Canon PIXMA TS8140
Спецификации

Key Features

Wi-Fi printing

Use and share wirelessly

Canon PRINT app

Canon PRINT app

6 single inks

6 single inks

7.5 cm touch screen

10.8cm touch screen

Touch Screen

Direct Disc Print

Dual paper feeder

Dual paper feeder

PIXMA cloud link

Memory card slot

Bluetooth

Bluetooth

Погледни сè

Детални спецификации

Општи спецификации

Функции

Безжично печатење, копирање, скенирање, Cloud Link

Спецификации на печатачот

Резолуција на печатење

До 4800 1 x 1200 dpi

Технологија за печатење

6 одделни резервоари за мастило (PGBK, BK, C, M, Y, PB)
ChromaLife100 мастила

Брзина на црно-бело печатење

Прибл. 15,0 слики/мин. 2

Брзина на печатење во боја

Прибл. 10,0 слики/мин. 3

Брзо печатење на фотографии

Без рабови 10x15 cm: прибл. 17 секунди 4

Печатење без рабови

Да (A4, писма, 20x25 cm, 13x18 cm, 10x15 cm, 13x13 cm)

Печатење на обете страни

Автоматско двострано печатење (A4, A5, B5, писма - обична хартија)

Директно печатење на дискови

Да (вклучен софтвер)

Картриџи и потрошувачка

Стандардни картриџи за мастило

6 одделни резервоари за мастило
PGI-480PGBK (мастило со црн пигмент)
CLI-481BK (црна боја)
CLI-481C (цијан)
CLI-481M (магента)
CLI-481Y (жолта)
CLI-481PB (сина за фотографии)

Изборни XL картриџи за мастило

XL резервоари за мастило за голема потрошувачка
PGI-480PGBK XL (мастило со црн пигмент)
CLI-481BK XL (црна)
CLI-481C XL (цијан)
CLI-481M XL (магента)
CLI-481Y XL (жолта)
CLI-481PB XL (сина за фотографии)

Изборни XXL картриџи за мастило

XXL резервоари за мастило за голема потрошувачка
PGI-480PGBK XXL (мастило со црн пигмент)
CLI-481BK XXL (црна)
CLI-481C XXL (цијан)
CLI-481M XXL (магента)
CLI-481Y XXL (жолта)
CLI-481PB XXL (сина за фотографии)

Потрошувачка на резервоари за мастило (обична хартија)

A4 документ во боја 5
Мастило со црн пигмент: 200 страници
Мастило со црн пигмент XL: 400 страници
Мастило со црн пигмент XXL: 600 страници
Црна боја: 750* страници
Црна боја XL: 2280* страници
Црна боја XXL: 4590* страници
Цијан: 259 страници
Цијан XL: 519 страници
Цијан XXL: 830 страници
Магента: 223 страници
Магента XL: 466 страници
Магента XXL: 747 страници
Жолта боја: 259 страници
Жолта боја XL: 519 страници
Жолта боја XXL: 830 страници
Сина боја за фотографии: 1660* страници
Сина боја за фотографии XL: 4710* страници
Сина боја за фотографии XXL: 9140* страници
* Проценета дополнителна потрошувачка

Потрошувачка на резервоари за мастило (печатење фотографии)

Фотографија од 10x15 cm 6
Мастило со црн пигмент: 1562* фотографии
Мастило со црн пигмент XL: 4758* фотографии
Мастило со црн пигмент XXL: 7382* фотографии
Црна боја: 212* фотографии
Црна боја XL: 501* фотографии
Црна боја XXL: 795* фотографии
Цијан: 80 фотографии
Цијан XL: 187 фотографии
Цијан XXL: 296 фотографии
Магента: 107 фотографии
Магента XL: 256 фотографии
Магента XXL: 397 фотографии
Жолта боја: 80 фотографии
Жолта боја XL: 187 фотографии
Жолта боја XXL: 296 фотографии
Сина боја за фотографии: 241 фотографии
Сина боја за фотографии XL: 501 фотографии
Сина боја за фотографии XXL: 788 фотографии
* Проценета дополнителна потрошувачка

Поддршка за хартија

Видови на хартија

Обична хартија
Хартија за висока резолуција (HR-101N) од Canon
Pro Platinum (PT-101) од Canon
Plus Glossy II (PP-201) од Canon
Pro Luster (LU-101) од Canon
Plus Semi-gloss (SG-201) од Canon
"Секојдневна употреба" од Canon (GP-501)
Matte (MP-101) од Canon
Пликови
Друга хартија за фина уметност
Дискови со можност за печатење

Максимален внес на хартија

Заден фах: макс. 20 листови (фото хартија) или макс. 100 листови (обична хартија)
Предна касета: макс. 100 листови (обична хартија)
Фах за директно печатење на диск: 1 CD, DVD или Blu-Ray диск со можност за печатење

Големини на хартија

Заден фах: A4/A5/B5/LTR/LGL/20x25 cm/13x18 cm/10x15 cm/13x13, пликови (DL, COM10)
Предна касета: A4, A5, B5, LTR

Тежина на хартија

Заден фах: обична хартија 64 - 105 g/m², фотохартија од Canon до 300 g/m²
Предна касета: обична хартија: 64-105 g/m2

Спецификации на скенерот

Тип на скенер

CIS скенер со рамно лежиште за фотографии и документи

Резолуција на скенер (оптичка)

2400 x 4800 dpi 7

Брзина на скенирање на A4

Прибл. 14 сек. 8

Длабочина на скенирање (влез / излез)

Бои: RGB, секоја по 16 бита/8 бита
Тонови на сиво: 16 бита / 8 бита

Максимална големина на документ

216 x 297 mm

Спецификации на копирот

Брзина на копирање

sFCOT: прибл. 19 сек. 9
sESAT: прибл. 6,5 слики/мин. 10

Повеќекратно копирање

99 копии макс.

