фотографии со извонреден квалитет.

Екран за печатење на усогласување на бои

David Noton, експерт за тестирање од Canon, Ви објаснува како да ја изберете соодветната фото хартија за вашите слики и софтверот потребен за печатење, а притоа темелно ја тестира палетата на професионални печатачи PIXMA. Погледнете како објаснува за хартиите за фотографии и фина уметност, важноста на калибрацијата на екранот и ICC профилите.

Печатење на фина уметност и фотографии

David Noton, експерт за тестирање од Canon, дава детално објаснување за печатењето, почнувајќи од избирање на простор за бои на сликата па сè до конечните испечатени материјали, а притоа темелно ја тестира палетата на професионални печатачи PIXMA. Водич кој чекор-по-чекор ќе Ве води низ работата со дополнителната компонента за печатење PIXMA Print Studio Pro за Adobe Photoshop и Lightroom.

PIXMA-Pro tutorial