Canon PIXMA G4511
Спецификации

Key Features

High Page Yield

High page yield

Integrated ink tanks

Integrated ink tanks

Wi-Fi

Wi-Fi

Canon PRINT app

Canon PRINT app

PIXMA Cloud Link

PIXMA Cloud Link

Fax

Fax

ADF

ADF

2 line LCD

2 line LCD

Погледни сè

Детални спецификации

Општи спецификации

Функции

Wi-Fi, печатење, копирање, скенирање, испраќање факс, Cloud Link

Спецификации на печатачот

Резолуција на печатење

До 48001 x 1200 dpi

Технологија за печатење

2 FINE картриџи (црн и во боја)
Печатач со резервоари за мастило што се дополнуваат

Брзина на црно-бело печатење

Прибл. 8,8 слики/мин.2

Брзина на печатење во боја

Прибл. 5,0 слики/мин.3

Брзо печатење на фотографии

Без рабови 10x15 см: прибл. 60 секунди4

Печатење без рабови

Да (A4, писмо, 20x25cm, 13x18cm, 13x13cm, 10x15cm)

Картриџи и потрошувачка

Стандардни картриџи за мастило

GI-590 <PGBK>
GI-590 <C>
GI-590 <M>
GI-590 <Y>

Потрошувачка на картриџи (обична хартија)

Печатење A4-документи во боја5
Црно-бело: 12.000 страници*
Бои: 7000 страници*
* Проценета дополнителна потрошувачка

Потрошувачка на картриџи (печатење фотографии)

Печатење фотографии во боја од 10x15cm6
Во боја: 2000 фотографии*
* Проценета дополнителна потрошувачка

Поддршка за хартија

Видови на хартија

Обична хартија
Хартија за висока резолуција (HR-101N)
Фотохартија Plus Glossy II (PP-201)
Фото-хартија Pro Luster (LU-101)
Фото-хартија плус полусјајна (SG-201)
Сјајна фотохартија за „секојдневна употреба“ (GP-501)
Матирана фото-хартија (MP-101)
Плик

Максимален внес на хартија

Заден фах: макс. 100 листови (обична хартија)
ADF: макс. 20 листови (обична хартија)

Големини на хартија

A4, A5, B5, 10x15cm, 13x13cm, 13x18cm, 20x25cm, пликови (DL, COM10), писма, извршни

Тежина на хартија

Обична хартија: 64 - 105 г/м²
Фото-хартија од Canon: до 275 g/m²

Спецификации на скенерот

Тип на скенер

CIS скенер со рамно лежиште за фотографии и документи

Резолуција на скенер (оптичка)

600 x 1200 dpi7

Брзина на скенирање на A4

Прибл. прибл. 19 сек.8

Длабочина на скенирање (влез / излез)

Во боја: 48 бита / 24 бита
Тонови на сиво: 16 бита / 8 бита

Максимална големина на документ

A4/LTR (216 x 297 mm)
ADF: A4, писмо, правни

Спецификации на копирот

Брзина на копирање

sFCOT: прибл. 24 сек.9
sESAT: прибл. 3,5 слики/мин.10

Брзина на копирање во боја со ADF

ESAT: прибл. 2,5 слики/мин.11

Брзина на црно-бело копирање со ADF

ESAT: прибл. 8,0 слики/мин.12

Повеќекратно копирање

99 копии (макс.)

Функции за копирање

Копирање документи (обична хартија), копирање без рабови, копирање 2-на-1, копирање 4-на-1, копирање со впарување (само ADF), копирање со бришење рамка (само со рамно лежиште), резервирање задачи за копирање, копирање документи за идентификација

Зумирање на копија

25-400%, вклопување на цела страница

Подесувања за квалитетот на копирање

Скица, стандардно, висококвалитетно

Спецификации на факс

Вид на факс

Super G3 / во боја

Резолуција на факс

Црно-бело: до 300 x 300dpi
Во боја: 200 x 200 dpi

Брзина на факс

Црно-бело: прибл. 3 сек. (33,6kbps)13
Во боја: прибл. 1 мин. (33,6kbps)14

Факс меморија

До 50 страници

Групно бирање

Макс. 19 локации

Интерфејс

Тип и големина на екран

LCD екран исполнет со точки

Јазици на екран

Можност за избор на 32 јазици: јапонски/англиски(mm и инчи)/германски/француски/италијански/шпански/холандски/португалски/норвешки/шведски/дански/фински/руски/чешки/унгарски/полски/словенечки/турски/грчки/едноставен кинески/традиционален кинески/корејски/индонезиски/словачки/естонски/латвиски/
Литвански/Украински/Романски/
бугарски/хрватски/виетнамски

Тип на интерфејс - PC / Mac

Hi-Speed USB (приклучок B)
Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/n
Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4GHz
Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP

