Објективи за проекторите Xeed од Canon

Со богато искуство од областите на оптичкиот дизајн и производството, сите проектори XEED содржат оригинални објективи од Canon.

projector close up

Напредна оптичка технологија

Објективите на Canon XEED користат стакло со исклучително мала дисперзија (UD) и асферични елементи за неверојатни перформанси. Оваа напредна оптика обезбедува неверојатна светлина, кристална јасност и живописни бои за голем опсег на примена.

Софистициран дизајн на објективите

Објективите за проектирање на XEED содржат софистицирани оптички елементи за беспрекорно чиста слика со висок контраст, богати бои и детали. Нивната разновидност ви овозможува да вршите проекции во мали простории или од долги растојанија кон екранот.

lens design

Лесно поставување на прстенот

За брзо и лесно инсталирање, на објективите за новата платформа се поставува безбедносен прстен каков што се користи кај објективите за емитување. За разлика од пружестите продолжетоци во вид на бајонет, нема поместување на оптичката оска која што доведува до заматување, така што квалитетот на сликата е задржан.

Close-up side view of Canon Projector

Минимална загуба на светлината

Заменливите објективи XEED од Canon се изработени за да овозможат перформанси со највисок квалитет и да ја минимизираат загубата на светлината низ целиот опсег на зумирање, за разлика од другите производители кои може да загубат до 20% од светлината.

People making their way to seats at the Cinema.

Длабочина на поле

Сликите изгледаат јасно, чисто и фокусирано сѐ до самите рабови на екранот.

Мало изобличување

Објективите на проекторот XEED од Canon во голема мера го намалуваат изобличувањето, задржувајќи ги рабовите на сликата остри.

Мала аберација

Напредните оптички елементи ги сведуваат аберациите на минимум за остра и прецизна репродукција.

high rise building

Моторизирано движење на објективот

Моторизираното поместување на објективот нуди до +/-90% верт. и +/-30% хориз. поместување без изобличување.

Моторизиран зум и фокус

Поставувањето може да се изврши брзо и со неверојатни резултати, дури и при инсталации со повеќе проекции.

Широкоаголен објектив со краток фокус

Објективот RS-SL06UW со маргинален фокус е идеален за проекции на заоблен екран.

people watching projected screen
Зборувајте со член од нашиот тим денес за да го пронајдете производот за вас

Дополнителни функции

Инсталиран MPU во објектив

Со процесорот во објективот, се подобруваат перформансите за подобро функционирање.

Функција за зачувување на објективот

Може да се зачуваат најмногу три позиции на објективот и да се повикаат со далечинскиот управувач.

Константна светлина

Фиксен објектив без загуба во светлината, независно од позицијата на инсталирање.

Опсег на објективи

RS-SL01ST Canon standard zoom projector lens

RS-SL01ST

Стандарден објектив со зум од 1,5x и прстен што овозможува проекција на слика со сооднос на проекција од 1,49 - 2,24:1

RS-SL02LZ Canon long zoom projector lens

RS-SL02LZ

Објектив со голем зум до 1,7x и прстен што овозможува широка проекција со сооднос од 2,19 - 3,74:1

RS-SL03WF Canon wide fixed projector lens

RS-SL03WF

Широкоаголен фиксен објектив со прстен што овозможува проекција на слики до 100” на растојание од само 1,7m со сооднос на проекција од 0,8:1

RS-SL04UL Canon ultra-long zoom projector lens

RS-SL04UL

Објектив со извонредно голем зум до 1,97x и прстен што овозможува проекција на растојание до 89 m со сооднос од 3,55 - 6,94:1

RS-SL05WZ Canon Wide and flexible zoom projector lens

RS-SL05WZ

Објектив со зум од 1,5x и прстен што овозможува проекција со широкоаголен приказ и сооднос од 1,0 - 1,5:1

RS-SL06UV Canon Ultra-wide projector lens

RS-SL06UW

Фиксен објектив со извонредно широк агол и прстен, огромно поместување на објективот од -15% до +75% и сооднос на проекција од само 0,54:1, како и функција за маргинален фокус

RS-SL07RST

RS-SL07RST

4K резолуција, на највисоко ниво во индустријата. 4K објектив со проекција на стандардна оддалеченост и сооднос на проекција од 1,34 – 2,35:1 и зум од 1,7x

Не сте сигурни какви производи ви се потребни за вашето деловно работење?

РАЗГОВАРАЈТЕ СО НАШИОТ ТИМ