Серија XEED WUXGA Laser
Спецификации

Спецификации

XEED WUXGA LCOS Series

AISYS

Моќна светлина и голем стандарден сооднос на контрастот

XEED WUXGA LCOS Series

Full HD

Репродукција на Full HD видео записи со совршени детали

XEED WUXGA LCOS Series

HDMI

HDMI приклучок

XEED WUXGA LCOS Series

PJLink

Протокол за контрола со индустриски стандард

XEED WUXGA LCOS Series

Поддршка за Crestron

Crestron Room View за контрола

XEED WUXGA LCOS Series

Wi-Fi

Лесно далечинско и безжично управување

XEED WUXGA LCOS Series

Гаранција од 5 години*

Важат правила и услови

Погледни сè

Детални спецификации

Панел

Тип

LCOS рефлективен екран, TFT активна матрица

Големина и број

0,71” дијагонала, 3 панели

Сооднос на слика

16:10

Стандардна резолуција

1920 x 1200 (WUXGA), 2304000 пиксели

ОПТИКА

Тип на лампа

Сина ласерска диода и жолт фосфор

F број на објектив и фокусна должина

F1,89 - F2,65; f=23,0 - 34,5 mm (стандарден објектив)

Зум зголемување и контрола

1,5x моторизирано (стандарден објектив)

Контрола на фокус

Моторизирано

Поместување на објектив

Вертикално: -15% до +55%, моторизирано (стандарден објектив)
Хоризонтално: +/-10%, моторизирано

СЛИКА И ЗВУК

Осветленост на боите

XEED WUX5800Z: 5.800 лумени
XEED WUX6600Z: 6.600 лумени
XEED WUX7000Z: 7.000 лумени

Бои и светлина во тивок режим 1 и 2

XEED WUX5800Z: 4.060 / 2.900 лумени
XEED WUX6600Z: 4.620 / 3.300 лумени
XEED WUX7000Z: 4.900 / 3.500 лумени

Униформност на осветлување

90% (стандарден објектив)

Стандарден сооднос на контрастот

4000:1 (целосно вклучено / целосно исклучено) кога ирисот е поставен да се затвори 9

Покриеност на растојание на проекција

0,44 m - 89,0 m (во зависност од објективот)

Големина на екран

40” - 600” (86 x 54 cm - 1292 x 808 cm, во зависност од објективот)

Сооднос на проектирање

1,49:1 - 2,24:1 (стандарден објектив)

Зголемување со дигитален зум

1x – 12x

Опсег на трапезоидна корекција

Вертикално: +/-20° Хоризонтално: +/-20°

Дигитална RGB компатибилност

WUXGA / UXGA / WSXGA+ / SXGA+ / WXGA+ / FWXGA / WXGA / SXGA / XGA / SVGA / VGA

Аналогна RGB компатибилност

WUXGA / UXGA / WSXGA+ / SXGA+ / WXGA+ / FWXGA / WXGA / SXGA / XGA / SVGA / VGA

Дигитални видео системи за скенирање

1080p / 1080i / 720p / 576p / 480p

Компонентен видео систем за скенирање

1080p / 1080i / 720p / 576p / 576i / 480p / 480i

HDBBaseT влез

Еквивалент на влезниот сигнал од дигиталниот RGB приклучок и дигиталниот видео приклучок

Префрлување податоци преку USB

JPEG фотографија

Мрежна комуникација

NMPJ - пренос на екран за „повеќе проекции преку мрежа“ (протокол на Canon)

Вграден звучник

1 W RMS, моно

ПРИКЛУЧОЦИ

Дигитален RGB / аналоген RGB влез 1

DVI-I 29-пин.

Дигитален видео и аудио влез

HDMI (вкл. Deep Colour)
DisplayPort

HDBaseT влез

RJ-45 (HDBaseT) Слика, звук, сигнал за контрола и мрежа

Аналоген RGB влез 2

Мини D-Sub 15-пин. (компонентен преку изборен адаптерски кабел)

Аудио влез 1

3,5mm стерео мини приклучок

Аудио излез

3,5mm стерео мини приклучок (варијабилно ниво)

USB приклучок

USB тип A

Сервисен приклучок / контрола на проектор

Мини D-Sub 9-пин.

Приклучок за мрежа

RJ-45 HDBaseT влез (1000BASE-T / 100BASE-TX / 10BASE-T)

Стандард за пренос преку Wi-Fi

IEEE 802.11b / g / n

Растојание за пренос преку Wi-Fi

До 25m (без пречки од електрични бранови / без пречки до пристапната точка)

Шифрирање на Wi-Fi

Отворено / WEP / WPA-PSK TKIP / WPA-PSK AES / WPA2-PSK TKIP / WPA2-PSK AES

Режими за поврзување преку Wi-Fi

Режим на инфраструктура
Режим PjAP (пристапна точка на проекторот)

Wi-Fi сертификати и WPS

Добиено. Метод со притиснување копче (PBC) и метод со PIN код (PIN)

Жичен далечински управувач

3,5mm стерео мини приклучок

МЕХАНИЗМИ

Механизам за подигнување

Четири вртливи ногарки, издолжување до 14,6 mm.
Максимален агол на подигнување +/-1,8°

КАРАКТЕРИСТИКИ

Димензии (Ш x В x Д)

480 mm x 196 mm x 545 mm (без испакнатите делови)

Тежина

17 kg (без објектив)

Извор на напојување со енергија

100V - 240V AC, 50/60Hz

Потрошувачка на енергија

XEED WUX5800Z: 485 W
XEED WUX6600Z: 525 W
XEED WUX7000Z: 540 W

Режим на подготвеност: 0,3-2,0 W (во зависност од HDBaseT и мрежните поставки)

Потрошувачка на енергија во тивок режим

Тивок режим 1: 394 W
Тивок режим 2: 368 W

Елиминирање на топлината

XEED WUX5800Z: 1654 BTU/час
XEED WUX6600Z: 1790 BTU/час
XEED WUX7000Z: 1841 BTU/час
Заштеда на енергија 1: 1343 BTU/час
Заштеда на енергија 2: 1254 BTU/час

Работен век на светлосниот извор

20.000 часа

Ниво на шум (нормално / тивок режим 1 и 2)

XEED WUX5800Z: 35 / 32 / 29 dB
XEED WUX6600Z: 36 / 32 / 29 dB
XEED WUX7000Z: 36 / 32 / 29 dB

Раб. услови

0°C до +45°C (20%RH - 85%RH)

Услови на складирање

-20°C до +60°C

Гаранција

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено

Подлежност на промена без претходна најава.