Canon imagePROGRAF PRO-1000 Спецификации

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА ПРОИЗВОДОТ

Класа

17"

Тип на мастило

12 мастила: MBK/PBK/C/M/Y/PC/PM/GY/PGY/R/B/CO

Максимална резолуција на печатење

Максимална резолуција на печатење¹


2.400 x 1.200 dpi

Брзина на печатење

Брзина на печатење¹


A2 (LU-101 во боја): прибл. 3 мин. 35 сек.


A2 (PT-101 во боја или црно-бело): прибл. 6 минути

Димензии, тежина

Прибл. 723 x 435 x 285 mm


Тежина прибл. 32,3 kg (вклучувајќи ја главата за печатење и мастилата)

Напојување со енергија

AC 100-240V(50-60Hz)


Потрошувачка на енергија (прибл. 37 W)¹


Потрошувачка во режим на подготвеност (прибл. 2,5 W)


Исклучено напојување (прибл. 0,4 W)

Работни услови

Температура: 5-35°C, Влажност: 10-90%RH (без кондензација)¹

Акустичен шум

прибл. 41,0 dB(A) - Фотографија (4"x6")¹


прибл. 40,8 Db(A) - Документ (A4. црно-бело), Тивок режим ИСКЛУЧЕН²


прибл. 40,4 Db(A) - Документ (A4. црно-бело), Тивок режим ВКЛУЧЕН

Екран на оперативен панел

3,0" (TFT LCD екран со 320 x 240 точки), копчиња x 13, LED x 2


Избор од 21 јазик: англиски/германски/француски/турски/италијански/шпански/португалски/холандски/полски/унгарски/дански/норвешки/шведски/фински/чешки/руски/едноставен кинески/традиционален кинески/таи/индонезиски/јапонски

Меморија

1 GB

ВИД НА ИНТЕРФЕЈС И СОФТВЕР

Поддржани оперативни системи

Поддржани оперативни системи¹


Windows 32-битен:


Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10


Windows Server 2008


Windows 64-битен:


Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10


Windows Server 2008/2008R2, Windows Server 2012/2012R2


*Нема поддршка за Windows RT(Windows 8 ARM version)


Macintosh


OS10.7.5 - OS10.10.x

Поддржани системи за мобилни уреди

iOS


Android

Интерфејс

Hi Speed USB, Тип: вграден


USB 2.0 High-Speed максимална брзина (12 Mbit/sec), голема брзина (480 Mbit/sec), групен пренос

Безжичен LAN

Wi-Fi


IEEE802.11n


IEEE802.11g


IEEE802.11b

Етернет

Тип: вграден:


IEEE 802.3 10base-T


IEEE 802.3u 100base-TX


Auto-Negotiation

Апликации за паметни телефони и Cloud

Апликација Canon PRINT (iOS или Android)


Апликација Pro Gallery Print (само за iPad)


PIXMA Cloud Link


Apple AirPrint


Google Cloud Print

Camera direct

Wi-Fi Pictbridge

Софтвер

Print Studio Pro, Quick Utility Toolbox

ГЛАВА НА ПЕЧАТАЧОТ

Тип

Bubble-jet на барање од Canon

Конфигурација на главата

Вграден тип со 12 бои (4 чипови со бои x 3)

Растојание помеѓу млазниците

600dpi x 2

Млазници по чип

1.536 млазници x 12 бои, вклучува откривање на неактивни млазници и систем за компензација

Големина на капки

Минимум 4pl

РЕЗЕРВОАР СО МАСТИЛО

Модел

Резервоари со мастило LUCIA PRO:


PFI-1000


MBK/ PBK/C/M/Y/PC/PM/GY/PGY/R/B/CO

Потрошувачка на страници (4x6" PT-101)

Потрошувачка на страници (4x6" PT-101)¹


Број на фотографии од 10x15 cm


Мат црна (MBK): 5490 фотографии*


Фото црна (PBK): 2205 фотографии*


Сива (GY): 1465 фотографии*


Фото сива (PGY): 3165 фотографии*


Фото цијан (PC): 5140 фотографии*


Цијан (C): 5025 фотографии*


Фото магента (PM): 3755 фотографии


Магента (M): 5885 фотографии*


Жолта (Y): 3365 фотографии


Црвена (R): 5355 фотографии*


Сина (B): 4875 фотографии*


Chroma Optimizer (CO): 680 фотографии


* Проценета потрошувачка на додаток

Потрошувачка на страници (A2 PT-101)

