Ласерски DLP-проектор LX-MH502Z од Canon
Спецификации

Детални спецификации

Панел

Тип

DLP™ чип

Големина и број

Дијагонала од 0,47”, еден чип

Сооднос на слика

16:9

Резолуција

3840 x 2160 (ВКЛУЧЕНА функција за 4K-поместување)

Стандардна резолуција

1920 x 1080 Full HD (ИСКЛУЧЕНА функција за 4K-поместување)

ОПТИКА

Тип извор на светлина

Сина ласерска диода и жолт фосфор

F број на објектив и фокусна должина

F14,3-22,9 mm; f=1,81-2,10 mm

Зум зголемување и контрола

1,6x рачно

Контрола на фокус

Рачно

Поместување на објектив

Вертикално: +/-60%* рачно*
Хоризонтално: +/- 23% рачно

СЛИКА И ЗВУК

Осветленост

5000 лумени (3750 во еко режим) во режим на презентација

Униформност на осветлување

80%

Сооднос на динамичкиот контраст

50.000:1 (целосно бело: целосно црно / режим за презентација)

Покриеност на растојание на проекција

1,8 m - 9,58 m (2,99 m-4,79 m за слика од 100")

Големина на екран

60”-300” (1,33 m x 0,75 m - 6,64 x 3,74 m)

Сооднос на проектирање

1,36-2,18

Опсег на трапезоидна корекција

Вертикално: +/-30° рачно.

Дигитален влез за компјутер

3840x2160** / WUXGA / WSXGA+ / UXGA / SXGA+ / WXGA+ / FWXGA / WXGA / SXGA / XGA / SVGA / VGA

Аналоген влез за компјутер

WUXGA / WSXGA+ / UXGA / SXGA+ / WXGA+ / FWXGA / WXGA / SXGA / XGA / SVGA / VGA / MAC

Дигитален влез за видео

2160p / 1080p / 1080i / 720p / 576p / 480p / 576i / 480i

HDBaseT влез

Слика, звук, контрола, мрежа (100BASE-TX)
3840x2160** / WUXGA / WSXGA+ / UXGA / SXGA+ / WXGA+ / FWXGA / WXGA / SXGA / XGA / SVGA / VGA

Режими на приказ

Презентација, стандарден, sRGB, кино, DICOM, корисник 1 и 2

Вграден звучник

10 W, моно

ПРИКЛУЧОЦИ

Аналоген влез за компјутер

Мини Dsub 15

Аналоген излез за компјутер (излез за монитор)

Мини Dsub 15

Дигитален приклучок за компјутер / дигитален приклучок за видео

HDMI 1

Дигитален приклучок за компјутер / дигитален приклучок за видео

HDMI 2

Audio Input

Мини стерео приклучок од 3,5mm x 1

Аудио излез

3,5mm стерео мини приклучок (варијабилно ниво)

USB

Тип A 5 V/2 A

Мини USB сервисен приклучок

Тип B (за ажурирање на фирмверот)

Контрола на проекторот

Мини D-Sub 9-пин. (RS232c)

Приклучок за мрежа 1

HDBase-T (4K 30p)

Приклучок за мрежа 2

RJ-45 (100Base-TX / 10Base-T)

Вграден звучник

10 W, моно

МЕХАНИЗМИ

Преден механизам за подигнување

4 x вртливи ногарки (агол на подигнување до 1,9°, предна, задна, лева и десна)

КАРАКТЕРИСТИКИ

Димензии (Ш x В x Д)

450 mm x 154 mm x 379 mm (со испакнатите делови)

Тежина

9,3 kg

Извор на напојување со енергија

100-240 V AC, 50/60Hz

Потрошувачка на енергија

Режими - нормален: 510 W / еко: 380 W
Режим на подготвеност: (вклучен/исклучен LAN) 2 W / 0,5 W

Работен век на светлосниот извор

Нормален: 20.000 часови

Ниво на шум

Нормален / еко: 39/37 dB (4K-поместување - ВКЛУЧЕНО)
Нормален / еко: 37/35 dB (4K-поместување - ИСКЛУЧЕНО)

Раб. услови

Од 0° до 40°C (RH: 10-90%)

Услови на складирање

Од -10°C до +65°C

Гаранција

5 години (12.000 часови)
Важат правила и услови

*Кога хоризонталата е во централна положба

**При стандардна резолуција од 1920 x 1080, сите пиксели се делат на 4 псевдо пиксели со употреба на наменски алгоритам за слики и мотор за 4K-поместување што ја пренасочува светлината на пикселите да се појави на 4 места. Добиената слика за приказ ќе биде во 4K UHD-резолуција: 3840 x 2160 пиксели.

Производ со ласер од класа 1 (усогласен со ENC60825-1: 2014)

Производ со ласер од класа 3 (усогласен со IEC60825-1: 2007)

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено

Подлежност на промена без претходна најава.