Серија XEED WUXGA LCOS
Спецификации

Спецификации

XEED WUXGA LCOS Series

AISYS

Моќна светлина и голем стандарден сооднос на контрастот

XEED WUXGA LCOS Series

Full HD

Репродукција на Full HD видео записи со совршени детали

XEED WUXGA LCOS Series

HDMI

HDMI приклучок

XEED WUXGA LCOS Series

HDBaseT

HDBaseT поддржува HD видео, звук и контрола

XEED WUXGA LCOS Series

Поддршка за Crestron

Crestron Room View за контрола

XEED WUXGA LCOS Series

Апликација Canon Service Tool

Апликација Canon Service Tool

XEED WUXGA LCOS Series

Продолжена гаранција од 3 години

Продолжена гаранција за XEED од 3 години

XEED WUXGA LCOS Series

Промоција за гаранција на лампата до 3 години

Промоција за гаранција на лампата до 3 години

Погледни сè

Детални спецификации

Панел

Тип

LCOS рефлективен екран, TFT активна матрица

Големина и број

0,71” дијагонала, 3 панели

Сооднос на слика

16:10

Стандардна резолуција

1920 x 1200 (WUXGA), 2304000 пиксели

ОПТИКА

Тип на лампа

Лампа со извонредно висок притисок со јачина од 430 W

F број на објектив и фокусна должина

F1,89 - F2,65; f=23,0 - 34,5 mm (стандарден објектив)

Зум зголемување и контрола

1,5x моторизирано (стандарден објектив)

Контрола на фокус

Моторизирано

Поместување на објектив

Вертикално: -15% до +55%, моторизирано (стандарден објектив)
Хоризонтално: +/-10%, моторизирано

СЛИКА И ЗВУК

Осветленост на боите

XEED WUX5800: 5.800 лумени
XEED WUX6700: 6.700 лумени
XEED WUX7500: 7.500 лумени

Бои и светлина во режим на заштеда на енергија

Заштеда на енергија 1: 5.200 лумени
Заштеда на енергија 2: 4.500 лумени

Униформност на осветлување

90% (стандарден објектив)

Стандарден сооднос на контрастот

2000:1 (целосно вклучено / целосно исклучено)

Покриеност на растојание на проекција

0,44 m - 89,0 m (во зависност од објективот)

Големина на екран

40” - 600” (86 x 54 cm - 1292 x 808 cm, во зависност од објективот)

Сооднос на проектирање

1,49:1 - 2,24:1 (стандарден објектив)

Зголемување со дигитален зум

1x – 12x

Опсег на трапезоидна корекција

Вертикално: +/-20° Хоризонтално: +/-20°

Дигитална RGB компатибилност

WUXGA / UXGA / WSXGA+ / SXGA+ / WXGA+ / FWXGA / WXGA / SXGA / XGA / SVGA / VGA

Аналогна RGB компатибилност

WUXGA / UXGA / WSXGA+ / SXGA+ / WXGA+ / FWXGA / WXGA / SXGA / XGA / SVGA / VGA

Дигитални видео системи за скенирање

1080p / 1080i / 720p / 576p / 480p

Компонентен видео систем за скенирање

1080p / 1080i / 720p / 576p / 576i / 480p / 480i

HDBBaseT влез

Еквивалент на влезниот сигнал од дигиталниот RGB приклучок и дигиталниот видео приклучок

Префрлување податоци преку USB

JPEG фотографија

Мрежна комуникација

NMPJ - пренос на екран за „повеќе проекции преку мрежа“ (протокол на Canon)

Вграден звучник

1 W RMS, моно

ПРИКЛУЧОЦИ

Дигитален RGB / аналоген RGB влез 1

DVI-I 29-пин.

Дигитален видео и аудио влез

HDMI (вкл. Deep Colour)
DisplayPort

HDBaseT влез

RJ-45 (HDBaseT) Слика, звук, сигнал за контрола и мрежа

Аналоген RGB влез 2

Мини D-Sub 15-пин. (компонентен преку изборен адаптерски кабел)

Аудио влез 1

3,5mm стерео мини приклучок

Аудио излез

3,5mm стерео мини приклучок (варијабилно ниво)

USB приклучок

USB тип A

Сервисен приклучок / контрола на проектор

Мини D-Sub 9-пин.