Потрошувачка на страници (A2 PT-101)¹


Број на A2 фотографии во боја


Мат црна (MBK): 1600 фотографии*


Фото црна (PBK): 256 фотографии*


Сива (GY): 106 фотографии*


Фото сива (PGY): 270 фотографии*


Фото цијан (PC): 600 фотографии*


Цијан (C): 675 фотографии*


Фото магента (PM): 374 фотографии*


Магента (M): 965 фотографии*


Жолта (Y): 329 фотографии


Црвена (R): 935 фотографии*


Сина (B): 545 фотографии*


Chroma Optimizer (CO): 97 фотографии*


* Проценета потрошувачка на додаток

РАБОТА СО МЕДИУМИ

Снабдување со медиуми

Заден фах/Влез за рачно снабдување

Тип на медиум

Обична хартија,


Фото-хартија Plus Glossy II,


Фото-хартија Pro Platinum,


Фото-хартија Pro Luster,


Фото-хартија Plus Semi-gloss,


Фото-хартија Pro Premium Matte,


Матирана фото-хартија,


Други хартии за фина уметност, платно и сјајна фото-хартија

Големина на медиуми

A5, A4, A3, A3+, A2, B5, B4, B3,


4x6", 5x7", 8x10", 10x12", 14x17", 17x22", LTR, LGL, LDR

Дебелина на медиуми

Заден фах: обична хартија 64-105g/m2, специјална хартија од Canon макс. 300 g/m2,


Дебелина на заден фах: 0,1-0,3 mm


Влез за рачно снабдување: специјална хартија од Canon макс. 400 g/m2,


Дебелина за рачно снабдување: 0,1-0,7 mm

Широчина на медиуми

Заден фах: 89-432 mm,


Влез за рачно снабдување: 203,2-432 mm

Минимална должина на хартија на која може да се печати

Заден фах: 127 mm


Влез за рачно снабдување: 254 mm

Максимална должина на хартија на која може да се печати

647,7 mm

Маргини (горе, долу, страна)

Препорачано - Горна маргина: 57 mm, Долна маргина: 55 mm, Лева/Десна маргина: 3,4 mm


(писмо/правни: лева маргина 6,4 mm, десна маргина 6,3 mm)


Површина на која може да се печати - Горна маргина 3 mm, Долна маргина 5 mm, Лева/Десна маргина 3,4 mm


(писмо/правни: лева маргина 6,4 mm, десна маргина 6,3 mm)

Широчина на медиум за печатење без рабови

Широчина на медиум за печатење без рабови¹


A4, A3, A3+, A2, 4x6", 5x7", 8x10", 10x12", 14x17", 17x22", LTR

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

Резервоар со мастило

PFI-1000 MBK/PBK/C/M/Y/PC/PM/GY/PGY/R/B/CO (80 ml)

Картриџ за одржување

MC-20

Одрекување од одговорност

Спецификациите се подложени на промена без претходна најава.

Фуснота

¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/2400 инчи.

¹ Брзината на печатење се базира на зададените подесувања со употреба на ISO/JIS-SCID N5 и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот. Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на фото-хартија Pro Platinum (PT-101) со A4 големина и со користење на зададените подесувања.

¹ Перформансите на печатачот може да се намалат во одредени температурни и влажни услови.

¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на фото-хартија Pro Platinum со користење на зададените подесувања.


² Акустичниот шум се мери врз основа на стандардот ISO7779.

¹ Минималните системски предуслови се утврдени според оперативниот систем и користената апликација

¹ Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со ISO/IEC 29103. Вредностите се добиени со континуирано печатење.

¹ Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со ISO/IEC 29103. Вредностите се добиени со континуирано печатење.

¹ Следните видови на хартија НЕ се поддржани за печатење без рабови: фото-налепници