Тип на интерфејс - друго

PIXMA Cloud Link (од паметен телефон или таблет-уред)
Апликација PRINT Inkjet/SELPHY од Canon
Mopria (Android)
Apple AirPrint
Wireless Direct

Софтвер

Поддржани оперативни системи

Chrome OS
Windows 10, Windows 8.1, Windows 7 SP1
Потребен е .NET Framework 4.5.2 или 4.6
OS X 10.10.5~OS X 10.11, macOS 10.12

Поддржани системи за мобилни уреди

iOS, Android, Windows 10 Mobile

Минимални системски предуслови

Windows: простор на дискот од 3,1 GB, Internet Explorer 8
Mac: интернет врска, простор на хард диск од 1,5GB, Safari 5
Екран: 1024 x 768 XGA

Вклучен софтвер

MP Driver со Scanning Utility
My Image Garden со печатење од Full HD видеозаписи15
Брзо мени
Easy-WebPrint EX (преземете)16

Физички карактеристики

Тежина

прибл. 7,3 kg

Димензии (Ш x Д x В)

прибл. 445 x 330 x 197 mm

Ниво на акустичен шум

прибл. 53,5 dB(A)17

Работна температура

5-35°C

Работна влажност

10-90%RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

AC 100-240 V, 50/60 Hz

Потрошувачка на енергија

Исклучено: прибл. 0,2 W
Режим на подготвеност (поврзување со компјутер преку USB): прибл. 0,9W (исклучена лампа за скенирање)
Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 1,6W (исклучена лампа за скенирање)
Време за премин во режим на подготвеност: 10 минути 48 секунди
Копирање: прибл. 10W18

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, видот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации во врска со потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

 1. Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи
 2. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 3. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 4. Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фотохартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
 5. Бројот на страници што може да ги отпечатите со првиот резервоар мастило е помал во однос на замената, бидејќи за време на првичното поставување е потребна одредена количина на мастило за да се наполни главата за печатење. Потрошувачката на страници претставува вредност што е пресметана врз основа на посебен метод за тестирање на Canon, користејќи ја симулацијата за континуирано печатење и табелата ISO/IEC 24712 со резервни резервоари за мастило по почетното поставување. Потрошувачката на страници за мастилата во боја претставува просечна потрошувачка за комбинацијата од цијан, магента и жолто мастило. Потрошувачката на страници за црното мастило и мастилата во боја не треба да се комбинира. Потрошувачката на страници може значително да се разликува во зависност од содржините што се печатат и други фактори.
 6. Потрошувачката на страници претставува вредност што е пресметана врз основа на посебен метод за тестирање на Canon, користејќи ја симулацијата за континуирано печатење и табелата ISO/IEC 29103 со резервни резервоари за мастило по почетното поставување.
 7. Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473. При скенирање со висока резолуција, максималната големина на скенирањето е ограничена.
 8. Брзината на скенирање документи во боја се мери според ISO/IEC 29183 Target A. Брзината на скенирањето го означува времето измерено од притиснување на копчето за скенирање на драјверот на скенерот, до исклучување на приказот за статус на екранот. Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.
 9. Брзините на копирање се просечна вредност од sFCOT и sESAT, ISO/IEC 29183. Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.
 10. Брзините на копирање се просечна вредност од sFCOT и sESAT, ISO/IEC 29183. Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.
 11. Брзините на копирање се просечна вредност од sFCOT и sESAT, ISO/IEC 29183. Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.
 12. Брзините на копирање се просечна вредност од sFCOT и sESAT, ISO/IEC 29183. Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.
 13. Брзината на скенирање документи во боја се мери според ISO/IEC 29183 Target A. Брзината на скенирањето го означува времето измерено од притиснување на копчето за скенирање на драјверот на скенерот, до исклучување на приказот за статус на екранот. Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.
 14. Брзината на скенирање документи во боја се мери според ISO/IEC 29183 Target A. Брзината на скенирањето го означува времето измерено од притиснување на копчето за скенирање на драјверот на скенерот, до исклучување на приказот за статус на екранот. Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.
 15. Софтверот „Full HD Movie Print“ е достапен за видео датотеки создадени со дигитални фотоапарати од Canon или со дигитални видеокамери од Canon. За Windows Vista треба да се инсталира следниот софтвер кој е достапен за фотоапаратите од Canon со кои е снимена видеоснимката. Canon ZoomBrowser EX (верзија 6.5 или понов) или Canon ImageBrowser (верзија 6.5 или понов): само форматот MOV. Софтвер Canon ImageBrowser EX (верзија 1.0 или понов):формати MOV и MP4
 16. Easy-Web Print EX: потребен е Internet Explorer 8, 9, 10 и 11*(за Windows).
 17. Обична хартија (A4, црно-бело). Акустичниот шум се мери врз основа на стандардот ISO7779.
 18. При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (отпечатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.