Функции за копирање

Копирање документи, копирање фотографии, копирање без рабови, 2-страно копирање, 2-на-1 и 4-на-1 копирање, копирање со бришење рамка, копирање етикета на диск, копирање документи за идентификација

Зумирање на копија

25 - 400% (во чекори на зголемување од 1%)
Вклопување на цела страница
A5 во A4, B5 во A4, A4 во A5 и A4 во B5

Интерфејс

Тип и големина на екран

LCD екран (TFT во боја/на допир) од 10,8 cm

Јазици на екран

Можност за избор на 33 јазици: Jапонски/Англиски(mm и инчи)/Германски/Француски/Италијански/Шпански/Холандски/Португалски/Норвешки/Шведски/Дански/Фински/Руски/Чешки/Унгарски/Полски/Словенски/Турски/Грчки/Едноставен Кинески/Традиционален Кинески/Корејски/иИндонезиски/Словачки/Естонски/Латвиски/Литвански/Украински/Романски/Бугарски/Таи/Хрватски/Виетнамски

Тип на интерфејс - PC / Mac

Hi-Speed USB (приклучок B)
Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/n
Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка
Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4GHz

Тип на интерфејс - друго

Bluetooth со мала потрошувачка на енергија (BLE)
Апликација Message In Print
PIXMA Cloud Link
Апликација PRINT Inkjet/SELPHY од Canon
Дополнителна компонента за Canon Print Service (Android)
Apple AirPrint
Wireless Direct
Режим на пристапна точка
WLAN PictBridge
Отвор за мемориска картичка
Mopria (Android)

Компатибилни мемориски картички

SD картичка, SDHC картичка, SDXC картичка, miniSD картичка*, microSD картичка*
miniSDHC картичка*, microSDHC картичка*, microSDXC картичка*
*Користење на препорачаниот адаптер - не се испорачува

Софтвер

Поддржани оперативни системи

Chrome OS
Windows 10, Windows 8.1, Windows 7 SP1
Забелешка: за Windows е потребен .NET Framework 4.5.2 или 4.6
OS X 10.10.5 - OS X 10.11, macOS 10.12

Поддржани системи за мобилни уреди

iOS, Android, Windows 10 Mobile

Минимални системски предуслови

Windows: простор на дискот од 3,1 GB, Internet Explorer 8
Mac: интернет врска, простор на хард диск од 1,5GB, Safari 5
Екран: 1024 x 768 XGA

Вклучен софтвер

MP Driver со Scanning Utility
My Image Garden со печатење од Full HD видеозаписи 11
Брзо мени
Easy-WebPrint EX (преземете) 12

Физички карактеристики

Тежина

прибл. 6,5 kg

Димензии (Ш x Д x В)

прибл. 372 x 324 x 139 mm

Ниво на акустичен шум

прибл. 48 dB(A) 13

Препорачани работни услови

Температура: 15-30°C
Влажност: 10-80%RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

AC 100-240 V, 50/60 Hz

Потрошувачка на енергија

Исклучено: прибл. 0,3 W
Режим на подготвеност (поврзување со компјутер преку USB): прибл. 1,2 W (исклучена лампа за скенирање)
Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 1,9 W (исклучена лампа за скенирање) 
Време за премин во режим на подготвеност: 11 минути 20 секунди
Копирање: прибл. 16 W 14

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, видот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. Информации за потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield.

Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

 1. Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи
 2. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 3. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 4. Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фотохартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
 5. Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со стандардот ISO/IEC 24711. Вредностите се добиени со континуирано печатење.
 6. Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со ISO/IEC 29102. Вредностите се добиени со континуирано печатење.
 7. Оптичката резолуција претставува мерка на максимално хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473.
 8. Брзината на скенирање документи во боја се мери според ISO/IEC 29183 Target A. Брзината на скенирањето го означува времето измерено од притиснување на копчето за скенирање на драјверот на скенерот, до исклучување на приказот за статус на екранот. Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.
 9. Брзината за копирање документи во боја се мери врз основа на просекот од sFCOT и sESAT во тестот за перформанси според стандардот ISO/IEC 29183.
 10. Брзината за копирање документи во боја се мери врз основа на просекот од sFCOT и sESAT во тестот за перформанси според стандардот ISO/IEC 29183.
 11. Софтверот за печатењето од Full HD видеозаписи е достапен за MOV и MP4 видео датотеки снимени со одредени дигитални фотоапарати и видеокамери од Canon. Потребно е да се инсталира софтверот кој се испорачува со видео камерите или дигиталните фотоапарати од Canon, со кои е снимен видеозаписот. За MOV фајлови е потребно: ZoomBrowser EX / ImageBrowser (верзија 6.5 или понова), за MP4 фајлови е потребно: ImageBrowser EX (верзија 1.0 или понова).
 12. За Easy-WebPrint EX е потребен Internet Explorer 8 или понов
 13. При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на 10x15cm фото-хартија Плус сјајна II со користење на зададените подесувања.
 14. При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (отпечатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.