Приклучок за мрежа

RJ-45 HDBaseT влез (1000BASE-T / 100BASE-TX / 10BASE-T)

Стандард за пренос преку Wi-Fi

IEEE 802.11b / g / n

Растојание за пренос преку Wi-Fi

До 25m (без пречки од електрични бранови / без пречки до пристапната точка)

Шифрирање на Wi-Fi

Отворено / WEP / WPA-PSK TKIP / WPA-PSK AES / WPA2-PSK TKIP / WPA2-PSK AES

Режими за поврзување преку Wi-Fi

Режим на инфраструктура PjAP (пристапна точка на проекторот)

Wi-Fi сертификати и WPS

Добиено. Метод со притиснување копче (PBC) и метод со PIN код (PIN)

Жичен далечински управувач

3,5mm стерео мини приклучок

МЕХАНИЗМИ

Механизам за подигнување

Четири вртливи ногарки, издолжување до 14,6 mm.
Максимален агол на подигнување +/-1,8°

КАРАКТЕРИСТИКИ

Димензии (Ш x В x Д)

480 mm x 196 mm x 515 mm (без испакнатите делови)

Тежина

13 kg (без објектив)

Извор на напојување со енергија

100V - 240V AC, 50/60Hz

Потрошувачка на енергија

XEED WUX5800: 449 W
XEED WUX6700: 497 W
XEED WUX7500: 550 W

Режим на подготвеност: 0,3-2,0 W (во зависност од HDBaseT и мрежните поставки)

Потрошувачка на енергија во режим на заштеда на енергија

Заштеда на енергија 1: 394 W
Заштеда на енергија 2: 368 W

Елиминирање на топлината

XEED WUX5800: 1531 BTU/час
XEED WUX6700: 1694 BTU/час
XEED WUX7500: 1876 BTU/час
Заштеда на енергија 1: 1343 BTU/час
Заштеда на енергија 2: 1254 BTU/час

Век на траење на лампата

XEED WUX5800: 3.500 / 4.000 часа 
XEED WUX6700: 3.000 / 4.000 часа
XEED WUX7500: 3.000 / 4.000 часа

Ниво на шум (нормално)

XEED WUX5800: 35 dB
XEED WUX6700: 37 dB
XEED WUX7500: 40 dB

Ниво на шум (режим на заштеда на енергија)

Заштеда на енергија 1: 29 dB
Заштеда на енергија 2: 27 dB

Раб. услови

Од 0°C до +40°C (20%RH - 85%RH)

Услови на складирање

-20°C до +60°C

Гаранција

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено

Подлежност на промена без претходна најава.

* Гаранција: важат правила и услови

ЛИСТА СО ПОТВРДА ЗА HDBASET: МОДЕЛ СО ЛАМПА

Производител Име на моделот Слика Аудио LAN Сериски број
Crestron DM-TX-201C Да Да Да -
DM-TX-401C Да Да Да -
AMX DX-TX Да*1 Да Да -
Kramer TP-581T Да*2 Да Да Да
TP-582T Да*2 Да Да Да
Extron*3 XTP T USW 103 Да Да Да*4 Да*4
Gefen GEF-HDCAT5-ELRPOL Да*2 Да Да*4 -
Atlona AT-HDTX-RSNET Да*2 Да Да -
CYP PU-507-KIT Да*2 Да Да Да
* Да: достапно, Не: не е достапно, -: Нема функција во Tx
* 1: кога ќе приклучите одредени влезни уреди, сликата може да се прикаже неправилно
* 2: кога ќе приклучите одредени влезни уреди, сликата може да се прикаже со поинаква резолуција од очекуваната
* 3: потребно е да ја поставите функцијата Extron XTP на „Вклучено“
* 4: само изборот „Нормално“ за функцијата за напојување во режим на подготвеност може да овозможи комуникација додека проекторот е во режим на подготвеност